LP Viesti katkaisi orastavan Arctic Volleyn voittoputken

12.12.2023

Viikonloppuna rovaniemeläisten sadannen runkosarjan otteluvoiton napannut ja voittoputkensa alkua kolmeen venyttänyt Arctic Volley pelasi hyvän pelin myös tiistaina kotonaan, mutta nyt se ei riittänyt edes erävoittoon. Vieraillut LP Viesti viimeisteli erät kliinisesti ja esitti mainiota peliä aloittaen pohjoisen tuplansa voitokkaasti.

Arctic Volley - LP Viesti 0-3 (23-25, 18-25, 24-26)

SantaSportille oli saapunut 282 katsojaa jännittämään kotijoukkueen mahdollista neljän ottelun voittoputkea. Vastus oli äärimmäisen kova LP Viesti, jolla oli myös kaksi voittoa alla. Kotijoukkueen kokoonpanossa ei ollut suuria yllätyksiä. Larissa Isokääntä palasi avaukseen. LP Viesti marssitti kovan seitsikon kentälle. Ehkä suurimpana tähtenä pistepörssin kärki Daria Butkevych.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja heti ottelun alusta näki, että molemmat joukkueet tulivat tosissaan pelaamaan. Eroa ei tahtonut löytyä. Tilanteessa 15-15 Daria Butkevych tuli syöttämään ja eroa alkoi syntyä, kun vierasjoukkue otti kolmen pisteen kaulan. Kotijoukkueen kova taistelu toi kuitenkin tulosta ja kahden peräkkäisen Lisa Jaunetin hyökkäyspisteen seurauksena kotijoukkue 20-19 johtoon. Erän ratkaisu nähtiin tilanteessa 23-23, kun LP Viestin valmentaja vaihtoi syöttövuoroon bulgarialaisen Kristina Yordanovan. Erä vierasjoukkueen voittoon pistein 23-25. Ensimmäisen erän kovimmat tehot iski vieraiden Daria Butkevych, joka iski erään todella kovat tehot (9+7).

Toisessa erässä kotijoukkueella painoi ensimmäisen erän tiukka tappio. Daria Butkevych syöttövuorossa ja tilanne jo 5-8. Kotijoukkueelta suurin onnistuja tässä vaiheessa peilä oli Jenni Jantunen, joka pelasi virheetöntä peliä. Toista erää kuvaa hyvin myös pitkät pallorallit. Molemmat joukkueet puolustivat laadukkaasti. Puolustuspelissä kuitenkin vierasjoukkue oli Arita Ternavan johdolla kotijoukkuetta edellä ja ero kasvoi vierasjoukkueen eduksi. Kotijoukkue vaihtoi Eveliina Smolanderin Ella Peltomaahan tilanteessa 14-17. Pian vierasjoukkue karkasi kuitenkin jo 22-14-johtoon Emmi Mäki-Kojolan ässällä. Kentälle tullut Ella Peltomaa antoi vielä uskoa kotijoukkueelle kahdella ässällään ja tilanne kaventui 18-23. Nea Luntamon vahva passipeli jatkui ja hän löysi kuumat pelaajat oikeaan aikaan. Haukiputaan Heiton kasvatti Iina-Reeta Kaikkonen ensin hyökkäyspisteellä eräpallotilanteeseen ja erän pääsi päättämään nelospaikan hyökkäyksellä Arita Ternava. Erä LP Viestille pistein 25-18.

Kolmanteen erään tuli sisuuntunut Arctic Volley. Vahvasti peliin tullut Ella Peltomaa oli uuden uskon ja nousun arkkitehtehä. Hän oli tehnyt peliin tulonsa jälkeen jo tehot 6+6. Vieraat kuitenkin pelasivat vahvasti ja karkasi jo 9-13 johtoon. Esiin nousi kuitenkin Sarah Glynn, joka onnistui monella pelin osa-alueella. Glynnin kahdella peräkkäisellä pisteellä Arctic Volley 18-17 johtoon. Pitkän pallorallin jälkeen Lisa Jaunet iski johdon 20-18 kotijoukkueelle ja yleisössä heräsi toivo pelin jatkumisesta neljänteen erään. Vierasjoukkueen parhaana pelaajana palkittu Daria Butkevych nousi jälleen esiin. Vahva puolustus häneltä ja hyökkäyspiste perään ja tilanteeksi 20-20. Kotjoukkue kävi vielä 23-21 johdossa, mutta sen jälkeen kotijoukkue teki kaksi peräkkäistä hyökkäysvirhettä ja vieraat saivat Butkevychin hyökkäyspisteellä eräpallotilanteen. Kotijoukkue selvitti ensimmäisen ottelupallon, mutta Clemece Garcian torjuntapisteen seurauksena kolmas erä vieraille pistein 26-24 ja koko ottelun voitto erin 3-0. Ansaittu voitto LP Viestille.

Daria Butkevych, LP Viesti

- Peli ei ollut helppo. Meillä oli pitkä päivä matkustamisineen. Kesti jonkin aikaa päästä pelirytmiin. En tiedä, millä osa-alueilla oltiin parempia. Itse olisin voinut pelata paremminkin.

Jenni Jantunen, Arctic Volley

- Pieniin asioihin ratkesi tänään. Viesti oli erien lopussa kovempi. Ensimmäisen erän tiukka tappio näkyi vielä toisessa erässä. Kolmanteen saimme pelimme jälleen rullaamaan, mutta Viesti oli lopussa vahempi.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti

- Jouduimme tekemään jälleen kovan työn voiton eteen. Torjunta-puolustus toimi hyvin, vaikka torjunnassa ei pisteitä paljoa tullutkaan. Varsinkin toisessa erässä puolustuspelimme oli vahvaa. Olemme olleet tänä vuonna tiukoissa erissä vahvoja.

Jukka Lehtonen, Arctic Volley

- Toisessa erässä emme saaneet kuolemaan mitään. Hakkuri syötti kovan syöttövuoron toisessa erässä. Peli oli tänään vahvempi kuin Salossa Viestiä vastaan. Hyökkäyspelissä olimme vastustajaa jäljessä. Muutamia helppoja virheitä tuli. Pää pystyssä voi olla. Peli parani Jymy-peleistä. Pelasimme yhden kauden parhaista peleistä, vaikka hävisimme.

Arctic Volley - LP Viesti 0-3
23–25, 18–25, 24–26
Koti:Jaunet 14/+7, Peltomaa 9/+8, Glynn 9/+5
Vieras:Butkevych 26/+20, Ternava 10/+4, Kaikkonen 8/-1