Seuraa meitä somessa:

Mauri vs Eetu

21.03.2016

Hurrikaanin passari Mauri Kurppa saa omassa puolivälieräsarjassaan vastaansa verkon toiselle puolelle Liiga-Sampon ja Eetu Häyrisen.

Mauri vs Eetu

Peliroolit: passari-hakkuri
Ottelut: 30-29
Pisteet: 16-214
Pisteet / erä: 0,21-2,97
Torjunnat: 11-26
Ässät: 11-20
Hyökkäys%: 40,9-39,4

Kurppa haluaa puolivälierässä enemmän irti

Loimaan Jankon kasvatti ja nykyään Loimaan Hurrikaania edustava passari Mauri Kurppa, 22, odottaa malttamattomana puolivälierää. Runkosarjassa kolmanneksi sijoittunut Hurrikaani kohtaa keskiviikkona kotonaan Pielaveden Sammon, joka oli loppupisteissä kuudes.

Kurppa on voittanut urallaan kahdesti Suomen mestaruuden, ensin vuonna 2013 Kokkolan Tiikereissä ja vuotta myöhemmin Vammalan lentopallossa. 184-senttiselle Kurpalle lentopallo ei ole ollut ainoa laji, jonka parissa hän on viihtynyt.

- Olen harrastanut Loimaalla kaikkea mitä on vain pystynyt, ihan ampumahiihdosta suunnistukseen. Lukioikäisenä lentopallosta tuli oma laji, Kurppa kertoo.

Mestaruusliigan runkosarja sujui Kurpalta vaihtelevasti. Hän toteaa, että myös koko joukkue sukelsi pahasti alkuvuodesta.

- Aluksi tuli muutama hyvä peli, mutta sitten oli synkempi jakso. Onneksi loppua kohden olemme parantaneet otteita.

Kurppa toivookin, että puolivälierissä joukkueesta lähtisi enemmän irti. Passari uskoo, että edessä on mielenkiintoisia, kovia ja tasaisia pelejä.

- Tavoitteena on pelata mahdollisimman hyvin, Kurppa painottaa.

Kurppaa voidaan kutsua nuoreksi läpimurtajaksi, vaikka hän on myös kokenut pelaaja. Sammon läpimurtajaa Eetu Häyristä Kurppa kuvailee lahjakkaaksi.

- Eetu on tekninen ja hyvä lentopalloilija. Fysiikkaa kun kehittää, niin hänestä tulee aivan varmasti loistava hakkuri, Kurppa huomauttaa.

Häyrinen uskoo tasaiseen puolivälierään

Viime vuonna Mestaruusliigassa Loimaan Hurrikaani ja Pielaveden Sampo kohtasivat puolivälierissä. Sama toistuu myös tänä vuonna. Sammon hakkuri Eetu Häyrinen, 23, toteaa, että edessä on tiukkaa vääntöä. Sampo oli runkosarjan loppupisteissä kuudes ja Hurrikaani kolmas.

Lentopallosta tuli Häyriselle ykköslaji aikuisiällä. Hän pelasi pitkään myös jalkapalloa.

- Alunperin tutustuin lentopalloon vanhempien kautta, Häyrinen kertoo.

Häyrinen kokee, ettei koskaan voi olla täysin tyytyväinen kauteensa. Tänäkin vuonna parannettavaa on riittänyt.

- Suurin murhe on ollut ailahtelevaisuus, joka on ollut koko joukkueen ongelma. Välillä on ollut hyviä jaksoja, mutta sitten on taas mennyt huonommin.

Pielaveden hakkuri uskoo, että tulevat pelit ovat tasaisia. Viime vuonna Sampo joutui taipumaan Hurrikaaneille.

- Hurrikaani on tuttu vastustaja, joten varmasti edessä on hienoja hetkiä. Olemme menossa kohti tavoitteita, Häyrinen toteaa.

Häyrinen on nuori läpimurtaja, mutta samaa voidaan sanoa myös Hurrikaanien Mauri Kurpasta.

- Mauri on nuori passari, jolla on suuresti potentiaalia. Hän on näyttänyt pystyvänsä pelaamaan kärkipään porukoissa, Häyrinen kehaisee.

  Takaisin