Seuraa meitä somessa:

LP Viesti vei osin kiihkeänkin kärkiottelun

26.11.2015

LP Viesti jatkaa vahvasti naisten lentopallon Mestaruusliigan kärkijoukkueena. Ote kärkipaikkaan vahvistui entisestään, kun kotisalissa irtosi täyden kolmen sarjapisteen arvoinen voitto liigakakkosesta HPK:sta 3-1.

HPK vei avauserän (22-25) ja pakotti LP Viestin parantamaan esitystään. Toinen erä pelattiin vielä tasaisesti (25-23), mutta sen jälkeen LP Viesti sai isomman vaihteen päälle ja loppua kohti HPK:n uskon voittoon alkoi horjua. Kaksi viimeistä erää kotijoukkueelle 25-19 ja 25-11.

LP Viestin ero HPK:hon venähti nyt 12 pisteeseen, mutta hämeenlinnalaisilla on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Siltikin ero salolaisten eduksi on 6 sarjapistettä.

Joukkueidensa parhaita olivat LP Viestin vahva yleispelaaja/hakkuri Pauliina Vilponen (24/+19) ja vieraiden USA-pelaaja Keao Burdine (17/+6).

- En ole vielä oikein päässyt kunnolla rytmiin Suomen Mestaruusliigassa, tarvitaan vielä lisää pelejä, arvioi kolmannen liigaottelunsa HPK-paidassa pelannut amerikkalaispelaaja Keao Burdine.

- Tässä ottelussa syöttömme oli kunnossa, mutta muuten jäi parannettavaa, mietti Burdine.

- LP Viesti on erittäin vahva joukkue enkä tietenkään tuntenut heitä kovin hyvin,

- Oli tosi kivaa voittaa. Pelin lopussa tuntui, että me voitamme joka pallon! Ihan sama minne passi meni, tuntui, että me aina tulee piste, hihkui selvästi innostunut Pauliina Vilponen.

- Väsymys alkaa painaa ja se näkyi avauserässä. Erätappio oli meille herätys ja loppua kohti onnistuttiin parantamaan. Itselleni väsymys vielä korostuu, koska marraskuu on ollut minulle tosi raskas myös opiskelujen puolella, huokaisi oikeustieteitä opiskeleva "Pake".

HPK:n valmentaja Luca Chiappini tiesi LP Viestin olevan väsynyt.

- Siihen väsymykseen oli tarkoitus iskeä, ottaa aggressiivinen ote ja sitä kautta ote koko pelissä - avauserässä tämä taktiikka toimikin. Onnittelut LP Viestille voitosta, meillä ei ollut toisesta erästä lähtien kapasiteettia vastata kotijoukkueen peliin, myönsi Chiappini.

- Pyydän anteeksi, että otin yhteen tuomareiden kanssa, yleensä en tee niin, totesi parista tilanteesta purnannut italialaisvalmentaja.

Myös Kari Raatikainen kritisoi tuomarityöskentelyä, mutta totesi pelin jälkeen siinä olleen myös tahallista taktikointia.

- Huomasin, että joukkue ei ole oikein tunteella mukana pelissä ja käytin tilasuutta hyväkseni ja purnasin itselleni keltaisen kortin. Sillä oli tarkoitus viestittää joukkueelle tunteen mukaan ottamista. Aiheesta annettu kortti. Tuomarit varmaankin tekivät muutamia virheitä, mutta tasapuolisesti molemmille, arvioi LP Viestin päävalmentaja.

- Erätappio oli jonkinlainen herätys, mutta kyllä me toinen erä vielä aloitettiin huonosti. Kun se tunne saatiin mukaan, tulosta alkoi syntyä.

- Neljännessä erässä ehkä HPK:n selkäranka alkoi natista. Ensimmäisestä erästä vielä se, että meidän hyvänkin syötön HPK nosti 86 prosentin tehoilla joten kyllä hekin pelasivat hyvin ja tekivät meidän pelaamisen vaikeaksi, huomioi Raatikainen.
LP Viestin ja HPK:n päävalmentajat eivät juurikaan halunneet kommentoida sarjatilannetta.

- "Harmin paikka" , tuumasi Chiappini tulkkina toimineen Pauliina Vilposen sanoin.

HPK-valmentaja ei halunnut myöskään mainita onnistuneita tai epäonnistuneita pelaajia. Kari Raatikaisen oli helppo nostaa esiin Dubravka Rakicin komeat 8 ja Pauliina Vilposen 5 torjuntaa sekä:

- Tämän kauden teeman mukaisesti vaihdosta tullut pelaaja pystyi parantamaan joukkueen peliä eli Ronja Heikkiniemi tuli vahvasti esiin.

LP Viesti päättää raskaan, yhdeksän ottelun marraskuunsa lauantaina vielä vierasottelulla Oriveden Ponnistusta vastaan.

LähiTapiolan pisteet:
3 Pauliina Vilponen LP
2 Tatsiana Mysliuchyk LP
1 Keao Burdine HPK

Ottelutilasto

  Takaisin