Seuraa meitä somessa:

LP Viesti jylläsi kotivoiton WoVosta

27.10.2017

LP Viesti otti rutiininomaisesti 3-0 -kotivoiton WoVo Rovaniemestä perjantai-illan ainoassa naisten Mestaruusliigan ottelussa. Lukemat Salohallissa olivat 25-17, 25-12 ja 25-17. LP Viestin junioriyhteistyön kautta Salohalliin oli saatu yli 1300 katsojaa, jotka antoivat mukavasti tunnelmaa lokakuiseen perjantai-iltaan.

WoVo ei missään vaiheessa saanut ahdistettua LP Viestiä ahtaalle. Toki kolmannessa erässä 14-7 -tilanteesta vieraat nousivat jo uhkaamaan kotijoukkuetta (16-15) ja salolaisten penkillä haettiin jo (ykköskokoonpanon) vaihtopelaajien vaihtonumeroita. Niitä ei kuitenkaan tarvittu ja erän loppu sujui jälleen emäntien merkeissä.

LP Viesti peluutti lähes koko ottelun vaihtopelaajia. Keskiviikon Mestarien liigan avauskokoonpanosta Viktoriia Tuchashvili oli kokonaan vaihdossa, Noora Kosonen oli poissa kokoonpanosta flunssan takia eikä Eeva Puukkakaan käynyt kertaakaan kentällä. Kertu Laakin peliaika jäi myös ennakkosuunnitelmien mukaan vähäiseksi.

LähiTapiola -pisteiden saajat kertovat LP Viestin ”uusista” nimistä palkittavien listalla: hakkuri Saana Lindgren sai 1 pisteen, keskipelaaja Pilvi Kettunen 2 pistettä ja yleispelaaja Tuuli Kukkonen 3 pistettä. Kukkonen palkittiin myös joukkueensa – ja samalla koko kentän – parhaana pelaajana. WoVon parhaan pelaajan palkinnon sai Katie Sullivan, mutta hänenkään saldonsa ei ollut normaalia tasoa, 7/+3. Liigan kärkijoukkoon pisteiden tekijänä kuuluva Nelli Rantanen jäi pahasti pakkaselle, 7/-7.

Median edessä peliä kommentoi WoVon Viivi Pyhäjärvi, joka pelissä otti ensi kerran yleispelaajan paikan – normaalisti hän pelaa liberona.

- LP Viesti syötti lujaa ja se vei pohjan meidän peliltä. Tehtiin paljon omia virheitä eikä saatu normaalia peliä käyntiin. Lisäksi LP Viestin syöttöputket olivat tuhoisia. No, tämä peli pitää pian unohtaa ja aloitetaan heti keskittyminen lauantaiseen Huittisten peliin LP-Vampulaa vastaan, mietti Pyhäjärvi.

LP Viestin Tuuli Kukkonen oli tyytyväinen niin joukkueen kuin omaan peliinsä. Hänkin palasi lyhyeltä libero-uraltaan yleispelaajaksi.

- Olin parin viikon ajan Mestarien liigan takia harjoituksissa liberona joten verkkokierrokset jäivät väliin. Oli kuitenkin taas mukava palata yleispelaajan tontille. Arvasin, että tänään peluutetaan vaihtopenkkiä ja hyvin se minusta toimi, vaikka muutamia sekopalloja putosikin lattiaan. Ellun (passari Elina Käsnänen) nappipasseista nelospaikalle oli mukava lyödä pisteitä, mietti tehot 11/+5 iskenyt Kukkonen.

WoVon Teemu Mäkikyrö ei juuri lähtenyt selittelemään tappiota.

- Salo syötti hyvin eikä me oltu ollenkaan valmiita tähän peliin. Jos meidän normaalisti kaksi parasta pelaajaa (Sullivan ja Rantanen) ovat vaisuja, ei voi odottaa nuorten 18-vuotiaiden tyttöjen paikkaavan heidän panostaan, muistutti Mäkikyrö.

- Kuitenkin on huomattava, että silloin kun meidän vastaanottomme toimi hyvin, passari Roosa Rautio pääsi pyörittämään hyvin peliä ja sellaiset tilanteet pelattiin hyvillä 43 prosentin tehoilla. Me teimme vastustajalle 36 pistettä itse, ei silloin voi juuri voittoa odottaa, avasi Mäkikyrö tilastoja.
- Huittisissa pitää palata taas omalle tasolle, vain silloin voimme haastaa Vampulan tosissaan, ennakoi WoVo-valmentaja.

LP Viestin Tomi Lemminkäinen toteisi pelin kulkeneen ennakkosuunnitelman mukaisesti.

- Tarkoitus oli lepuuttaa tiettyjä pelaajia ja toisaalta saada vastustajan paras kaksikko Rantanen – Sullivan aisoihin – molemmat asiat toteutuivat. Mestarien liigan jälkeen korostettiin, että pyritään taas pelaamaan samalla tasolla ja siinäkin pääosin onnistuttiin. Tässä auttoi myös se, että katsomossa oli yli tuhat katsojaa – kyllä sellainen virittää pelaamaan myös sellaiset pelaajat, jotka harvemmin pääsevät tällaisen yleisön eteen, Lemminkäinen totesi.

- Totta, tämä oli seuralta hieno idea ja antoi meidänkin pelaajille kokemusta tällaisesta tilanteesta, komppasi Mäkikyrö viereltä.

Otteluisäntä Suur-Seudun Osuuskaupan palkitsemat parhaat pelaajat:
LP Viesti Tuuli Kukkonen
WoVo Katie Sullivan

LähiTapiolan pisteet
3 Kukkonen LP Viesti
2 Kettunen LP Viesti
1 Lindgren LP Viesti

LP Viesti - WoVo Rovaniemi 3-0
25-17, 25-12, 25-17
LP Viesti: KUKKONEN 11/+5,CZAKAN 10/+8,LINGREN 9/+2
WoVo Rovaniemi: SULLIVAN 7/+3,RANTANEN 7/+-7,PYHÄJÄRVI 6/+-1
Katsojia: 1395

Ottelutilasto

Kuvat: Osku Sahlsten

  Takaisin