Seuraa meitä somessa:

LP Viestin kotivoittoputki kestää

16.01.2016

LP Kangasala kävi kokeilemassa LP Viestin kotivoittoputkea, mutta ei sitä katki saanut. LP-Vampula, OrPo ja LiigaPloki olivat lauantain muut voittajat.

LP-Vampula piristyi lopulta voittoon Kuortaneen valmennuskeskuksen tytöt järjestivät kotisalissaan vierailija LP Vampulalle tuskaisen alun ottelulle. Lopulta Vampulan valmentaja Aigor Kaibaldn puhuttelu asenteesta ja taistelutahdosta toi vieraille voiton 1-3. (27-25, 24-26, 22-25, 17-25).

Kotijoukkue Kuortane aloitti ottelun murskaavan ylivoimaisesti. Erityisesti Kuortaneen aloitukset olivat vierailijoille täyttä tuskaa. Valmennuskeskuksen tytöt johtivat avauserää parhaimmillaan jo 10-3, mutta erä edetessä LP Vampula sai juonesta kiinni ja vei erä jatkopalloille, jonka Kuortane kuitenkin voitti, huikean taistelun jälkeen.

Toinen erä oli tasaisempi heti erä alusta lähtien ja teknisellä erätauolla oltiin kotijoukkueen niukassa johdossa 14-13. Vierailija Vampulan joukkueesta nousi erä edetessä esiin erityisesti Elli – Noora Hiltusen rohkeat ratkaisut, jotka toivat LP Vampulalle loppujen lopuksi toisen erän voiton jatkopalloilla.

Kolmannessa erässä LP Vampulan Hiltunen yhdessä loistavan passarinsa Taylor Brunsin kanssa pyörittivät vieraiden peliä tehokkaasti, vieden nyt erän ilman jatkopalloja.

Neljännessä erässä ei ottelun voittajasta lopulta ollut epäselvyyttä, sillä LP Vampulan rutiini ja taistelutahto löytyi ja se takasi vieraille kolme sarjapistettä.

- Kolmeen pisteeseen täytyy olla tyytyväinen, mutta ei ottelun alkuun. Meillä on ollut koko kauden ottelun alut todella vaikeita. Nämä valmennuskeskuksen tytöt pelasivat erityisesti ensimmäisen erän todella vakuuttavasti ja erityisesti aloitukset tuottivat meille tuskaa. Mutta ottelun edetessä painotin en niinkänn takstisia kuvioirta vaan asennetta ja taistelu tahtoa ja sieltähän se kolme pistettä tuli, kommentoi LP Vampulan valmentaja Aigor Kaibald.

- Nämä tytöt kaipaavat ihan selkeästi viikoittain kovia pelejä. ”Tase” ( Tapio Kangasniemi) on tehnyt täällä hyvää työtä, sillä tytöt pelasivat tänään iän ja kokemukseen nähden hyvin ja olen tyytyväinen heidän otteisiinsa. Mutta painotan että kovia peliä he tarvitsevat joka viikko. Tänään Vampulan passari Taylor Burns oli liian ovela. Ottelussa pelattiin loistavasti kaksi ja puoli. Mutta kovien ottelujen rutiini vielä puuttuu, totesi Kangasniemeä tuurannut valmennuskeskusen valmentaja Pasi Palonen.

Kuortane; Hujanen 19/+11, Madsen 10/+6, Hämäläinen 10/+2
LP Vampula; Hiltunen 19/+9, Helminen 18/ +8, Mathews 12/ +11

Yleisöä: 102
T 5-9, Ä 13-12, SV 7-11, VO% 47-33, H% 34-45

LähiTapiolan pisteet
3 Bruns LP
2 Hiltunen LP
1 Hujanen Kuortane

Ottelutilasto

OrPo ei antanut Meston yllättää

OrPo (12-4) otti pakkovoiton ja tärkeät kolme pistettä kotonaan Mestolta (3-14) erin 3-0 (25-17,26-24,25-21). Voitto oli OrPon seitsemäs perättäinen.

Johanna Siuro, Mesto:

- Lähdimme haastavasta tilanteesta kahdeksalla pelaajalla, joista kaksi oli passaria. Taisteltiin hyvin. Kokemattomuus näkyi, kun mentiin 20 pisteen päälle. Olosuhteisiin nähden hyvä taistelu.

Jenni Tuovila, OrPo:

- 3-0 voitto tärkeä. Oli kiva pelata. Numerot olisivat voineet olla selvemmät.

