Seuraa meitä somessa:

LP Viestille toinen voitto puhtaasti Loimaalta

19.03.2016

LP Viesti otti 2-0- johdon naisten Mestaruusliigan puolivälieräsarjassa kukistettuaan LP-Vampulan Loimaalla lauantaina 0-3 (20-25, 18-25, 22-25).

Näin välieräpaikka on salolaisille tarjolla voitolla sunnuntaina kello 19 Salohallissa alkavassa kolmannessa ottelussa.

LP Viesti paransi selkeästi torjunta-puolustustaan keskiviikon ensimmäisestä pelistä ja vastaanottopelaaminen varmistui. Torjuntoja tuli seitsemän, mutta erityisesti vaimennuksia tuli hyvin. Vastaanottovirheitä tuli ainoastaan kolme avauspelissä määrän oltua 11.

Pauliina Vilponen nousi tärkeään rooliin tärkeällä hetkellä kolmannessa erässä. LP-Vampula johti erää 21-17, jonka jälkeen vamennusjohto vaihtoi Vilposen torjumaan LP-Vampulan hakkuria Binetou Sowia. Vilponen hyökkäsi tämän jälkeen loppuerään neljä pistettä ja otti yhden torjunnan. Näin erän loppu meni salolaisille 1-8.

Vilponen teki 14/+8 ja hyökkäsi 42% tehoilla, Duda Rakicin tehot olivat 69% ja pisteet 14/+12. Noora Kosonen tuli mukaan seitsikkoon ja hyökkäsi pienemmällä vastuulla 58% tehoilla (8/+3). LP-Vampulalta Elli-Noora Hiltunen teki 13/+7 ja hakkuri Binetou Sow 9/+2.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- LP-Vampula pelasi hiukan huonommin kuin keskiviikkona ja me paremmin. Erityisesti torjunta-puolustus oli eri luokkaa, saimme vastustajan hyökkäysprosentin aika alhaiseksi (31%). Lisäksi nostovirheiden määrää saatiin hyvin laskettua. Olimme tänään selkeästi parempi joukkue poislukien viisiminuuttinen kolmannessa erässä.

- Totta kai lähdemme huomenna katkaisemaan sarjaa, pääsisimme keskittymään välieräsarjaan hyvissä ajoin.

Aigor Kaibald, LP-Vampula:

- Läpi kauden on ollut jossakin vaihetta peliä usein vaikeaa. Parin ok-suorituksen jälkeen on ”kelkka” lähtenyt alamäkeen. Nyt se tapahtui kolmannen erän lopussa. Tällaisella vastaanotolla olisi pitänyt pystyä parempaan hyökkäyspeliin.

- Taisteleminen on pääsana huomiseen lähdettäessä. Uskon, että pystymme taistelemaan, olemme näyttäneet sen monta kertaa aiemmin tällä kaudella. Elli-Noora Hiltunen näytti tänäänkin hyvää esimerkkiä.

Ottelu oli LP Viestin kapteenin Kaisa Jokisen uran 400. ja sitä muistettiin kotijoukkueen toimesta kauniilla kukka-asetelmalla, jonka luovuttu joukkueessa tällä kaudella ennen loukkaantumistaan pelannut ”Kassun” maajoukkueen pelikaveri Saara Esko.

Jokinen teki ottelussa seitsemän pistettä ja nosti näin pääsarjauransa pistesaldon 3993:een. Näin sunnuntaina on hyvinkin mahdollista nähdä myös Jokisen 4000. piste.

Kassun varsinaiset juhlallisuudet järjestetään kotiyleisön edessä sunnuntain pelin yhteydessä.

Lue lisää Kassun urasta Mestaruusliigan sivuilta

Ottelutilasto

  Takaisin