Seuraa meitä somessa:

LP:t kovia Kangasalla ja Rovaniemellä

14.03.2015

LP Kangasala otti jo kolmannen ja LP Viesti toisen voittonsa naisten välierissä lauantaina. Näin LP Kangasalalla on finaalipaikka HPK:ta vastaan katkolla jo tiistaina sen omalla kotikentällä.


LP Viesti murjoi WoVon vastaanottoa

LP Viestin taktiikka riikoa kotijoukkue Woman Volleyn vastaanotto hyvällä syötöllä onnistui mainiosti lauantaisessa joukkueiden toisessa välierässä. Näin vieraat kuittasivatkin voiton avauspelin tapaan suoraan kolmessa erässä 0-3 (15-25, 16-25, 21-25).

LP Viesti johtaa näin otteluvoitoin 2-0. Kolmas peli on ohjelmassa sunnuntaina Rovaniemellä ja neljäs tiistaina Salossa. Finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa.

Ensimmäinen erä alkaa tasaisesti. Wovon syöttö tekee turhia virheitä ja Tuchashvilin syöttövuorolla viesti karkaa 8-5 johtoon. Wovon keskihyökkäys toimii hyvin, kunhan pallo saadaan pelattua passarille saakka. Wovon vastaanotto haparoi ja Viestin keskitorjujat pääsevät juhlimaan, tekniselle 7-14. Vastaanotto ei toimi millään ja Viesti karkaa 8-17 johtoon. Kosonen vaihtoon ja Viivi Pyhäjärvi tilalle, vihdoin Rakicin syöttöputki saatiin poikki. Amber Kaufman on ainut joka saa pallon jäämään Viestin kenttään. Erä päättyy pitkään palloralliin, jonka Viesti lopulta niittaa kenttään 15-25.

Toinen erä alkaa sekavasti kotijoukkueen osalta. Teemu Mäkikyrö turvautuu aikalisään tilanteessa 1-5. Meno pysyy samana ja Viesti vie jo 2-8. Pitkä taistelupallo, mutta mikään ei jää vastustajan kenttään. Wovon peli on todella epäselvää, ratkaisijoita tarvitaan 4-10. Toinen aikalisä tilanteessa 5-12, kotijoukkueen hyökkäys nukkuu ja puolustus on säheltämistä. Tekniselle 6-14, Viesti johtaa ja Wovo säheltää minkä ehtii. Viestin aikalisä 11-15, Wovo saa muutaman pisteen putkeen ja pääsee takaisin mukaan peliin. Wovon lento päättyi lyhyeen Viesti tiukensi otettaan 13-21. Wovo tekee vielä tuplavaihdon. Nelli Rantanen ja Heidi Rovanperä penkille, Noora Rautio ja Viivi Pyhäjärvi tilalle. Vaihdoit eivät peliä käännä, erä päättyy Viestille 16-25.

Wovo aloittaa kolmannen erän pirteämmin 5-4. Pisteitä tehdään tasatahtiin. Viestin laitahyökkäys on Wovoa kovempaa ja tekniselle mennään 11-14 tilanteessa. Wovon vastaanotto toimii vihdoin ja keskitorjujille annetaan paljon passeja. Teemu Mäkikyrö ottaa aikalisän 13-17 tilanteessa, nyt on viimeiset hetket herätellä joukkue peliin. LP Viesti turvautuu aikalisään, Wovon syöttö puree ja pari ässää vie tilanteeseen 16-18. Viestin ote alkaa herpaantua ja helppoja hyökkäysvirheitä tulee, Wovo kampeaa itsensä pisteen päähän 18-19. Kotijoukkueen aikalisä 18-21 tilanteessa, puolustuspallot polttelevat ja wovon ote lipsuu. Erä päättyy Viestin keskihyökkäykseen 21-25, Viestille toinen voitto ottelusarjassa.

Viktoriia Tuchashvili, LP Viesti:

- Olen todella tyytyväinen tämän päivän peliin. Meidän keskipelaajat pelasivat tosi hyvin ja koko joukkue syötti loistavasti. Sovittu taktiikka toimi ja saatiin Wovon tehokas keskihyökkäys pois laskuista. Huomenna meidän pitää jatkaa siitä mihin tänään jäätiin.

Amber Kaufman, WoVo:

- Meidän vastaanotto oli tänään surkea, minkä takia ei saatu peliä pyörimään normaalisti. Torjunnassa saatiin paljon vaimennuksia, mutta sitten puolustus ei toiminut, eikä palloa saatu pelattua enää kunnolla takaisin. Viesti on kova joukkue ja meiltä tarvitaan paljon kovempi peli, jotta heidät voimme voittaa.

