Seuraa meitä somessa:

LP Viesti osoitti hyvyytensä

17.01.2015

Orivedellä perjantaina hävinnyt LP Viesti kuittasi lauantaina heti mahdollisuuden saatuaan OrPolle. LP Viesti vei hyvätasoisen kotiottelunsa 3-1. Päivän toisessa naisten liigapelissä LP-Vampula voitti 0-3 Kuortaneella.

LP Viesti kuittasi tappionsa hyvässä ottelussa

LP Viesti (16-1) kuittasi nopeasti vierastappionsa OrPoa (10-5) vastaan tasauskierroksen toisessa ottelussa - lukemat Salohallissa 3-1. Erälukemat kertovat kuitenkin yhtä erää lukuun ottamatta tiukasta taistelusta: 22-25, 25-11, 25-23 ja 26-24.

- Todelliset mestarit näyttävät, että ne eivät pudota tasoaan ja sen LP Viesti tänään näytti. Me emme puolestamme pystyneet käyttämään toista tilaisuutta hyväksemme. Olen kuitenkin ylpeä joukkueesta ja kolme pistettä viikonlopusta on rehellisesti sanottuna enemmän kuin odotin, myönsi OrPon tulisieluinen unkarilaisvalmentaja Laszlo Hollosy.

- Tästäkin ottelusta oli ainakin yksi sarjapiste jopa tarjolla, mutta nyt sitä ei saatu. Tällaista on lentopallo. Onnittelut LP Viestille voitosta - he ansaitsivat sen tästä ottelusta, antoi Hollosy tunnustusta voittajalle.

- Seuraava askel meille on ottaa erävoitot silloin kun johdamme erää. Etenkin huipputasolla pelaavia joukkueita vastaan, katsoi Hollosy jo tulevaisuuteen.

- Olen todella tyytyväinen pelin parantumiseen eilisestä - ei vain sen takia, että Dubravka Rakic saatiin mukaan kuumeen jälkeen. Etenkin torjunnan parantuminen oli tärkeää. Hyvää oli myös se, että pystyttiin tiukat erien loput kääntämään eduksi, mietti voittajien Kari Raatikainen.

- Peli oli pitkälti sellainen kuin odotinkin, ei niin rentoa - johtuuko sitten rasituksesta tai jostakin muusta. Voitto ei ehkä tullut kaikkein kauniimmalla tavalla - mutta voitto kuitenkin. OrPo on kuitenkin tämän liigan toiseksi paras joukkue, muistutti LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen.

Annina Antikainen, OrPon passari:

- Meidän syöttö kai tuli helpommaksi eilisestä eikä saatu vastustajan vastaanottoa samalla tavalla rikki. Myöskään oma taso ei pysynyt koko pelin ajan samanlaisena, pahimpana toisen erän romahdus. Ja sen jälkeen homma meni puristamiseksi. Itseluottamuksen kannalta tämä viikonloppu oli hyvä - tästä tappiosta huolimatta. Perjantain peli saattoi olla kauden parasta - se oli ainakin tasaisinta esitystä meiltä. Harmittaa tietysti, että nuo tasaiset erät hävittiin.

Dubravka Rakic, LP Viestin parhaana palkittu hakkuri.

- Olen todella tyytyväinen, että voitettiin ottelu. Käytettiin tätä samalla eräällä tavalla harjoituksena ensi viikon Mestarien liigaan peliin. Ei ollut helppoa pelata kuumeen jälkeen, mutta yritin vain keskittyä palloon kerrallaan. OrPo pelasi hyvin, heillä on hyvä puolustus ja heitä vastaan on aina mukava pelata.

Kaisa Jokinen syötti ottelusa yhden ässän, joka oli hänen liigauran 300.

Parhaat pistenaiset
LP Viesti Lymareva 22/+12, Rakic 17/+13, Jokinen 14/+10
OrPo Tokarenko 17/+4, Martinovic 14/+6, Pallag 13/+7

LähiTapiolan pisteet
3 Rakic LP
2 Antikainen OrPo
1 Jokinen LP

Ottelutilasto

LP-Vampulalle pisteet Kuortaneelta

Kuortane palasi tyttöjen MM-karsintojen jälkeen takaisin liigakentille tappiollisesti, kun LP Vampula otti täyden pistepotin tuplaviikonlopun avausosasta puhtaasti erin 0-3 (22-25, 19-25, 20-25).

