Seuraa meitä somessa:

LP Viesti selkeään kotivoittoon - LiigaPloki niukkaan vieraissa

09.10.2015

Naisten Suomen Cupin puolivälierien avausosissa LP Viesti kukisti kotonaan 1-sarjalaisen HEL Volleyn 3-0 ja LiigaPloki vieraissa LP-Vampulan 2-3.

LP Viesti otti Mestaruusliigan kärkijoukkueen rutiinilla selkeän 3 - 0 -voiton 1-sarjalaisesta HEL Volleystä Suomen cupin puolivälierän ensimmäisessä osaottelussa Salohallissa. Kahden umpisurkean erän (25-8, 25-10) jälkeen HEL Volley paransi otettaan ja pisti runsaita pelaajavaihtoja tehneen kotijoukkueen tiukoille (25-22).

Mona Kokko, HEL Volleyn parhaana palkittu
- Kolmannesta erästä tuli tosi hyvä tunne, saatiin ihan uusi ote peliin. Odotan paljon toisesta ottelusta.
- Pitkä erätaukokin varmasti auttoi, mutta päätettiin samalla tyttöjen kanssa, että pidetään peli-ilme iloisena.
- Vastustajan iso vaihtoruletti kolmanteen tietysti auttoi meitä, myönsi Mona Kokko.

- Taistelutahtoinen tunne tuli, kun Mesto-voiton jälkeen kuultiin, että saadaan LP Viesti vastaan. Tosin harmitti samalla kun tiedettiin muutaman pelaajan olevan poissa.

Sari Tauriainen, LP Viestin passari, joka viime kaudella pelasi vielä HEL VOlleyn paidassa
- Vastustaja ei vaikuttanut omaan pelaamiseen, HEL Volleyn puolella on kuitenkin aika vähän tuttuja pelaajia.

- Kolmanteen erään lähtö oli alussa vaikea vaikka ei sen pitäisi vaikuttaa.
- Helsinkiin on ihan mukava palata pelaamaan, tuttu ja mukava halli.

Seppo Hoivala, HEL Volleyn valmentaja.
- Pitkään aikaan paras suomalainen joukkue vastassa, pitää siis olla realisti. Vaikka LP Viesti vaihtoikin kuusikkoaan, oli meiltä hyvä saavutus saada noinkin paljon pisteitä kolmannessa erässä.

- Tulosta tärkeämpi on meille hyvä oma peli ensi keskiviikkona ja että saataisiin se käyntiin heti alusta.

- Lajin kannalta oli huonoa, että tällainen amatöörijoukkue ei saanut kaikkia pelaajia mukaan - keskiviikkona Helsingissä tilanne on parempi.

Kari Raatikainen, LP Viestin päävalmentaja
- Tortsaina tehtiin ehkä tämän joukkueen paras harjoitus ja se näkyi kahdessa ensimmäisessä erässä.

- Kolmannessa erässä meillä oli edelleen hyviä pelaajia kentällä, mutta jotenkin vastuunkantajia puuttui. No, lopun rutiinilla hoidettiin kuitenkin erän loppu kotiin.

- Pelien siirtäminen aiheutti meillekin ongelmia: Ronja Heikkiniemi ja Iida Murto ovat maajoukkuematkan takia ensi viikolla varmasti poissa eikä Pauliina Vilposenkaan pääsy peliin ole ihan varmaa.

- Alkuviikko näyttää taas meidän keskiviikon seitsikon. Lokakuun loppua on myös mietittävä, siellä odottaa CEV-cupin ottelua Haifaa vastaan ja parhaan kokoonpanon on saatava yhteispeliä alle.

- Ensi viikon peleissä Helsinki on yksi tapahtuma ja Vampula-ottelu toinen tapahtuma.

HEL Volley - LP Viesti Töölön Kisahallissa keskiviikkona 14.10. klo 19.00. Välieriin tarvitaan kaksi otteluvoittoa.

Ottelutilasto

LiigaPloki rutisti vierasvoiton Huittisista

LiigaPloki haki vierasvoiton LP-Vampulasta 2-3 (25-21, 12-25, 23-25, 25-19, 14-16).

Peli kulminoitui vastaanoton murenemiseen ratkaisevissa palloissa. Binetou Sow oli positiivinen lisäys Lp-Vampulan hyökkäyspeliin. Myös keskipelaaja Laura Iltasen vakuuttava ja lähes virheetön torjunta/hyökkäyspeli näytti lupaavalta.

Ensimmäisessä erässä Lp-Vampula Huittinen pystyi ratkaisevissa tilanteissa hyökkäämään vakuuttavasti ja veikin näin erän itselleen 25-21. Toisessa erässä kotijoukkue murtui vastaanoton alkaesssa takellella ja täten erä meni LiigaPlokille 12-25.

Pitkän erätauon jälkeen kolmas erä olikin tiukkaa taistelua aivan loppumetreille saakka. Vakuuttavia hyökkäyksiä ja torjuntoja teki LP-Vampulan keskipelaaja Alexis Mathews. Erä kuitenkin vierasjoukkueelle 23-25.

Neljännessä erässä passari Taylor Bruns löysi yhteiseen sävelen LP-Vampulan uuden laiturin Binetou Sown kanssa ja erä päättyikin selkeästi kotijoukkueelle 25-19. Viidennessä erässä selkeäksi kotijoukkueen ongelmaksi koituivat taas Liigaplokin vahvat syöttäjät ja hyvän passipelin pelannut LiigaPlokin passari Eveliina Koljonen.

Parhaat pelaajat:
LP-Vampula Huittinen Laura Iltanen
LiigaPloki Eveliina Koljonen

Toinen osaottelu pelataan Pihtiputaalla sunnuntaina 11.10.

Ottelutilasto

  Takaisin