LP Viesti nousi lähes uskomattomasti avausfinaalin voittoon

01.04.2019

LP Viesti voitti naisten Mestaruusliigan avausfinaalin hyvin sekalaisten vaiheiden jälkeen. Hämeenlinna johti erin 1-2 ja oli viemässä jo neljättä erää selkeästi itselleen, mutta LP Viesti nousi haudan takaa 3-2 (19–25, 25–18, 18–25, 27–25, 15-11) otteluvoittoon ja otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen. Finaalisarja jatkuu keskiviikkona Hämeenlinnassa.

Avauserä oli Hämeenlinnan hallintaa. LP Viestillä oli vaikeuksia torjunta-puolustuksen ja myös hyökkäyksiensä kanssa. Hämeenlinna taas onnistui laajalla rintamalla hyökkäyksessä, puolusti hyvin ja sai syötölläkin tehoja aikaan. LP Viestin kone alkoi käynnistyä erän lopussa, mutta Hämeenlinna otti alkuerän johtonsa turvin 19-25 erävoiton.

Toiseen erään pelin kurssi muuttui ja oli LP viestin vuoro hallita ottelua. Kotijoukkue paransi etenkin torjuntapelaamistaan ja sai myös syötöllä vastustajaa vaikeuksiin. Hämeenlinna taas auttoi kotijoukkueen erävoittoa tekemällä erässä peräti seitsemän syöttövirhettä.

Kolmannen erän alkua hallitsi LP Viesti, joka johti erää jo 9-3. Tämän jälkeen erä muuttui täysin. Suvi Kokkosen syöttövuorolla Hämeenlinna pääsi tasoihin ja lähti viemään erää. LP Viesti oli vaikeuksissa vastaanottonsa kanssa ja teki virheitä lähes joka osa-alueella. Erän vei Hämeenlinna luvuin 18-25.

Neljäs erä ja otteluvoitto oli jo menossa Hämeenlinnalle, kun vieraat johtivat sitä jo 11-20. Viesti lähti uskomattomaan nousuun ja vei ottelun jatkopalloilla 27-25. Myös viidennessä erässä Hämeenlinna johti 6-3, mutta Viesti kiri kiinni ja pääsi 12-7 johtoon. Hämeenlinna kiri vielä erässä pisteen päähän 13-12, mutta Anna Czakanin kaksi perättäistä onnistumista toivat erä-ja otteluvoiton.

Maeva Orle, Hämeenlinna:

-Kova peli, välillä pelasimme hyvin ja välillä huonosti. Emme löytäneet ratkaisuja kovissa paikoissa ja hermostuimme. Neljännessä erässä ajattelimme liian aikaisin jo voittoa. Meidän täytyy pystyä pelaamaan hyvin joukkueena. Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen ottelu.

Anna Czakan, LP Viesti:

-Odotetun kova vastus. Ensimmäisessä erässä oli käynnistymisvaikeuksia, mutta toisessa erässä lähti hyvin rullaamaan. Syöttö oli isossa roolissa tänään ja siinä onnistuimme tänään. Olen tosi ylpeä jokaisesta joukkueen jäsenestä, varsinkin neljännessä erässä meiltä upea nousu. Tänään vielä nautitaan tästä, mutta huomenna palaudutaan ja keskitytään keskiviikkoon.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna:

-Ottelu oli vuoristorataa. Isoin virhe tapahtui neljännessä erässä, olimme 9 pistettä johdolla ja meidän pitäisi pystyä päättämään erä. Sitten LP Viesti pääsi mukaan peliin ja vei viidennen. Näytti, että peli on meille 3-1, mutta sitten teimme paljon virheitä. Meidän täytyy oppia tästä. Finaalit tulevat olemaan tasaiset.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

-Aika monessa lentopallo-ottelussa olen ollut, mutta tämä on ollut erikoisin. Aika syvältä otettiin tikkari pois neljännessä erässä. En usko, että Salohallissa kovin moni uskoi, että LP Viesti vielä voittaa ottelun neljännessä erässä. Pienestä oli kiinni että erä olisi mennyt Hämeenlinnalle. Neljäs erä antoi kuitenkin uskoa joukkueelle. Viides eräkin osoitti, kuinka omituinen ottelu oli, kun Hämeenlinna nousi vielä taistelemaan otteluvoitosta, vaikka johdimme 12-7. Kumpikaan joukkue ei pelannut tänään yhtäaikaa hyvin, vaan toinen pelasi vuorotellen hyvin ja huonosti. Molemmat panostivat selkeästi syöttöön.

LP Viesti - Hämeenlinna 3-2
19–25, 25–18, 18–25, 27–25, 15-11
LP Viesti: Czakan 16/+13, Laak 15/+4, Lymareva-Flink 14/+4
Hämeenlinna: Orle 22/+16, Kokkonen 15/0, Karhu 15/+4

Kuvat: Markus Moisio / LP Viesti