LP Viesti kuudennella perättäisellä voitolla liigakärkeen

05.11.2023

LP Viesti otti alkuhankaluuksien jälkeen 3-0 -kotivoiton JymyVolleysta ja nousi naisten Mestaruusliigan kärkeen. Toki LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo ovat vähemmän pelejä pelanneina edelleen tappioitta sarjassa loistavissa asemissa. LiigaPloki oli OrPoa puhtaasti parempi vieraissa ja LP-Vampula kuittasi voiton Arctic Volleysta.

LP Viesti voitolla pitkästä aikaa liigakärkeen

Salossa pelattiin pyhäinpäivänä Mestaruusliigan ottelu, jossa kotijoukkueen rutiini oli yksinkertaisesti vieraille liikaa. Ensimmäisessä erässä JymyVolley piti LP Viestiä tiukoille loppuun asti, mutta ei lopulta onnistunut ottamaan erävoittoa. Ottelun lopputulos 3-0 (25-23, 25-14, 25-13).

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin paikoin samankaltaisuutta eiliseen LP Viesti – Artic Volley peliin. JymyVolley oli sitkeä ja nousi pariinkin otteeseen takaa-ajoasemista pisteen tai parin päähän. Vierasjoukkueen syöttö kulki hyvin ja LP Viestillä oli vaikeuksia vastaanotossa.

LP Viesti otti jonkinlaisen taisteluvoiton ensimmäisestä erästä, eikä antanut enää kahdessa seuraavassa erässä juuri mahdollisuuksia JymyVolleylle. Vastaanoton laatu nousi toisessa erässä kohisten ja Nea Luotamo pääsi pyörittämään näyttävästi peliä. Luotamon tarjoilusta nautti etenkin hurjan pelin pelannut Daria Butkecych.

Kuudennen peräkkäisen voiton myötä LP Viesti nousi Mestaruusliigan ykköseksi. Edellisestä kerrasta kun salolaisjoukkue on ollut liigan kärjessä, onkin kulunut jo yllättävän pitkään. Tilastoja pitääkin tutkia hieman tarkemmin ennen edelliskerran julistamista.

Veda Mansikkaviita, JymyVolley:

- Isot numerot kertovat pelistä kyllä aika paljon. Ensimmäisessä erässä pysyttiin ihan ok mukana, mutta kaksi viimeistä erää sitten olikin meiltä virheherkkää ja siitä puuttui ehkä sellaista tiettyä kovuutta. Meillä on ongelmia pitää tasoa yllä, tulee liikaa aaltoilua pelin sisällä ja myös erien sisällä. Vastustaja oli parempi tänään parempi.

Emmi Mäki-Kojola, LP Viesti:

- Mielestäni ensimmäisen erän jälkeen peli meni tosi hyvin. Alussa tuli turhia virheitä ja vastaanotto ei ollut sillä tasolla mitä osataan. Toiseen erään kyllä parannettiin hyvin. Omaan peliini olen ihan tyytyväinen, toki olisin muutaman hyökkäyksen enemmän voinut tappaa. Joukkueen alkukausi on sujunut hyvin, olemme voittaneet ne pelit, jotka pitkääkin voittaa. Vielä kun pelistä jää ne notkahdukset pois ja taso pysyy yllä niin tulee tosi hyvää.

Patrik Ojaniemi, JymyVolley

- Koko joukkue on miinuksella ja 36 pistettä tehtynä. Se kertoo aika karusti pelin kuvan kyllä. Annetaan vastustajalle ihan liikaa helppoja pisteitä. Ensimmäisessäkin erässä tuli pieni pätkä, joka saattoi maksaa meille jopa erävoiton. Alussa syöttö toimi hyvin, mutta toisessa ja kolmannessa erässä se romahti. Pitää katsoa aika tarkkaan omaa tekemistä nyt.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti

- Kolme pistettä tuli ja kuusi nyt kahteen päivään, siihen olen tosi tyytyväinen. Jymy sai meidän vastaanottomme, joka on kauden aikana ollut varsin hyvää, alussa aika sekaisin. Siitäkin huolimatta Luntamo pyöritti peliä hyvin ja toimivalla kaavalla: pallo Butkevychille, joka on tällaisissa peleissä kyllä kullanarvoinen pelaaja. Onneksi voitettiin ensimmäinen erä, muuten olisi voinut mennä aika vaikeaksi koko peli. Luotin että se vastaanotto paranee ja niin siinä kävi. Sen jälkeen oli aika helppoa pelata.

LiigaPloki puhtaasti parempi Orivedellä

Ottelu oli etukäteen hegemoniaottelu. Sarjan 7. ja 8. kohtasivat Orivedellä pelatussa ottelussa. Pisteet pelistä lähtivät Pihtiputaalle ja jopa suoraan kolmessa erässä 3-0 (26-24,25-19,25,19). OrPo kärsi näin ollen ensimmäisen 3-0 häviön.

Alku oli kotijoukkueelta hieman kankeaa ploki karatessa jo 4-0 johtoon. OrPo pelasi lähes koko erän takaa-ajajan ominaisuudessa. Tilanteesta3-8 alkoi kotijoukkueen kiri joka kesti tilanteeseen 6-8.ensimmäisen kerran OrPo siirtyi johtoon tilanteessa 11-10 kun Jessika Mursula syötti ässän.Plokille ensimmäinen aikalisä OrPon johtaessa 14-11.tästä mentiin tasatahtia erän loppua kohden tilanteeksi 24-24. erä ratkesi Plokin Kenjalon hyökkäyspisteeseen ja Alisa Kähkölän torjuntapisteeseen.

