LP Viestille rutiinivoitto Kuortaneesta

24.02.2017

LP Viesti voitti naisten lentopallon Mestaruusliigan perjantai-illan ottelussa Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkueen 3-0 (25-19, 25-16, 25-13).

LP Viesti on voittanut nyt 23:sta liigaottelustaan 19, on varmistanut runkosarjan kakkossijan.

Kuortane oli odotetun sinnikäs ja kova puolustamaan. Vieraiden syöttö oli myös kunnossa. Ottelu eteni tasaisena tilanteeseen 10-10, jonka jälkeen LP Viesti kiristi ruuvia. Erän lopussa Kuortane sortui kolmeen peräkkäiseen hyökkäysvirheeseen, ja LP Viesti kuittasi erän 25-19. Kotijoukkueesta erottui väkevällä kädellä liikkeellä ollut Ronja Heikkiniemi.

Toisessa erässä LP Viesti haki nopeasti 7-0-johdon, josta Kuortane ei toipunut. Vierasjoukkue nousi vielä muutamaankin otteeseen neljän pisteen päähän, mutta ei lähemmäs. Erä nopeasti LP Viestille 25-16. Aloitukseen noussut Saana Lindgren kiitti peliajasta tehokkaasti: kahteen erään viisi hyökkäys- ja kolme torjuntapistettä.

Kuortane pelasi torstaina vierasottelun LP-Vampulaa vastaan (3-0), ja tuon ottelun rasitus näkyi nuoren joukkueen otteissa mitä pitemmälle Viesti-ottelu eteni.

Kolmannessa erässä LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen kierrätti kentällä koko vaihtopenkkinsä. Erä 20:ssa minuutissa kotijoukkueelle 25-13. Vaihdosta tullut Taru Alho mätti erään tehot 7/+7. Lemminkäinen korosti, että yhtään vaihtoa ei tehty siksi, että joku olisi pelannut huonosti, vaan vaihdot olivat pitkälti etukäteen mietittyjä.

Iina Niemelä, Kuortane:

”Tuli jonkin verran mustia hetkiä. Viesti oli ylivoimainen torjunnassa, ja sitä kautta meidän hyökkäys ei toiminut. Olen omaan peliin ihan tyytyväinen, varsinkin kun katsoo muutamaa aiempaa peliä. Lähdettiin haastamaan oikein kunnolla ja haluttiin voittaa. Viesti näytti lopussa kumpi on kovempi.”

Saana Lindgren, LP Viesti:

”Saatiin syötöllä vastaanotto irti ja saatiin hyviä torjuntoja. Meillä oli hyvä valmistautuminen alla. Kolmannessa erässä tuli vähän virheitä (itselle), muuten ihan ok. Ei ole tuntunut raskaalta (kun pelaa myös 1-sarjaa), kyllä vielä jaksaa pelata.”

Tapio Kangasniemi, päävalmentaja, Kuortane:

”Kaksi pikkuisen eri hyökkäysarsenaalin joukkuetta vastakkain, ja tuolta se sitten näyttää. Meidän pelinaamari oli sellainen kuin pitikin kolmannen erän alkua ja loppua lukuun ottamatta. Keskipelaajat ovat parantaneet omaa tekemistään, ja se näkyy passeissa ja plussissa. Vähän kysyy aikaa kun asioita harjoitellaan. Ne asiat eivät tule nuorilla yhtäkkiä tuonne kentälle, kun viedään peliä harjoituksista kentälle.”

Tomi Lemminkäinen, päävalmentaja, LP Viesti:

”Odotetunlainen peli, ja ensimmäisessä erässä piti lyödä voimakkaasti. Puolustuksen jälkeisissä hyökkäyksissä heillä ei ollut riittävästi tehoa. Jos hyökkäysprosentit olivat yhtään samanlaiset, niin peli jatkuisi vielä pitkään. Tämä oli hyvä päätös hyvälle treeniviikolle. Aamulla otettiin vajaa kahden tunnin treeni, ja sama taso pysyi illan pelissä. Pelattiin tasaisesti, ja ei varmaan ollut hirveän helppo olla palkintoraadissa.”

LP Viesti lähtee ensi viikolla kahteen vierasotteluun. Ensin lauantaina joukkue kohtaa Pölkky Kuusamon, ja pohjoisen kiertue jatkuu sunnuntaina Rovaniemellä WoVoa vastaan.

LP Viestin viimeinen runkosarjan ottelu on Salohallissa 12.3., jolloin vieraaksi saapuu Pölkky Kuusamo.