Matti Oivasen paita kattoon - pisteet Sastamalaan

06.01.2020

Loppaisena juhlittiin Matti Oivasta ja VaLePa Sastamala Tampereen liigavoittoa Loimaalla sekä Savo Volleyn kotivoittoa Siilinjärvellä.

Matti Oivanen oli päivän juhlittu hahmo, kun komean uran pelanneen miehen pelinumero jäädytettiin juhlallisesti hänen viimeisen seuransa Hurrikaani-Loimaan toimesta loppiaisena.

Itse ottelu oli käänteitä täynnä ja lopulta VaLePa vei pisteet mukanaan Sastamalaan numeroin 1-3 ( 22-25, 25-23, 28-30, 24-26 ).

Ottelun alku näytti, että tänään tulee pitkä ja hikinen ilta. Ensimmäistä erää edettiin tasaisissa merkeissä tilanteeseen 15-15. Mikko Karjarinnan torjunnan ja VaLePan tehokkaan hyökkäämisen avittamana pukkipaidat repäisivät parin pisteen eron. Tätä eroa Hurrikaani ei pystynyt enää kuromaan ja näin ollen ensimmäinen erä VaLePalle luvuin 25-22.

Toiseen erään Hurrikaani tuli sisuuntuneena. Heti alkuun Hurrikaani repäisi 8-5 johdon ja Janne Kangaskokko turvautui ensimmäiseen aikalisään. Aikalisän jälkeen VaLePa petrasi omaa vastaanottoaan ja Mikko Esko pääsi pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä. David Petterson ja Mikko Oivanen kiittivät hyvästä tarjoilusta ollen erittäin tehokkaita verkolla. VaLePa kuroi eron kiinni ja jälleen erää edettiin tasaisissa merkeissä tilanteeseen 14-14. Tämän jälkeen Hurrikaani repäisi jälleen kahden pisteen eron eikä luovuttanut tätä erän edetessä. Toinen erä Hurrikaanille luvuin 25-23.

Pitkän tauon jälkeen peli jatkui edelleen tasaisena. Molemmat joukkueet olivat tehokkaita vastaanotto – hyökkäys pelissään ja jokaisesta pallosta taisteltiin loppuun asti molemmin puolin. Pukkipaidat kunnostautuivat erän loppupuolella torjuntapelaamisessaan ja näin ollen etenivät erän voittoon jatkopalloilla luvuin 30-28. Pukkipaidat ottivat kolmanteen erään 6 torjuntaa, Hurrikaani 1.

Neljäs erä alkoi Hurrikaanin komennossa. Karri Kutinlahti jatkoi pahoja syöttöjään horjuttaen VaLePan vastaanottoa. Tilanteessa 4-3 tapahtui jotain, mitä harvoin näkee lentopallossa. Sakari Mäkinen syötti ässän vieden joukkueensa 5-3 johtoon, mutta tämän pallon jälkeen Hurrikaani otti kaksi punaista korttia ja näin ollen VaLePa tuli tasoihin 5-5. Tästä jatkettiin erää tasaisesti molempien pelatessa viihdyttävää lentopalloa. Erän lopussa pukkipaitojen torjuntapelaaminen oli tehokasta ottaen hyviä vaimennuksia, joista pukkipaidat hyökkäsivät tehokkaasti. Pelin viimeisen pallon päätti passari Mikko Esko hyökäten Hurrikaanin torjunnan yläkäsistä pallon katsomoon. Näin ollen neljäs erä VaLePalle luvuin 26-24 ja samalla koko ottelu luvuin 3-1!

Ruudun ottelukooste

Jussi Heino, Hurrikaani:

- Tänään oli tasainen taisto. Kaikki erät olivat tasaisia ja ottelussa sattui ja tapahtui paljon. Yleisö varmasti viihtyi. Oltiin erien lopuissa pehmeitä, kolmas ja neljäs erä oli meidän käsissä.

Janne Kangaskokko, VaLePa:

- Tämän illan voitto tuli pitkälti hyvän treenijakson ansiosta. Joululomalla harjoiteltiin ja levättiin. Muutamaan pelilliseen
seikkaan keskityttiin ja se näkyi tänään positiivisesti ottelussa. Torjunta- puolustuspelaaminen oli tänään kauden parasta.

3 Oivanen VaLePa
2 Pettersson VaLePa
1 Toiviainen Hurrikaani

Aleksi Mutka VaLePa

Savolaiset eivät olleet vieraanvaraisia

Savo Volley avasi Mestaruusliigan kevätkauden selkeällä voitolla Karelian Hurmoksesta. Siilinjärvellä pelatun kotiottelun lukemat kirjattiin 3-0 (25-15, 25-18, 25-20).

Ottelu oli täydellisesti kotijoukkueen hallinnassa lukuun ottamatta pientä suvantovaihetta kolmannen erän alussa. Savo Volley terästäytyi kuitenkin niin, ettei erän ja niin ollen ottelun voittajasta ollut epäselvyyttä.

- Meillä on viimeisimmissä otteluissa ollut ottelun lähtö aina hyvä, analysoi Savo Volleyn päävalmentaja Jukka Tuovinen.

- Tämä tarkoittaa sitä, että joukkueen valmistautuminen peliin on kohdallaan. Se lähtee pelaajista itsestään, minun ei valmentajana juuri siihen tarvitse puuttua.

- Peliämme kuvaa hyvin tällä hetkellä sana nauttiminen. Pelaajista näkyy, että he nauttivat pelaamisesta.

Vastustajan valmentaja Aigars Birzulis myönsi, että hänen joukkueellaan ei ole tällä hetkellä paras henkinen taso.

- Emme pärjää top-neloseen kuuluvia joukkueita vastaan, ja se näkyy asennevaikeutena. Pelaajilla ei ole itseluottamusta siihen, että voisimme voittaa näitä joukkueita, sanoi Birzulis.

- Meiltä puuttui nyt yksi tärkeä pelaaja (loukkaantunut Mikko Räsänen), eikä meillä ollut näin kentällä yhtään pelaajaa, joka olisi johtanut peliä.

Savo Volley pelasi ilman konkareitaan. Sekä Lelu Ojansivu että Antti Siltala olivat pois pelaavasta kokoonpanosta, mutta kumpikin palaa tositoimiin pian.

- Konkareilla oli vähän keväthuoltoa, ja kaikki pelaajat ovat mukana, kun lähdemme viikon lopulla vieraspelikiertueelle, sanoi Jukka Tuovinen.

Ojansivun korvannut Eetu Häyrinen hoiti tonttinsa mallikkaasti, ja keräsi kentän korkeimmat pisteet 16/+7.

Miro Määttänen oli totutun vahva (15/+10). Keskipelaaja Severi Savonsalmi parantaa peliään koko ajan, nyt lähes virheettömällä pelillä kertyi pisteet 13/+11.