LP Viesti rutisti voiton 1576 katsojan edessä

27.09.2019

Naisten hallitseva mestari LP Viesti rutisti lopulta täyden pistepotin LP Kangasalta sen kauden avauspelissäerin 3-1.

LP Viesti ja LP Kangasala avasivat Salon Mestaruusliiga -kauden 2019-2020 perjantaina 1576 päisen yleisön edessä.

Avauserä eteni tasaisena erän puoliväliin saakka. Tilanteessa 14-12 alkanut Anna Czakanin kuusi palloa kestänyt syöttövuoro vei LP Viestin jo 18-12 johtoon, eikä ote livennyt enää lopussa. Avauserä LP Viestin nimiin lopulta 25-17

Toisesta erästä muodostuu loppuun asti huipputasainen mittelö. Pitkiä palloralleja, eikä kumpikaan päästä toista 2 pisteen karkumatkaa pidemmäksi. Erän ratkaisijaksi nousee lopulta LP Kangasalan Mary-Kate Marshall, joka iskee kolme perättäistä pistettä (Hyökkäyspiste ja kaksi ässää) nostaen LP Kangasalan eräpallotilanteeseen 21-24. LP Viesti selvittää vielä ensimmäisen eräpallon, mutta Taija Tikka viimeisteli erän LP Kangasalan nimiin lopulta numeroin 22-25.

Tilanne pysyy tasaisena myös 3.erän alussa ja johtoasemat venyvät maksimissaan kolmeen pisteeseen. Tilanteen 23-20 jälkeenLP Kangasala hiipii vielä pisteen päähän tilanteeseen 23-22, mutta Katarina Pilepicin hyökkäys- ja Kayla Hanelinen torjuntapiste sinetöivät erän lopulta LP Viestin nimiin 25-22.

Neljännessä erän alussa LP Viesti onnistuu lyömään isomman vaihteen silmään ja salolaisjohto kasvaa Anna Czakanin 5 pallon syöttöputken siivittää LP Viestin jo 9 pisteeseen tilanteessa 19-10. LP Kangasala ei kuitenkaan myy nahkaansa helposti ja Mary-Kate Marshallin johtama takaa-ajo tuo kangasalalaiset jo tilanteeseen 21-18. LP Viesti ei tästä lähemmäksi enää kangasalalaisia päästä. Loppunumerot neljännestä erästä 25-20 ja koko ottelun erin 3-1.

Mary-Kate Marshall:

- Hieno taistelu. LP Viesti pelasi hyvän pelin. Taistelimme hyvin, mutta se ei riittänyt tänään. Seuraavassa ottelussa olemme valmiimpia.

Anu Ennok:

- Ensimmäiseen peliin kuuluu aina hermostuneisuus etenkin, kun tänään oli paikalla paljon yleisöä. Ottelun alku meillä ei ollut paras mahdollinen - useita suoria virheitä, mutta kokonaiskuvassa saimme täydet kolme pistettä illalta ja se oli sellainen alku, kun kaudelle halusimmekin.

Arttu Keränen

- Hyvin puolustettiin, mutta ei oltu huolellisia. Isompi ailahtelevuus oli tänään, kun keskiviikkona, mikä yllätti.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti

Tyytyväinen avausvoittoon ja tärkeää voittaa avausottelu. Oltiin parempi hyökkäyksessä ja puolustuksessa ja oltiin tasaisempi joukkue.