Toinen erä aloitettiin tasaisesti, mutta Ploki repi jälleen pistekaulan 8-4 tilanteeksi jolloin Menta otti ensimmäisen aikalisän. Tilanteessa 4-11 OrPo sai pitkän putken poikki Ylivainion torjunnalla. OrPo kiri vielä tilanteeksi 16-19, mutta Liigaploki meni menojaan 25-19.

Kolmas erä oli kahden edellisen toisinto ja Ploki vei sen 25-19.

LP-Vampulalle revanssi Arctic Volleysta

LP-Vampula Huittinen uhkui taistelutahtoa kohdatessa kotonaan lauantaina Arctic Volleyn. Joukkueiden edellinen kohtaaminen Rovaniemellä oli Vampulalle katkeraa kalkkia, olivat osat nyt toisin päin. Vaikka vieraat saivat yhden erän ja rimpuilivat kolmannessa jo tasapisteissä, Vampula otti sen mitä halusi, kolme sarjapistettä. Ottelu päättyi Vampulalle 3–1 (25–16, 20-25, 25-23, 25–7).

Ottelu alkoi Vampulan kannalta erinomaisissa merkeissä. Joukkue puolusti ja hyökkäsi hyvin ja syötötkin napsahtivat hyvin ruutuun.

Toisessa erässä Arctic Volley näytti vaarallisuutensa. Joukkue johti erää alusta lähtien eikä näyttänyt hiukkaakaan väsymisen merkkejä. Olihan se kohdannut perjantaina Salossa Viestin ja hävinnyt siellä 3–1. Jopa kahdessa erässä Salossa mentiin jatkopalloille.

Kolmas erä oli tasaisin ja Vampula vei sitä jo viiden pisteen johdolla, tuli ArVo rinnalle tilanteessa 23–23. Siihen ArVon kiri loppui ja Vampula nappasi ne tarvittavat kaksi pistettä.

Neljännessä erässä ArVon kone yski pahasti. Vampula oli jo 11 pisteen johdossa tilanteessa 13–2 ja ero kasvoi aina mentäessä eteenpäin. Nyt Vampulalta onnistui kaikki, ArVolta ei mikään. Loppujen lopuksi erä päättyi murskalukemiin 25–7.

Kotijoukkue oli syystäkin iloinen saamastaan revanssista ja kolmesta sarjapisteestä. Se nousi jälleen neljänneksi 13 sarjapisteellään. Edellä ovat LP Viesti, Hämeenlinna ja Lp Kangasala. Takana ovat Puijo ja Pölkky Kuusamo. Jälkimmäisellä on pelattuna vasta kolme sarjapeliä, jotka se on kaikki voittanut puhtaasti. Vampula on urakoinut jo kahdeksassa ottelussa.

LP-Vampulan parhaana pelaajana palkittiin yleispelaaja Jovana Biberdžić, ja ottelun aluksi hänet kukitettiin jo valinnasta liigan lokakuun tähdistöön.

–Teimme kaikki kovasti töitä, niin pelaajat kuin valmennuskin. Olen ylpeä koko joukkueesta kun näytimme, mitä osaamme. Meillä oli heikkoja hetkiä, mutta nousimme niistä, sanoi Jovana Biberdžić.

Arctic Volleyn keskipelaajaksi kauden alussa siirtynyt ex-vampulalainen Jenni Jantunen palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana. Hän ei myöntänyt, että joukkueelta olisi loppunut bensa viimeisessä erässä.

–Kyllä tähän lähdettiin ihan yhtä kovalla sykkeellä kuin Salo-peliinkin. Saimme hyvin palauduttua, vaikka vähän lyhyt aika sitä varten olikin, sanoi Jenni Jantunen.

–Ei näyttänyt siltä, että meillä olisi ollut bensa edes vähissä. Siitä pitää olla tosi iloinen, että pystymme pelaamaan kaksi peliä peräkkäin niin, että ei olla liian väsyneitä. Kolmannessa erässä päästimme kaverin liian pitkälle karkumatkalle emmekä olleet ihan valmiita. Neljännessä erässä kaveri pelasi paremmin. Joka erässä oli juttuja, joita olisimme voineet tehdä karvan verran paremmin. Se harmittaa, sanoi Arctic Volleyn päävalmentaja Jukka Lehtonen.

LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic myönsi, että ottelu oli melkoista vuoristorataa.

–Olemme koko viikon valmistautuneet tähän peliin. Me saimme revanssin edellisen kohtaamisen tappiosta. Tiedämme että ArVon joukkueessa on kovuutta ja laatua eivätkä he anna helpolla periksi. Pelasimme tänään hyvin.
Paunovic teki ottelussa vaihtoja ja kolmannen erän lopussa yleispelaajaksi tuli Aliisa Mansikka-aho.

–Jokainen pelaaja joukkueessamme on tärkeä. En halua nostaa yhtään pelaajaa muita tärkeämmäksi. Kaikkien osaamista tarvitaan, sanoi Stefan Paunovic.

LP-Vampulalla on edessä nyt kahden viikon tauko, sillä seuraava ottelu on 19. marraskuuta Kuopiossa Puijo Volleyta vastaan.