Viktor Circhenko, Mesto:

- Ei ollut vaihtopenkiltä vaihtoehtoja. Kaksi erää aika lähellä. Aika hyvä peli meiltä. Huomenna toivottavasti parempi. Hyvä nousu viimeisessä erässä.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Kolme pistettä tärkeitä. Ensimmäisessä erässä pidettiin sovituista asioista kiinni. Kahdessa seuraavassa tehtiin vain se, mikä oli pakko. Kolmanteen saatiin syötöllä hyvä alku, mutta sitten tuudittauduttiin vastustajan rytmiin.

Otteluisäntä Hämeen Pienkonehuolto Oy valitsi joukkueiden parhaiksi Mestosta Johanna Siuron ja OrPosta Mercy Moimin.

OrPo: Moim 20/+13, English 10/+8, Smolande 8/+3
Mesto: Siuro 17/+11, Lepistö 10/+5, Kuuppo 4/+1

Yleisöä: 423
T 5-9, Ä 13-5, SV 8-5, VO% 59-42, H% 40-28

LähiTapiolan pisteet
3 Moim OrPo
2 Tuovila OrPo
1 Lepistö Mesto

Ottelutilasto

LP Kangasala nappasi pisteen Salosta

LP Viesti (16-1) pystyi jatkamaan pitkää kotivoittoputkeaan Salohallissa, vaikka LP Kangasala (11-6) veikin yhden sarjapisteen 3-2 (17-25, 25-17, 21-25, 25-14, 15-9) -tappiollaan.

LP Viesti on hävinnyt kotonaan suomalaisjoukkueelle viimeksi lokakuun alussa 2012 ja voittanut kaikkiaan 2008 kevään jälkeen 127 ottelua 128:sta.

LP Kangasalan parhaan palkittu Alison Mayfield:

- Kaksijakoiset tunnelmat, oli paljon hyviä, mutta myös paljon huonoja asioita. Erästä toiseen oli liikaa heittelyä ja eniten harmittaa 2-1 -johdon menettäminen. Kaksi erää oli hyvä saavutus, mutta ei riittävä. LP Viesti nosti syöttönsä tasoa ja se oli yksi syy heidän nousuunsa. Olisimme parhaimmillamme voineet voittaa jopa 3-0, mutta nyt vaan kävi näin - tämä on lentopalloa.

Kaisa Jokinen, LP Viestin parhaana palkittu:

- Edellisestä tosipelistä oli paljon aikaa ja rytmin hakeminen pelitilanteisiin oli hakusessa. Ensimmäinen erä olikin herättelyä, että kentällä tosiaan pitää tehdä töitä. Voitetut erät otettiin selvin pistein, voitto kaikkiaan oli tärkein.

LP Kangasalan valmentaja Ismo Tahvanainen:

- Vuoristorataa mentiin molemmin puolin verkkoa, epätasainen puolin ja toisin. Olen tosi pettynyt, ettei otettu voittoa. Hyviä elkeitä voittoon oli, mutta epätasaisuuttaa liikaa omalla puolella, LP Viesti hoiteli asian rutiinilla. Alison Mayfield oli varmaan tilastoissa näkyvin pelaaja (23/+4), mutta kyllä meidän paras oli valmentajan silmin libero Sievänen. Roosa Koskelon puolustuspeli on ihailtavaa, Lena Lymareva tuli penkiltä meitä kaatamaan, siinä auttoi myös Dubravka Rakic - hyviä vaihtoja Karilta. Joukkuehenkeä tässä kokeiltiin. Toivottavasti tavataan Suomen cupissa tasokkaammassa ottelussa.

LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen:

- Peli oli hyvin odotetunlainen. Aloitussyöttöön panostettiin ja se toi meidät peliin mukaan ja sitä kautta antoi mahdollisuuden voittaa. Kaksi viimeistä erää olivat sitten selvästi hallinnassa. Kaisa Jokinen oli taas iso pelaaja meille, välillä oltiin hänen ja Dudan varassa, mutta kyllä Pauliina Vilponenkin näytti kovuuttaan tiukoissa paikoissa. Lena oli kuumeessa alkuviikolla, Dudaa oli tarkoitus säästää, mutta oli vaan otettava mukaan. Eihän tämä hyvä esitys ollut, mutta riitti nyt voittoon. Mutta LP Kangasala oli ja on edelleen kova joukkue.

Ottelun yhteydessä julkaistiin tieto, että LP Viestin ja Suomen maajoukkueen libero Roosa Koskelo on Salon paras urheilija 2015. Valinnan teki Salon Urheilun Ystävät -60, joka on tehnyt valinnat vuodesta 1960 lähtien.

