Seuraa meitä somessa:

LP Viestin Koskelo Salon paras

16.01.2016

LP Viestin liberopelaaja Roosa Koskelo on valittu Salon parhaaksi urheilijaksi 2015.

Valinnan tekivät Salon Urheilun Ystävät -60, joka julkisti valinnan ja palkitsi "Rosen" lauantaisen LP Viesti - LP Kangasala -ottelun yhteydessä. Listan kakkoseksi hyppäsi seiväshyppääjä Wilma Murto (Salon Vilpas) ja kolmanneksi suunnistaja Tuomo Mäkelä (AngA).

Salon parhaat on valittu vuodesta 1960 lähtien - eli samasta vuodesta jolloin Salon kauppalasta tuli kaupunki.

Roosa Koskelo on 11. lentopalloilija, joka on valittu kaupungin parhaaksi. Tai oikeammin yhdeksäs, sillä Olli Aakula on valittu parhaaksi kolme kertaa. Naispelaajista Rose on kolmas yksin parhaaksi valittu lentopalloilija - vuonna 2010 koko LP Viestin naisjoukkue valittiin kymmenen parhaan listalla kärkeen.

Aiempia Salon parhaita urheilijoita lentopalloilijana ovat olleet Jukka Rajakangas, Pekka Liukkonen, Nisse Huttunen, Olli Aakula, Aki Riihimäki, Riikka Arminen ja Hillaelina Hämäläinen. Urheilun Ystävien käytännön mukaan parhaaksi voidaan valita suomalainen henkilö, joka on koko vuoden edustanut salolaista seuraa.

Roosa Koskelo pelasi Kangasala-ottelussa uransa 199:nnen Mestaruusliigapelin. CEV-pelejä (Mestarien liiga, CEV-cup, Challenge-cup) hänellä on takanaan 16. Viime kauden aikana hänet valittiin kerran Mestarien liigan yhden kierroksen parhaaksi liberoksi.

Maajoukkueessa Roosa Koskelo on ollut jo muutaman vuoden ajan joukkueen ykköslibero, kaikkiaan maaotteluita on Loimaan Jankon kasvatille kertynyt 27 kappaletta - niistä tuoreimmat viime kesänä. 24-vuotiaalle ja 164-senttiselle Roselle on ojennettu SM-kultaa 2, -hopeaa 3 ja -pronssia yhden kerran. Suomen cupista on irronnut kaksi voittoa ja kaksi hopeaa. LP Viestissä Roosa Koskelo pelaa nyt kolmatta kautta, sopimus seuran kanssa ulottuu kevääseen 2017 saakka.

  Takaisin