Kummankaan joukkueen päävalmentaja ei ollut tyytyväinen suojattiensa otteisiin.

- Emme olleet tänään läsnä ottelussa. Teimme hyökkäysvirheitä aivan liikaa. Jokin jäi puuttumaan, harmitteli kotijoukkueen Aapo Rantanen.

LP Vampulan Kaj Stenius kaipasi kovuutta vierailijoiden ratkaisuihin.

- Tiesimme, että Kuortane puolustaa hyvin. Olisin halunnut lisää tehoja hyökkäyksiin ja vähemmän virheitä vastaanotto- ja hyökkäyspeliin, Stenius mietti ottelun tauottua.

Kuortaneen päävalmentaja Rantanen teki muutoksia kotijoukkueen perinteiseen seitsikkoon laittamalla LP Vampulaa vastaan keskitorjuja Roosa Niemisen hakkuriksi.

Avauserässä kotijoukkue pysyikin tiukasti vierailijan kintereillä, vaikka LP Vampulan syöttöpeli, sisältäen muun muassa kuusi ässäsyöttöä, oli tehokas läpi erän. Mestaruusliigan ässäsyöttötilastoa johtava Elli-Noora Hiltunen sai kuitenkin syöttö- ja hyökkäyspelillään tarvittavat pisteet tehtyä Vampulalle yhdessä keskitorjujakaksikko Goriaeva-Kruuda kanssa, ja erä vieraille pistein 22–25.

Ottelun toinen erä lähti Kuortaneen komennossa liikkeelle, mutta LP Vampula sai pelistä kiinni alkuhermoilun jälkeen ja nousikin jo selvänumeroiseen johtoon 10–17 pistein. Tiia Pohjosen neljä ässäsyöttöä sisältänyt pitkä syöttövuoro kuitenkin toi kotijoukkueen huittislaisten kintereille vielä ennen erän ratkaisuvaiheita. Kuortane kuitenkin kadotti nousujohteisen pelivireensä, ja erä vierailijalle 19–25.

Kolmas erä oli LP Vampulan Enni Lammiselta vahva työnäyte loukkaantumisen jälkeen. Lamminen teki huittislaisille kuusi pistettä päätöserässä ja kaiken kaikkiaan toisen erän sisääntulonsa jälkeen pisteitä kertyi 10/+4. Ennen ottelua hän oli kirjannut nimiinsä kahdeksan pistettä kuluneelta rikkonaiselta pelikaudelta. Päätöserä vierailijalle pistein 20–25.

LP Vampulan passari Tatsiana Mysliutshyk pyöritti mallikkaasti nopeaa peliä läpi ottelun. Vierailijan korkeimman pistemäärän keräsi vahvaa kautta pelaava Elli-Noora Hiltunen (15/+1). Muita valopilkkuja Vampulalla oli keskitorjuja Triin Kruuda (11/+7) ja jo mainittu Enni Lamminen (10/+4). Kuortaneelta paras pistenainen oli totutusti Jessica Kosonen (11/0).

- Lammisen esiintuloon olen tyytyväinen. Samoin torjuntapelimme oli tänään hyvää. Huomiseen otteluun on petrattava, jotta voitto tulee, Kaj Stenius päätti.

Kuortaneen Rantanen odottaa huomenna pelivireen kohoamista. - Paketti on saatava kasaan, sillä tänään se tuntui olevan tyhjä. Hyökkäyspeliin tarvitsemme tehoja huomista kohtaamista varten, sanoi Rantanen.

Huittisissa aiemmin tällä kaudella pelatut liigapelit menivät LP-Vampulalle 3-1 ja 3-0 Kuortaneen pelattua tuolloin nuoremmalla ikäluokalla.

LähiTapiolan pisteet
3 Elli Noora Hiltunen, LP Vampula
2 Tatsiana Mysliuchyk, LP Vampula
1 Tiia Pohjonen, Kuortane

OTTELUTILASTO

  Takaisin