Seuraa meitä somessa:

LP Viesti sai todella halutun vahvistuksen riveihinsä

01.08.2016

Naisten lentopallon Mestaruusliigan lokakuussa alkavaan kauteen 2016-2017 valmistautuva LP Viesti sai riveihinsä himoitun vahvistuksen, kun ukrainalaispassari Viktoriia Tuchashvili palaa seuraan 2+1 -vuotisella sopimuksella.

Salolaisjoukkueessa kaksi kautta (2013-2015) pelannut 35-vuotias Tuchashvili piti viime kauden taukoa lentopallosta synnyttäen myös perheen esikoistytön.

Edellisellä Salon visiitillään Tuchashvili auttoi LP Viestin kahteen liigamestaruuteen, Suomen Cupin kultaan ja hopeaan. Hänet valittiin Mestaruusliigan parhaaksi passariksi molemmilla kausillaan ja koko liigan parhaaksi pelaajaksi 2015.

Urheilutoimenjohtaja Tomi Lemminkäinen on todella tyytyväinen joukkueen tärkeän palasen löydyttyä tutusta osoitteesta.

- Hienoa saada yksi kaikkien aikojen parhaista Mestaruusliigapelaajista takaisin Saloon ja LP Viestiin. Oman sopimuksen jälkeen tiesin että nyt ”Viki” on mahdollista saada takaisin tänne ja neuvottelut olivatkin todella helpot ja nopeat keväällä. Kahden vuoden yhteistyön jälkeen hienoa päästä jatkamaan sitä seuraavat 2-3 vuotta.

- Kahden vuoden ajalta tullut keskinäinen arvostus ja luottamus antavat hyvät lähtökohdat tulevien kausien yhteistyölle. Joukkueen hyökkäyspeli tulee varmasti parantumaan viime kaudesta tämän sopimuksen myötä.

Sunnuntaina Suomeen saapunut Tuchashvili puhkuu myös intoa paluunsa suhteen.

- On hienoa palata taas urheilun ja lentopallon pariin. Tauko on muuttanut elämääni paljon perheen kasvamisen myötä. Olen kiitollinen aviomiehelleni, että hän on tukenut minua tässä päätöksessä palata kentille upeasti. Ajatus paluusta oli melko helppo tehdä Tomin (Lemminkäinen) pyydettyä takaisin LP Viestiin. On ilo palata seuraan, jossa olen saavuttanut urani parhaat muistot: upean joukkuehengen, hienon valmennuksen ja koko seuran yhteisön hienon yhteishengen.

- Tiedän, että edessä on kova työ palata tasolleni pitkän tauon jälkeen. Yhdessä hyvän valmennuksen ja kovan tahtoni tämä on kuitenkin saavutettavissa. Tähtään aina korkealle: mestaruuteen ja menestykseen kansainvälisillä kentillä. Haluan olla tämän luottamuksen arvoinen, jonka LP Viesti on minulle ja perheelleni suonut. Nähdään peleissä!

Kolme pelaajaa vielä tulossa elo-syyskuussa

Lemminkäinen valottaa myös LP Viestin pelaajatilannetta kokonaisuudessaan.

- Joukkueessa on nyt 12 julkistettua pelaajasopimusta, mutta käytännössä joukkue on jo valmiina. Ensi kaudella joukkueessa on 15 pelaajaa ja loput kolme sopimusta julkaistaan myöhemmin elo-syyskuun aikana. Kyseessä on kaksi laitapelaajaa ja yksi keskipelaajaa.

- Mira Hämäläinen on syyskauden pois riveistä opiskelujen viedessä hänet Kanadaan eli syksy mennään 14 pelaajalla ja kevätkaudella Mira palaa joukkueen vahvuuteen.

- Yhteistyö Salon Viestin kanssa on tärkeässä roolissa vaihtopelaajien peliajan suhteen, koska otteluissa kokoonpanosta on aina 2-3 pelaajaa ulkopuolella. Kesällä on ollut hyvin pelaajia treeneissä kun Salon Viestin puolelta ovat olleet mukana Saana Lindgren, Roosa Heikkiniemi, Olivia Kakko omien pelajienmme lisäksi.

Elokuussa LP Viestillä on ohjelmassa 19.8. harjoitusottelu OrPoa vastaan Salohallissa ja 27.8. turnaus Orivedellä, jossa LP Viesti kohtaa OrPon ja Liigaplokin.

Viktoriia Tuchashvili (os. Polischuk)
Synt. 29.3.1981, Ukraina
Kotipaikka Tbilisi, Georgia
Pituus 180 cm
Kasvattajaseura VC ISTU Kiev

Suomen mestaruus 2014 ja 2015
Suomen Cupin mestaruus 2014
Suomen Cupin hopea 2013
Romanian mestaruus 2005
Romanian liigan hopeaa 2011, 2012

Mestaruusliigassa 63 ottelua, 182 pistettä, 59 ässää ja 43 torjuntaa
Mestaruusliigakauden 2014-2015 paras pelaaja
Mestaruusliigan tähdistössä 2014 ja 2015
Mestaruusliigan kuukauden pelaaja kolme kertaa (2/2014, 10/2014 ja 2/2015)
 
Aiemmat seurat:
2003-07 Stiinta Bacau (Romania)
2007-08 Piatra Neamt (Romania)
2008-12 Stiinta Bacau (Romania)
2012-13 VC Astana (Kazakstan)
2013-15 LP Viesti
2015-16 välivuosi

LP Viestin sopimustilanne 17.6.2016
Viktoriia Tuchashvili (uusi), passari UKR
Elina Käsnänen (uusi), passari
Pauliina Vilponen, hakkuri
Mira Hämäläinen, hakkuri
Noora Kosonen, yleispelaaja
Ronja Heikkiniemi, yleispelaaja
Tuuli Kukkonen (uusi), yleispelaaja
Anna Czakan, keskitorjuja
Nadezhda Gokhshtein, keskitorjuja RUS
Pilvi Kettunen (uusi), keskitorjuja
Hillaelina Mäntylä (uusi), libero
Iida Eskonmaa (uusi), libero

Valmennus/staff:
Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja
Janne Harju, apuvalmentaja
Ville Salmi, fysiikkavalmentaja
Auno Lindh, huoltaja
Petri Virtanen, tilastointi

  Takaisin