Kari Raatikainen, LP Viesti:

- Meidän tarkoituksena oli saada painetta Wovon vastaanottoon, jonka kautta saatiin keskihyökkäys pois. Annoin keskiviikkona joukkueelle kotitehtäväksi etsiä välieräfiilistä ja tänään se näkyi pelissä. Joukkue pelasi hyvällä fiiliksellä ja lopputulokseen täytyy olla tyytyväinen.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Meidän vastaanotto vaikeutti tänään peliä. Omaa syöttöä ei saatu tutulle tasolle ja Viesti on Orpoon verrattuna paljon monipuolisempi joukkue, joten torjunta-puolustuspelaaminenkin vaikeutuu kun pallo on aina passarilla hyvin pelattavissa. Huomista ajatellen pitää vaan pysyä positiivisena, meidän taisteluilme oli koko ajan hyvä ja aina kun saatiin pallo omalle passarille kuppiin pystyttiin pinnoja tekemään.

Parhaat pelaajat
Wovo Amber Kaufman
LP Viesti Viktoriia Tuchashvili

Parhaat pistenaiset
WoVo Kaufman 14/+11, Keddy 7/+5, Kosonen 6/-1
LP Viesti Lymareva 18/+14, Rakic 13/+11, Jokinen 9/+6

Ottelutilasto

LP Kangasala enää voiton päässä finaaleista

LP Kangasala jatkoi komeaa välieräsarjaansa kolmannella voitolla, kun Hämeenlinnan tuplavoiton perään se kaatoi lauantaina HPK:n Pitkäjärven koulussa 3-1 (25-27, 25-23, 25-22, 25-23).

HPK oli vaihtanut miestä päävalmentajana: Luca Chiappini oli nostettu apuvalmentajan paikalta Bruno Napolitanon tilalle.

Tehokakaksikon Chantale Riddle-Salla Karhu tueksi nousi vahvasti 14/+10 tehnyt ex-hpklainen Roosa Laakkonen. Vieraista Lexi Erwin ja Pia Korhonen jäivät turhan kaksin hyökkäyksien päättäjinä.

LP Kangasala ja HPK pelasivat jälleen erittäin tasaisen ottelun. Henkisesti vapautunut HPK vei avauserän itselleen, mutta jälleen kerran LP Kangasala ei luovuttanut ja vei kolme seuraavaa erää itselleen.

HPK:n libero Eveliina Rautiainen loukkasi itseään alkulämmittelyssä ja liberon roolia hoiti Nikola Senkova. Kokenut Anna Boricheva väänsi polveaan toisessa erässä ja loppupelin hänen paikallaan pelasi valkovenäläinen Ekaterina Skrabatun.

HPK:n parhaana palkittu Karoliina Friberg:

- Hyvin kasattiin itsemme ja pysyimme hyvin pelissä mukana. Valmentajan vaihdos ja loukkaantumiset eivät vaikuttaneet tänään taisteluilmeeseemme, henki oli erittäin hyvä. Erien lopuissa olimme liian pehmeitä.

LP Kangasalan parhaana palkittu Daniela Öhman:

- Hienoa että voitimme. Alku oli tahmeaa, mutta loppua kohden paransimme. Pysyimme kovana ja kirimme pisteputkiakin takaa kiinni. Oma pelaaminen ei ole jännittänyt, luotto omaan ja joukkueen tekemiseen on raudanlujaa.

HPK:n valmentaja Luca Chiappini:

- Ensimmäinen kerta, kun kaksi pelaajaa loukkaantuu urallani samassa pelissä. Olimme pelin sisällä lähellä koko ajan, kun katsoo eräpisteitä. Paras seitsemästä on pitkä sarja, tämän hetkinen tilanne ei merkkaa mitään. Jokainen peli alkaa 0-0 tilanteesta. Olen ylpeä pelaajista, tämä lupaa hyvää tuleviin peleihin.

- Bruno (Napolitano) on kunnian mies, hän ymmärsi etteivät pelaajat enää seuraa häntä ja astui sivuun. Tottakai puhuimme tästä ja teimme päätöksen yhdessä. Olemme työskennelleet yhdessä aiemminkin, tämä ei ole helppoa minulle koska olemme ystäviä.

LP Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo:

- Vähän oli tahmeaa tänään, mutta voitto jälleen kotiin. Torjunta-puolustuksessa emme päässeet ihan omalle tasollemme, lisäksi muutenkin näkyi että ottelutahtimme on ollut aika hurja. Valmentajakollegan puolesta tietenkin harmittaa, ei näitä toivo kenellekään. Toisaalta tiesin, että HPK saa siitä ihan varmasti lisävirtaa kuten usein tämän kaltaisissa tilanteissa.

Parhaat pelaajat:
Daniela Öhman LP Kangasala
Karoliina Friberg HPK

Parhaat pistenaiset
LP Kangasala Riddle 16/+11, Karhu 16/+7, Laakkonen 14/+10
HPK Erwin 21/+11, Korhonen 18/+12, Skrabatun 11/+1

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki, Kangasala
Esko Nevala, Rovaniemi

  Takaisin