LP Viesti onnistuneella pelillä voittoon Hämeenlinnasta

30.01.2020

Salossa nähtiin torstai-illalla hyvätasoinen lentopallo-ottelu LP Viestin ja Hämeenlinnan Lentopallokerhon välillä. Voittajaksi puristi kotijoukkue LP Viesti ja vaikka peli kolmessa erässä menikin, ei se läpihuutojuttu ollut. Voittotulos siis 3-0 (25-21, 25-20, 25-22).

Ensimmäisessä erässä LP Viesti sai heti pelin käyntiin ja otti muutaman pisteen eron, joka parhaimmillaan oli jo 14-8. Erä ei todellakaan ollut vielä siinä vaan Hämeenlinna nousi peliin mukaan. Molemmilta joukkueilta nähtiin hyvää puolustus- ja hyökkäyspeliä, kotijoukkueesta puolustuspäässä nousivat esiin erityisesti Eveliina Rautiainen, Nette Peit ja Anu Ennok. LP Viesti vaihtoi 23-21 tilanteessa Nea Haataisen syöttövuorolle Lotta Piesasen, joka syötti ensin ässän ja sen perään eräpallossa venytti kätensä mahdottomaan peippiin, joka saatiin vielä pelattua onnistuneeseen hyökkäykseen.

Toinen erä kulki samaa rataa ensimmäisen kanssa. LP Viesti kasvatti eroa piste pisteeltä mm. Katarina Pilepicin ja Anna Czakanin syöttövuoroilla. Tilanne oli kotijoukkueelle parhaimmillaan 15-8, mutta taas alkoi vieraiden nousu. Karolina Friberg näytti omaa syöttöosaamistaan samoin kuin Mikayla Shields, jonka vasuri tuntui heilahtavan pinnan arvoisesti paikasta kuin paikasta. Hämeenlinna ei kuitenkaan päässyt kahta pistettä lähemmäs. LP Viestin Lotta Piesanen tuli taas erän lopussa syöttämään ja päätti erän ässään.

Pelin taso pysyi korkealla myös kolmannessa erässä ja molemmat joukkueet tekivät hyviä suorituksia. LP Viesti näytti painelevan selkeään erä- ja otteluvoittoon, mutta kuten muissakaan erissä, niin kolmannessakaan Hämeenlinna ei luovuttanut vaan torjui kirinsä päätteeksi tasoituspisteen 22-22. Tässä vaiheessa salolaisyleisö saattoi jo luulla erän karkaavan, mutta erän loppuun LP Viesti teki pelkkiä onnistuneita suorituksia pelin päättyessä Anu Ennokin ja Nea Haataisen upeaan torjuntaan.

Karoliina Fribergin mietteitä pelistä:

- Oli ihan tasainen peli, mutta ei päästy erien alussa mukaan. LP Viesti käytti meidän torjuntaa hyökkäyksissään hyvin hyödyksi. Meidän pelimme on ollut ailahtelevaa ja tason säilyttäminen on ollut haaste, mutta nyt vihdoin saatu kaikki pelaajat mukaan. Tiedämme miten osaamme pelata, palasten vaan pitää loksahtaa paikalleen.

LP Viestin Nea Haatainen oli haastattelussa yhtä hymyä:

-Meiltä tasainen esitys, vihdoin saatiin tällä porukalla hyvä peli. Alussa oli vastaanoton kanssa ongelmia, mutta sitten ne korjattiin.

Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia ei puolestaan peitellyt pettymystään eikä jakanut käsitystä hyvästä ja tasaisesta ottelusta:

-Emme pelanneet hyvin, LP Viesti pelasi. Tiedän, miten joukkueeni osaa pelata ja tämä oli huono esitys. Meillä on vielä kuusi ottelua aikaa ennen pudotuspelejä. Jos teemme töitä hyvin, aika riittää kyllä. Aika riittää myös parhaiden joukkueiden voittamiseen, mutta ei enää tappioihin.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen sanoi joukkueensa pelanneen kurinalaisen ottelun:

-Tämän kauden taktisesti paras esitys! Pelikuri säilyi läpi ottelun yksittäisiä palloja lukuunottamatta. Koko joukkue pelasi hyvin, mutta nostan esiin Veda Mansikkaviidan, joka pelasi mielestäni uransa parhaan pelin tähän saakka. Myös Nea Haatainen (9/+7) pelasi hienosti. Tässä pelissä huomattiin myös se, että pienelläkin peliajalla voi ratkaista erän, kuten Lotta Piesanen, jonka kolmesta syötöstä kaksi oli ässiä erien lopussa.