LP Viesti: Vilponen 23/+14, Jokinen 17/+15, Rakic 15/+13
LP Kangasala: Mayfield 23/+4, Dalton 16/+10, Laakkonen 9/+8

Yleisöä: 621
T 10-12, Ä 15-7, SV 7-8, VO% 50-49, H% 45-40

LähiTapiolan pisteet
3 Jokinen LP Viesti
2 Laakkonen LP Kangasala
1 Koskelo LP Viesti

Ottelutilasto

Pölkylle kylmää kyytiä Pihtiputaalla

LiigaPloki (2-15) katkaisi peräti yhdeksän ottelun tappioputkensa ja otti kauden toisen voittonsa lyötyään lauantaina vierailleen Pölkky Kuusamon (9-8) erin 3-1 ( 25-18,25-21,14-25,25-11). Kauden avauskohtaamisen Pölkky oli vienyt Kuusamossa 3-2.

Selkeänä suosikkina otteluun lähtenyt Kuusamo jäi ensimmäisestä erästä lähtien innokkaan ja voitonhaluisen LiigaPlokin alle. Pihtipudas otti kauden toisen voittonsa sarjassa nousten samalla viimeiseltä sijalta ohi Meston.

Ainoastaan kolmannessa erässä Pölkky onnistui selkeästi paremmin hyökkäyksissään kuin kotijoukkue. Paljolti ottelun ratkaisu oli LiigaPlokin onnistunut vastaanottopeli 66%-28% kuin Kuusamolla. Lisäksi Pölkyn edellisen WoVo voittopelin tähtien Olena Prokopenkon ( 10/-1 ) ja Lotta Piesasen (8/-2) pelaaminen oli vaisua, ainoastaan keskipelaajat Iida-Emilia Kivimurto (10/+8) sekä Me'Ashah Nicholsonin olivat kohtuulisen hyviä. Kivimurto palkittiin joukkueensa parhaana.

Kotijoukkueen voiton halu näkyi hyvänä puolustupelaamisena, jopa lähes kaksimetrinen joukkueensa parhaana palkittu Rhiannon Tooker (13/+6) rymysi monta palloa peliin. Joukkueen tehohyökkäjä oli mainion vastaanottopelin pelannut Courtney Felinski (79%) ,joka oli myös LiigaPlokin pisterohmu (18/+6). Pieteästi pelasivat myös aiemmin vähemmän peliaikaa saaneet Anniina Matalamäki sekä Eeva-Maria Koskinen. Puolustuksessa libero Sini Koljonen hoiti ruutunsa erinoimaisesti. Passari Eveliina Koljonen passipeli oli kauden parasta, jota helpotti LiigaPloki vastaanottopeli sekä jatkopallojen hyvä ja tarkka pelaaminen.

Ennen ottelua LiigaPloki muisti päävalmentaja Jukka Koskista lahjapaketille, liigajoukkue muisti vastaavasti Jukkaa pelin jälkeen kolmella pisteellä. Voitto Pölkystä oli samalla Koskisen avausvoitto LiigaPlokissa, jossa hän aloitti päävalmentajana kuukausi sitten.

Parhaat pelaajat :
Rhiannon Tooker (LiigaPloki)
Iida- Emilia Kivimurto (Pölkky Kuusamo)

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Halusimme voittoa, pisteitä, puhetta ja uskoa kentälle. Huolimatta kolmannen erän takapakista olen tyytyväinen vastaaottoomme, joka onnistui erinomaisesti. Anniina Matalamäki pelasi rohkeasti hoitaen roolinsa hyvin. Myös Eeva-Maria Koskinen pärjäsi hyvin uudessa keskipelaajan roolissa. Nyt nopean palautuksen kautta huomiseen Pieksämäki peliin.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Olen järkyttynyt, en osannut valmistella joukkuetta tähän peliin. Koko joukkue epäonnistui. Ei passaa murehtia enempää, pelit jatkuvat huomenna Mestoa vastaan Tampereella.

Eeva-Maria Koskinen, LiigaPloki

- Haluttiin voittaa tämä peli, puhuttiin ja puolustettiin hyvin joukkueena.

Iida-Emilia Kivimurto, Pölkky Kuusamo

- Vastustaja puolusti ja syötti hyvin , emme onnistuneet tänään.

LiigaPloki
Pölkky

Yleisöä:
T, Ä, SV, VO%, H%

LähiTapiolan pisteet
3 Tooker Ploki
2 Felsinki Ploki
1 Kivimurto Pölkky

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki / LP Kangasala
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Jari Kotka / LiigaPloki

  Takaisin