LP Viesti voittoon toisessa finaalissa

28.03.2015

Hallitseva Suomen mestari LP Viesti nappasi lauantaina 2-0 -johdon naisten lentopallon Mestaruusliigan finaalisarjassa. Salolaisjoukkue voitti LP Kangasalan vieraskentällä erin 1-3 (22-25, 16-25, 25-21, 18-25).

3. finaali pelataan sunnuntaina kello 17 Pitkäjärven koululla. Neljäs finaali on ohjelmassa ensi torstaina Salossa klo 18.30 ja mahdollinen viides samassa paikassa klo 16.

Kotijoukkue oli muuttaanut syöttötaktiikkaansa suunnaten nyt enemmistön aloituksista libero Roosa Koskelolle (43 kpl, 49%) Anu Ennokin (25 kpl, 72%) sijasta. Vieraat sen sijaan pommittivat syötöillään tasaisesti koko LP Kangasalan vastaanottoarsenaalia.

Kotijoukkueen tehokkain oli tutusti hakkuri Chantale Riddle (17/+8). Yleispelaajien paikoilla päävalmentaja Tuomas Alatalo peluutti koko nelikkoaan, jotka tekivät kaikki 4-5 pistettä.

LP Viestistä Dubravka Rakic teki 20/+14 nauttien pelin edetessä koko ajan enemmän hyökkäysvastuuta. Laidassa Anu Ennok (8/-1) ja Lena Lymareva (12/-1) olivat hyökkäyspelissä vaikeuksissa. Tuuraajana kentällä käynyt Ronja Heikkiniemi (5/+4) hoiti ruutunsa erinomaisesti.

LP Kangasalan avaus: Landwehr, Riddle, Karhu, Tuominen, Laakkonen, Öhman, Sievinen (L)
LP Viestin avaus: Tuchashvili, Rakic, Lymareva, Ennok, Pihlajamäki, Jokinen, Koskelo (L)

Nette Tuominen kiitti päävalmentaja Tuomas Alataloa heti paikasta avausseitsikossa syöttämällä pelin käyntiin kahdella ässäsyötöllä. LP Viesti otti kuitenkin heti perään ohjat käsiin lähinnä akselilla Viktoriia Tuchashvili-Dubravka Rakic edeten 11-14- johtoon.

Kotijoukkue sai kuitenkin komeiden puolustusten kautta pelin jälleen uomilleen ja nousi johtoon 19-16 peräti kuudella perättäisellä pisteellä Salla Karhun syöttövuorolla.

Vaihdosta kentälle heikosti aloittaneen Lena Lymarevan tilalle tullut LP Viestin Ronja Heikkiniemi oli suuressa roolissa kolmella pisteellä, kun vieraat nousivat rinnalle ja heti ohi (20-21). LP Viesti piti loppuun tasonsa ja kuittasi erän 22-25.

Toiseen erään LP Viestin Kari Raatikainen palautti Lymarevan seitsikkoon ja ukrainalaispelaaja kiitti parantamalla esitystään selkeästi. Vierasjoukkue karkasi ukrainalaispelaajan siirryttyä syöttämään jo 8-13 -johtoon.

Eveliina Vilposen ja Liisa Hurskaisen kentälle pitkän tauon jälkeen vaihtanut LP Kangasala nousi kolmannessa erässä 4-6 alun jälkeen viidellä perättäisellä pisteellä Salla Karhun syöttövuorolla 9-6- johtoon.

Kotijoukkueen johto kiipesi jo lukemiin 14-10 ennen vieraiden heräämistä jälleen. Tarkkaavaisuss verkolla toi tulosta ja LP Viesti johtikin nopeasti 15-18. Kotijoukkue ei kuitenkaan tästäkään tuskastunut, vaan kentälle tulleen Jaki Ellisin syöttövuorolla se nousi 20-19 -johtoon.

Erä ratkaisupalloksi tuntui muodostuneen Chantale Riddlen hyökkäyksellä hoitama pitkä pallo, jolla kotijoukkue nousi 22-20-johtoon. Riddle myös torjui eräpallon 25-21.

Neljännessä erässä LP Viesti kasvatti etumatkaansa tasaisesti pitkin erän ja nappasi sen otteluvoittoon oikeuttaen pisteen 18-25.

Joukkueiden parhaina palkittiin
LP Kangasala Alison Landwehr
LP Viesti Viktoriia Tuchashvili

Tuomas Alatalo, LP Kangasala:

- Pistettiin LP Viesti ahtaalle, mutta vastustajan rutiini riitti viemään toisen kiinnityksen. Oltiin tänään paljon paremmin mukana pelissä ja päästään koko ajan salolaisten peliin enemmän kiinni. Meillä on hyviä hetkiä omassa pelissä ja ne pitää vain saada kestämään kauemmin.

Alison Landwehr, LP Kangasala:

- Olimme jo paljon itsevarmempia kuin ensimmäisessä pelissä. Salo on todella hyvä joukkue ja meidän pitää pelata parasta mahdollista peliä voittaaksemme heidät, ja olemme varmasti valmiita hakemaan sitä huomenna.

Kari Raatikainen, LP Viesti:

- Tänään ei oma peli oikein käynnistynyt ja teimme sellaisia virheitä joita emme normaalisti tee. Hienoa kuitenkin oli että vaikeuksien keskellä joukkueesta joku nousi vuorollaan vastuunkantajaksi. Vastaanotto oli tänään hyvää ja Ronja Heikkiniemi pelasi kypsästi ja toteutti annettuja ohjeita.

Kaisa Jokinen, LP Viesti:

- Peli oli ensimmäistä tiukempi ja finaalin henki näkyi virheilynä meidän otteissa. Kangasala taisteli jokaisesta pallosta ja teki meidän pelimme vaikeaksi, joten voitosta täytyy olla tyytyväinen.