LP Viesti jätti OrPon vaille mahdollisuuksia - Pölkyn kotivoittoputkelle jatkoa

17.12.2016

Pölkky Kuusamon kotivoittotaika piti lauantainakin ja Salossa LP Viesti jätti OrPon vaille mahdollisuuksia.

Pölkky voitolla joulun viettoon

LP-Vampula (4-6) ei pystynyt uhmaamaan Pölkyn (9-5) kotivoittojen sarjaa, joka säilyi edelleen rikkomatta seitsemännellä voitolla. Cup-pelit mukaan lukien kauden tappiottomien kotipelin määrä on nyt yhdeksän. Lauantain numerot olivat 3-0 (25-17, 25-20, 25-20).

Vierasjoukkueella oli ensimmäisessä erässä etsikkoaikansa 4-9 tilanteessa, josta Pölkky kiri tasoihin Lotta Piesasen syöttövuorolla. Pölkyn torjunta toimi hyvin ja LP-Vampulan hyväiskuisen Binetou Sown paran hyökkäysterä pysähtyi kotijoukkueen torjuntaan. Ensimmäinen erä päättyi Olena Prokopenkon hyökkäyksestä ja samaan aikaan tapahtuneesta vastustajan verkkovirheestää pistein 25-17.

Toisessa erässä kotijoukkue aloitti vahvasti johtaen erää 4-1, 9-5 ja teknisellä aikalisällä 14-10. Arttu Keräsen aikalisällä Pölkyn johto oli 16-10. Vampulan tytöt kirivät takaa ja Me'Ashah Nicholsonin suunnatessa hyökkäyksensä leveäksi Tuomas Alatalo turvautui aikalisään lukemissa 16-13. Erän keskivaiheilla nähtiin hieman sekavahkoa peliä, mutta erän loppu oli kotijoukkueella jälleen vahva ja erä päättyi Kenzien Filerin torjuntapisteellä 25-20.

Kolmas erä oli tasaista pelaamista aina 8-8 lukemiin, minkä jälkeen kotijoukkue pääsi muutaman pisteen etumatkalle. Pölkky johti erää jo 17-10, jonka jälkeen vierasjoukkue kavensi kolmella perättäisellä pisteellä. Vampula onnistui paineistamaan jonkin verran ja Pölkyn pehmeämmän pelaamisen jälkeen lukemat olivat 22-20. Lotta Piesanen helpotti emäntien tilannetta paukuttamalla 23-20 ja Nicholson hoiti erän lopun lukemiin 25-20.

Julia Porsanger, LP-Vampula:

- Peli ei lähtenyt sujumaan niin hyvin kuin viime viikonloppuna. Vaihteleva peli meiltä. Tämä peli täytyy pian unohtaa ja huomenna on ihan uusi peli WoVoa vastaan.

Lotta Piesanen, Pölkky:

- Joukkue keräsi kaiken energian viimeiseen peliin ja saimme kolme pistettä. Hyvillä mielin kotiin ja saatiin pidettyä kotitaika. Ihan tyytyväinen olen omaan peliin parin vaikeamman pelin jälkeen. Nyt tuntui, että pääsin omalle tasolle. Passarin vaihto (Venla Huurne aloittavana passarina) ei vaikuttanut meidän peliin millään tavalla

Arttu Keränen, päävalmentaja LP-Vampula:

- Tilaston perusteella peli olisi ollut ihan voitettavissa. Ensimmäinen erä alkua johdettiin ja sen jälkeen kaksi hyökkäysvirhettä. Peli karkasi puolen minuutin aikana. Kahdessa muussa erässä olimme liikaa takana. Päät painuivat, vaikka olimme asiasta puhuneet. Yhellä laitapelaajan onnistumisella peliä ei voiteta vaan onnistumisia pitää tulla enemmä.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja Pölkky:
- Ei ole liikaa suoria 3-0 voittoja ja siitä tyytyväinen. Tyytyväinen olen toki peliimmekin. Jos vastaanotto pysyy edes näin hyvin kasassa, pystymme pelejä voittamaan. Vaikeat hetket jäivät lyhyiksi. Venlan passipeli oli hyvää, vaikka ei ole hirveästi ollut aloituksessa.

LP Viestille tyylikäs 3-0-voitto OrPosta

LP Viesti (9-2) voitti lentopallon naisten Mestaruusliigan lauantai-illan ottelussa Oriveden Ponnistuksen (8-4) suoraan 3-0 (25-18, 25-12, 25-19).

