Seuraa meitä somessa:

Markus Kaurton ura jatkuu Akaa-Volleyssa

22.08.2020

Nuorten sarjoissa A-Volleyta edustanut Markus Kaurto palaa Akaaseen yksivuotisella sopimuksella. Lempäälän Jyryssä lentopallouransa aloittanut kimmoisa ja nopeakätinen Kaurto nähtiin kaudesta 2017-18 lähtien VaLePan Mestaruusliigajoukkueessa. Saldona kaksi SM-kultaa ja 3 Suomen Cup -voittoa.

- Viime kausi oli vaikea nilkkavaivojen vuoksi. Olin jo lopettaa kokonaan, mutta kun Lahden Risto otti yhteyttä, kipinä syttyi uudelleen, tunnusti Kaurto matkalla harjoituksiin.

Vuonna 1993 syntynyt urheiluhierojan ja LVI-asentajan ammatit hankkinut Kaurto pelasi ensimmäisen liigapelinsä jo vuonna 2012. Raision Loimusta alkanut liigataival on kulkenut Joensuun Riennon, Perungan Poikien ja oululaisen Ettan kautta Sastamalaan ja nyt Akaaseen.

Korkeushypyssä peräti 205 hypännyt 193-senttinen Kaurto on kaudesta toiseen kuulunut liigan keskipelaajien eliittiin. Lahjakkuus havaittiin jo takavuosina Viialassa järjestetyissä nuorten Leomuovi-turnauksissa. Sieltä Suomen nuorten maajoukkuevalmentaja Pekka Lahtinen värväsi nopeajalkaisen keskitorjujan nuorten maajoukkuerinkiin.

- Markus tuli B-junnuna meille kesätreeneihin. Kaveri osoitti alusta lähtien todella kovaa intoa harjoitteluun ja kävi sitkeästi lähes joka treenissä. Voidaan siis sanoa, että Markus on paluumuuttaja, vaikka Valkeakoski onkin kotipaikkansa, vakuutti Lahti.

Kaurto esiintyi edukseen heti ensimmäisessä miesten maaottelussaan vuonna 2016. Keskitorjuja kirjautti tilastoihin lukemat 14/+11. Pelisuoritusta voidaan pitää onnistuneena. Verkon toisella puolella oli kova lentopallomaa Hollanti.
Viime vuosina Kaurto on kuulunut maajoukkueen vakiomiehistöön.

Kaurto on harjoitellut Akaa-Volleyn Mestaruusliigamiehistön kanssa heinäkuun alusta lähtien. Joukkueen fysioterapeutti Niko Rouvali on kuntouttanut nyt Tampereen ammattikorkeakoulussa bioanalyytikon tutkintoa suorittavan Kaurton nilkkaa ja tilanne näyttää hyvältä.

- Olen kyllä maajoukkuevalmentaja Joel Banksin kanssa keskustellut. Ensi vuoden EM-kotikisat totta kai kiinnostavat. Kipinää riittää vielä. Uran hienoimpia hetkiä on ollut esiintyminen sinivalkoisissa kotiyleisölle Tampereen Hakametsän hallissa, tunnusti Kaurto.

Ennen EM-kisoja pelataan kuitenkin Mestaruusliigaa.

- Akaa-Volleyn kokoonpano näyttää lupaavalta. Eetu Pennasen kanssa olen ollut kämppäkaverina maaottelureissuissa. Urpo Sivula on tuttu sekä maajoukkueesta että VaLePa-ajoilta. Joukkueessa tuntuu olevan hyvä tekemisen meininki. Odotan kovasti alkavaa kautta.

Maajoukkuekokemukset ovat jalostaneet Kaurtosta kovan kilpailijan.

- Akaa-Volleyssa on nyt kolme tasavahvaa keskipelaajaa. On vain hyvä, että pääsen haastamaan Panu Pitkäsen ja Aleksi Kaatrasalon kaltaiset pelimiehet. Kunnon kilpailu pelipaikoista on joukkueen eduksi.

Ennen Mestaruusliigakauden alkua Akaa-Volley testaa valmiuttaan syyskuun 12. – 13. pelattavassa Hunajaturnauksessa. Akaa-Volleyn vieraaksi saapuvat VaLePa, Hurrikaani Loimaa, Vantaan Ducks, Raision Loimu ja Virosta Saarenmaa, joka on maan kärkikastia.


  Takaisin