Seuraa meitä somessa:

LP Viesti nuiji Pölkyn kärkipelissä

25.11.2016

LP Viesti voitti lentopallon naisten Mestaruusliigan kärkiottelussa torstai-iltana Pölkky Kuusamon suorastaan murskaavasti 3-0 (25-18, 25-17, 25-11).

Tulos vankisti salolaisten asemaa liigan kärjessä. LP Viestillä on nyt yhdeksästä ottelustaan seitsemän voittoa. Pölkky pysyy liigakakkosena, mutta jo kuusi pistettä LP Viestin takana.

Ottelu alkoi tasaisesti. 11-10 –tilanteessa Noora Kosonen iski salolaisille pisteen, ja vei sen jälkeen omalla syöttövuorollaan LP Viestin 18-10 –karkumatkalle. Kotijoukkue tuli voimalla etenkin keskeltä, josta Viktoriia Tuchashvilin passeja lattiaan nakutti Kososen lisäksi Vera Klimovich. Erä LP Viestille 25-18.

Toisessa erässä LP Viesti jatkoi hurjaa menoaan. Erityisen tuhoisa oli kuutospaikan hyökkäys. Erän lopussa, tilanteessa 20-13, päävalmentaja Tomi Lemminkäinen teki ottelun ensimmäiset vaihtonsa, kun Elina Käsnänen, Saana Lindgren ja Anna Czakan menivät kentälle. Erä LP Viestille 25-17.

Kolmannessa erässä Pölkky sortui tekemään helppoja hyökkäysvirheitä, ja antoi LP Viestille kevyennäköisen tien otteluvoittoon. Kuusamolaisten päävalmentaja Tuomas Alatalo oli pakotettu toiseen aikalisäänsä jo tilanteessa 12-5. Sen jälkeenkään sarjakakkosen peli ei lähtenyt kulkemaan.

Toista kertaa ottelun aloituksessa ollut Tuuli Kukkonen kiitti peliajasta, syötti neljä pistettä putkeen ja tilanteeksi 19-7. Nuo kaikki neljä pistettä tulivat Pölkyn iskettyä pallon yli rajojen. Erä lopulta LP Viestille selvästi 25-11, ja koko ottelu 3-0. Viimeisen pisteen peippasi passasi Elina Käsnänen.

LP Viestin seuraava peli on heti perään perjantaina, kun se kohtaa Suomen cupin päivä- ja koululaisottelussa LiigaPlokin Pihtiputaalta. Ottelu alkaa Salohallissa jo kello 13:00.

Myös Pölkky pelaa perjantaina, kun se käy vielä ilman erätappioita olevan, mutta vasta neljä ottelua pelanneen HPK:n vieraana Hämeenlinnassa.

LP Viestin seuraava liigapeli on 10. joulukuuta, jolloin se kohtaa vieraskentällä Kangasalan.

Lotta Piesanen, yleispelaaja, Pölkky Kuusamo:

- Tosi huono esitys. Ei pystytty vastaamaan millään osa-alueella. Koko joukkueen tehotkin miinuksella, niin vaikea on silloin voittaa. Ei vaan saatu oma peliä kulkemaan. En tiedä sitten oliko jännitystä vai mitä.

Tuuli Kukkonen, yleispelaaja, LP Viesti:

- Tosi hyvä fiilis. Tiedettiin että tulee tiukka peli, mutta saatiinkin nopeasti oma peli kuntoon. Hyökkäys tuntui toimivan tosi hyvin, ja (oma) syöttökin lähti lopussa kulkemaan. Pelipalaverissa kuulin, että olen aloituksessa. Vähän jännitti.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja, Pölkky Kuusamo:

- Kolmannen erän alkuun saatiin hyvä rutistus, mutta siihen se jäi. Loppu oli koko pelin kuva. Järkyttävää oli. Viesti oli parempi, vakuuttava. Viestillä toimi vastaanotto hyvin, eikä itse päästy syötöillä peliin mukaan. Kyllä me paremmin osaamme pelata.

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja, LP Viesti:

- Lähtökohtiin nähden oli helppo peli. Me pelasimme erinomaisen lentopallo-ottelun. Tällaisella pelillä tulee väkisinkin tuommoiset numerot. Kun Noora (Kosonen) ja Hiltsu (Hillaelina Mäntylä) olivat takakentällä, niin ei sinne kovin montaa palloa jäänyt. Koko seitsikko pelasi tasaisesti. Ei ollut raadilla varmaan helppo valita parhaita.

LP Viesti - Pölkky Kuusamo 3-0
25-18, 25-17, 25-11
LP Viesti: Kosonen 13/+10, Gokhshtein 13/+9, Vilponen 11/+7
Pölkky Kuusamo: Piesanen 9/+3, Prokopenko 9/+-2, Nicholson 6/+2
Katsojia: 462

Ottelun parhaat pelaajat:
LP Viesti: Pauliina Vilponen
Pölkky Kuusamo: Lotta Piesanen

LähiTapiolan pisteet:
1 piste Tuuli Kukkonen, LP Viesti
2 pistettä Hillaelina Mäntylä, LP Viesti
3 pistettä Noora Kosonen, LP Viesti

Yleisöä: 462

Ottelutilasto

Kuvat: Osku Sahlsten / LP Viesti

  Takaisin