LP Viestille voitto oli kauden yhdeksäs yhdessätoista ottelussa, ja joukkue vankisti asemaansa sarjan toisena. OrPo jatkaa sarjan kolmantena.

LP Viestin vakionimistä puuttui Noora Kosonen. Hän poti flunssaa.

Kuuluttajapöydän takana sensijaan oli uutta verta, kun urheilumedian moniottelija Kaj Kunnas huolehti tunnelmasta omalla värikkäällä tavallaan mm. Dirlandaata laulamalla.

Ottelun ensimmäinen erä oli molemmilta joukkueilla repaleinen. LP Viesti vei erän 25-18, ja koko erän pisteistä peräti 15 syntyi virheistä.

Toisessa erässä LP Viestin passari Victoriia Tuchasvili ja keskipelaaja Nadezhda Gokhshtein ottivat joukkueensa reppuselkään. Tuchasvili heitti nopeita passeja ja Gokhshtein naputteli palloja voimalla OrPon lattiaan. Kapteeni Pauliina Vilponen säesti kotijoukkueen menoa taottuaan jo kahden erän jälkeen hurjat tehot 12/+11.

Kolmanteen erään OrPo sai lisää virtaa, ja sai pidettyä pelin tasaisena. Salolaisten rutiini ratkaisupalloissa oli kuitenkin riittävä. Erä LP Viestille 25-19.

LP Viestin seuraava kotiottelu on jo keskiviikkona, jolloin se kohtaa CEV Cupin toisessa osaottelussa Mladost Zagreb. Salolaiset voittivat avausottelun vieraissa 3-0, joten heille riittää kaksi erää jatkoonpääsyyn. Ottelu alkaa Salohallissa keskiviikkona kello 19:00.

Seuraava Mestaruusliigan peli käydään Salohallissa 29.12., jolloin luvassa todella kova ottelu HPK:ta vastaan.

Janisa Johnson, Orpo:
- Keskittyminen ei ole ollut viime aikoina ihan kohdallaan. Joulutauon jälkeen tullaan uudella mielellä.

Satu Natunen, OrPon päävalmentaja:

- Oli huolimatonta pelaamista. Hyökkäyksessä oli iso ero. Ei vaan lähtenyt peli kulkemaan, oli käsijarru päällä. Joulutauolla treenataan.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:

- Olen tyytyväinen. Takana oli raskas Kroatian reissu. OrPo ei ole kovin usein kyllä pelannut näin huonosti, heillä ei ollut paras päivä. Meillä kulki.

Nadezhda Gokhshtein, LP Viesti:

- Kiitos passarille, joka teki minusta ottelun parhaan pelaajan.

Tokarenko johti Pieksämäen kotivoittoon

Pieksämäki Volleyn (2-10) kauden toinen liigavoitto tuli kotona Kuortaneesta lauantaina erin 3-1. Varsinkin parhaan pelinsä tällä kaudella pelanneen Julia Tokarenkon painavat iskut painuivat armotta Kuortaneen kenttään. Vaikka Kuortane puolusti hyvin, ei se saanut kaivettua palloja ylös, koska iskuissa oli tarpeeksi voimaa takana.

Viktor Circenko, Pieksämäki:

-Ensimmäisen erän jälkeen tytöt paransivat selvästi peliään ennen kaikkea hyökkäyksessä. Me teimme vastaanotossa vain kaksi suoraa virhettä ja se loistava suoritus, koska me normaalisti olemme tehneet sellaiset 14 virheittä. Kuortaneella virheitä oli 16. Julia (Tokarenko) pelasi myös järkevästi. Miksi turhaan lyödä päin torjuntaa, kun pallon saa kuolemaan myös tsekki-lyönneillä

Kuortaneen valmentaja Tapio Kangasniemi ei ollut aivan omiensa peliin tyytyväinen. Ottelu oli nuorelle joukkueelle tärkeä ja pelissä näkyi jännityksen merkit.

-Näkyihän sen jäpitys kilometrin päähän. Ei me missään vaiheessa enää löydetty peliin sitä rentoutta, jota me haettiin. Siinä me tultiin perässä.

Kangasniemi harmiteli, että joukkue jäi kotijoukkueen jalkoihin siinä, missä se on ollut normaalisti parhaimmillaan eli