Seuraa meitä somessa:

LP Viesti sai oivan haasteen Arctic Volleysta - pisteet ja Suomen Cupin puolivälieräpaikka jäi kotijoukkueelle

03.11.2023

Salossa pelattiin perjantaina jännittävä naisten Mestaruusliigan ottelu, joka päättyi kotiyleisön riemuksi LP Viestin voittoon. Arctic Volley pisti tiukasti kampoihin, mutta saivat taistelustaan palkinnoksi vain yhden erävoiton. Ottelun lopputulos 3-1 (26-24, 24-26, 25-19, 25-23).

Salolaiset ja rovaniemeläiset löivät yhteen nyt Salossa liigassa 18 kerran ja edelleen voittotili on rovaniemeläisillä siellä avaamatta.

Sarjapisteiden lisäksi LP Viesti otti myös paikan Suomen Cupin puolivälierissä, jossa se kohtaa LP Kangasalan vieraissa 25.11.



Aloitusseitsikot
LP Viesti: Mäki-Kojola, Ternava, Yordanova, Butkevych, Garcia, Luntamo, Laaksonen
ArVo: Smolander, Isokääntä, Jantunen, Rautio, Jaunet, Glynn, Horsfall

LP Viesti tuntui vievän ensimmäistä erää ja se johtikin useaan otteeseen peliä. ArVo nousi kuitenkin tasoihin tilanteeseen 15-15 ja toisen kerran jälleen 23-23. Tasoissa oltiin myös 24-24, mutta erän viimeiset pinnat hyvillä suorituksilla LP Viestille. Lokakuun tähdistöön palkittu LP Viestin libero Netta Laaksonen hallitsi takakenttää millintarkoilla vastaanotoillaan sekä loistavilla puolustuksillaan.

Toinenkin erä meni kotijoukkueen komennossa aina tilanteeseen 17-10 asti, jonka jälkeen ArVon Eveliina Smolander aloitti syöttövuoronsa. LP Viesti ei päässyt kunnolla hyökkäämään ja muutaman pallon jälkeen hyökkääjiltä katosi usko. Vieraat nousivat tasoihin tilanteessa 19-19 ja väänsivät vielä LP Viestin eräpallotilanteesta 24-23 kolme viimeistä pistettä itselleen.



LP Viestin peli rentoutui kolmannessa erässä eikä ArVo saanut piste-eroja kavennettua edellisten erien tavoin. Salolaisten ongelmat passarin 5-tilanteessa ArVon Smolanderin syöttäessä jatkui ja siihen suurena syynä oli vieraiden kurinalaisuus syötön peittämisessä.

Ottelun ratkaisu tuntui olevan selvää kauraa neljännessä erässä, kun kotijoukkueella oli mukava viiden pinnan johto eräpallotilanteessa. Niin vain vieraat nousivat pallo pallolta mm. libero Taylor Horsfallin upeiden puolustusten avulla jo pinnan päähän. Viimeisen pisteen sai kunnian napauttaa varman pelin pelannut LP Viestin Clemence Garcia.

Daria Butkevych, LP Viesti:

- Tämä oli hyvä peli ja vastustajamme pelasi myös hyvin. Jouduimme koko ajan pistämään parastamme, koska vastustaja tuli aina peliin uudelleen mukaan.

Lisa Jaunet, Arctic Volley:

- Taistelimme hyvin ja olen tyytyväinen, ettemme antaneet periksi, vaikka olimme jopa seitsemän pistettä perässä. Emme saa antaa jatkossa niin suuria piste-eroja.

Jukka Lehtonen, ArVo:

- Olen myös ylpeä, etteivät pelaajat missään erässä antaneet periksi ja sillä taistelulla toinenkin erä saatiin. Tasaisuutta tarvitaan vielä paljon. Kun ollaan hyviä, ollaan oikeasti hyviä. Tuloksellisesti olen pettynyt alkukauteen, mutta pikku hiljaa sarjapisteitä alkaa varmasti tippua.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Tiesin, että jos ArVo pääsee parhaalle tasolleen, tulee kova ilta. Paljon tehtiin tänään töitä pisteiden eteen. Toisen erän selvää johtoa ei olisi saanut menettää, muissakin erissä oltiin johdossa, mutta vastustaja tuli aina kantaan. Viimeinen pallo kuvasti peliä, kun näytti että pallo olisi jo kaksi kertaa voitettu, mutta aina se vaan tuli takaisin.


LP Viesti - Arctic Volley 3-1
26–24, 24–26, 25–18, 25–23
Koti:Butkevych 24/+14, Ternava 18/+11, Garcia 13/+10
Vieras:Jaunet 23/+13, Glynn 17/+7, Jantunen 8/+4

MVP:t
Daria Butkevych, LP Viesti
Lisa Jaunet, ArVo

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Katsojia 532

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin