Seuraa meitä somessa:

Marttila Loimun riveihin

03.05.2016

Janne Marttila siirtyy ETTA:sta Raision Loimun riveihin. Eetu Rantanen ja Karri Sihvonen jatkosopimuksiin.

Raision Loimun käynnistämän kahden vuoden projektin ensimmäiset palaset ovat loksahdelleet paikoilleen, kun seura on solminut jatkosopimukset keskitorjuja Karri Sihvosen ja libero Eetu Rantasen kanssa. Näiden lisäksi viime kauden joukkueesta jatkaa myös passari Ville Juntura, jonka voimassa olemassa sopimuksessa tosin on ulkomaan kentille lähdön mahdollistava pykälä. Uutena miehenä Loimun joukkueeseen liittyy nuorten maajoukkueen yleispelaaja-hakkuri Janne Marttila.

Loimuun 2+1-vuotisella sopimuksella siirtyvä Oulunsalon Vasaman kasvatti Janne Marttila (19 v, 196 cm) on opiskellut ja pelannut viime vuodet Kuortaneella nuorten maajoukkueen kanssa. Hän on yksi ikäluokkansa maajoukkueen runkopelaajista. Marttila on esiintynyt Mestaruusliiga-parketeilla jo kahden kauden ajan, sillä hän debytoi vasta 16-vuotiaana Ettan riveissä syksyllä 2013. Nyt yhden Kuortaneen ykkössarjajoukkueessa vietetyn vuoden jälkeen Marttila palaa Mestaruusliigaan entistä vahvempana pelaajana. Nuori lupaus lähteekin kovin odotuksin kahden vuoden sopimuksella Dragan Mihailovicin oppiin kehittymään. Marttilalla on lukio vielä kesken, joten hänellä on parhaillaan työn alla koulupaikan siirtäminen Kuortaneelta Kerttulin urheilulukioon Turkuun.

- Erittäin hyvällä fiiliksellä liityn Loimuun ja palaan Mestaruusliigaan. Minulla on kova näyttämisenhalu ja haluan taistella itselleni pelipaikan harjoitusten kautta, kommentoi Kuortaneelta tavoitettu Marttila puhelimitse.

Marttilan pääasiallinen rooli on yleispelaaja, mutta hän pystyy tarvittaessa pelaamaan myös hakkurina. Nuoren miehen monipuolisuudesta kertoo menestys myös beach volleyn saralla. Hän on aiemminkin edustanut lentopallon lisäksi myös beach volleyssa Suomea arvokisoissa ja viikko ennen Juhannusta hän on lähdössä Tuomas Siirilän kanssa Turkkiin nuorten EM-kisoihin.

- Tavoite on pärjätä hyvin, mutta pakko lähteä ”tehdään parhaamme ja katsotaan mihin se riittää” -asenteella, koska emme tiedä vastustajista juuri mitään. Se tiedetään että siellä tulee vastaan meitä enemmän biitsiin keskittyneitä vastustajia, pohti Marttila.

Aiemmilta kausilta tutuista pelaajista Ville Junturan (28 v, 193 cm) sopimus siis jatkuu vielä ensi kauden, mutta se mahdollistaa hänen siirtymisensä ulkomaan kentille kesän aikana, jos mielenkiintoisia tarjouksia tulee eteen. Jatkosopimukset tehneistä pelaajista Karri Sihvonen (22 v, 199 cm) jatkaa Loimussa 2+1-vuotisella ja Eetu Rantanen (22 v, 180 cm) 1+1-vuotisella sopimuksella. Sihvoselle on kaavailtu Loimun keskipelaajaosastolla entistä suurempaa vastuuta. Jo viime kaudella hän vankisti asemiaan Mestaruusliigan keskitorjujien joukossa, mutta eväitä on kehittyä edelleen sekä torjunta- että hyökkäyspelaamisessa. Rantasen rooli oli viime kaudella puolustava libero, kun Joel Silva hoiteli vastaanottotehtävät. Myös ensi kaudella Loimulla tulee olemaan kaksi liberoa, mutta Silva ei jatka oranssi-mustissa, joten toinen libero on yksi kartoitettavista pelaajista.

Loimu on kartoittanut nuoria ja toki myös vähän kokeneempia pelaajia läheltä ja kaukaa. Ehdokaslista on mukavan pituinen ja keskusteluja ja neuvotteluja käydään koko ajan eri suuntiin. Toukokuun lopussa Loimu tulee järjestämään testileirin, johon kutsutaan sekä nuoria kotimaisia ehdokkaita että mahdollisesti myös ulkomaalaisia testipelaajia näytille.

  Takaisin