Melkoinen avausilta naisten puolivälierissä

13.03.2024

Naisten puolivälierien avausotteluiden huikein taisto nähtiin Kuusamossa, jossa runkosarjan kahdekas Arctic Volley omasi peräti kahdeksan perättäistä ottelupalloa voittoon Pölkky Kuusamosta, joka kuitenkin nousi jopa käsittämättömästi lopulta voittoon 3-2. LP-Vampulan ja OrPon ilta oli puolestaan melkoista ”vuoristorataa” kotijoukkueen ottaessa lopulta 3-2 -voiton 39 pistettä enemmän pelissä tehneenä. Puijo Wolley ryösti voiton Salosta ja LP Kangasala hoiteli kotonaan LiigaPlokin.

Pölkky ja ArVo käynnistivät pudotuspelit tasaisella viisieräisellä taistelulla

Pölkky Kuusamo - Arctic Volley 3-2 (21-25, 25-12, 19-25, 27-25, 16-14).

ArVo tuli peliin vahvalla syötöllä ja hyvällä torjunta-puolustuspelaamisella. Pölkky puolestaan haki toimivaa kuusikkoa ja kun vastustaja pystyi pelaamaan vapautuneemmin, nähtiin pitkä ja tasainen taistelu voitosta. Pölkky peluutti lähes koko arsenaalia ja kentällä nähtiin myös loukkantumisista kärsineet Carlyle Nusbaun ja Lexi Pollard. Nusbaum pelasi lyhyitä vaihtoja ja väläytti parhaimpia taitojaan.

Neljännessä erässä ArVolla oli ottelupallo 1-3 voittoon ja tulostaulu näytti lukemia 16-24, kun kotijoukkueen parhaana palkittu Makenzie Harris hyökkäsi pisteen kavennuksen ja meni itse syöttövuoroon. Harris syötti hyvin ja kun Pölkky kavensi muutamalla pisteellä se sai tässä vaiheessa vierasjoukkueen pelin hermostuneeksi. Harrisin syöttövuorolla Pölkky meni aina eräpallotilanteeseen 25-24 Madeline Palmerin vahvan hyökkäyksen jälkeen. ArVo tasoitti torjunnalla, mutta Palmer ja Amiya Jones tekivät tarvittavat pisteet Pölkyn 27-25 erävoittoon.

ArVo meni viidennen erän alussa 0-2 johtoon, mutta Pölkky tuli tasoihin vieraiden kahden virheen seurauksena. Harrisin hyökkäyspisteen jälkeen Jukka Lehtonen otti erän ensimmäisen aikalisän lukemissa 5-2. Harrisin, Palmerin ja Jonesin pisteen jälkeen oli ArVon toisen aikalisän vuoro Pölkyn johtaessa 8-2. Vieraat kavensivat lukemin 10-6 ja Sotiris Gkotsis otti joukkueensa aikalisälle. ArVo tuli takaisin peliin ja Ella Peltomaan ässäsyötön jälkeen eroa oli enää piste tilanteessa 12-11. Viidettä erää pelattiin aina jatkopalloille asti ja Jones päätti tasaisen taistelun lukemiin 16-14.

Makenzie Harris, Pölkky:

-Vastustaja taisteli hyvin ja me nousimme takaisin peliin. Pelissä oli ylä- ja alamäkiä. Neljännen erän lopussa syöttäessä vastustajan ottelupallo ei ole helppo tilanne katkaista ottelua.

Taylor Horsfall, ArVo:

-Muutama piste enemmän olisi tarvittu pelin voittamiseen. Ensimmäisessä erässä kontrolloimme hyvin peliä ja puolustuksella saimme hyvän tunnelman. Toisessa erässä tulimme alas. Valmistauduimme peliin hyvin ja halusimme näyttää parasta osaamistammme.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

-Playoffs-peliä ja Arctic pelasi hyvin tänään. Heidän syöttö ja torjunta-puolustus oli vahvaa. Neljännessä erässä nousimme takaisin peliin Makenzie Harrisin syöttövuorolla tilanteesta 17-24. Se mahdollisti meille voiton tänään.

Jukka Lehtonen, ArVo:

-Playoff-lentopalloa ja noudatteli ensimmäisen pelin kaavaa. Peli vaihteli molemmin puolin. Tasollisesti ei ollut hyvä koko aikaa, mutta väillä hyviä palloralleja. Keskitymme omaan pelin parantamiseen kuten koko kauden ja muutamia pointteja otimme vastustajasta mukaan peliin. Torjunta-puolustuksen osalta taktiikka toimi hyvin ja hyvillä mielin perjantain peliin. Odotan tästä pitkää sarjaa.

LP Kangasala ei antanut LiigaPlokin yllättää avauspelissä

LP Kangasala ei antanut vierasjoukkue Pihtiputaan Liigaplokille paljoakaan mahdollisuuksia Naisten Mestaruusliigan ensimmäisessä puolivälieräottelussa keskiviikkona Kangasalla. Väliin hyvin taistellut vierailija ei saanut erävoittoja joten ottelu suoraan Kangasalle erin 3.0. Sarja jatkuu perjantaina Pihtiputaalla.

Ottelun alku oli kotijoukkueen lievää hallintaa. Varsinkin torjuntapisteitä tuli kiivaalla tahdilla. Passari Emmi Jalonen käytti taas hyökkääjiään laajalla arsenaalilla. Myös vierailija Ploki hyökkäsi välillä mallikkaasti Emma Ellisin johdolla ja sinnitteli mukana. Mutta varsinkin hirmuvireessä jo pitkään olleen Neea-Maria Joen johdolla kasvatti Kangasala eroa vierailijaan. Ploki sai vielä pienen kirivaihteen päälle mutta se ei kuitenkaan riittänyt vaan erä kotijoukkueelle melko helposti 25-20.

Toisen erän Ploki aloitti tehokkaasti ja Arttu Keränen oli pakotettu aikalisään tilanteessa 2-6. Se auttoi ja kohta mentiinkin taas lähes tasatahtia. Vierailija pysyi kuitenkin pienessä johdossa aina tilanteeseen 18-18 asti. Sitten tehtiin taas pisteitä vuorotellen kunnes Kangasala otti pari tärkeää torjuntapistettä ja otti lopulta tärkeän 25-23 erävoiton.

Kolmas erä alkoi Kangasalan torjuntatykityksellä ja se johti hetkessä 5-0. Tämänkin jälkeen kotijoukkue hallitsi tilannetta kentällä kunnes Ploki sai juonen päästä kiinni ja nousi erän puolivälissä parin pisteen tuntumaan. Tämän lähemmäs ei kotijoukkue kuitenkaan vierailijaa päästänyt vaan otti lopussa kentälle vaihdetun Tessa Francken kahdella komealla pisteellä erävoiton 25-17 ja koko ottelu Kangasalle suoraan 3-0.

Duska Kenjalo, Ploki :

- Meillä oli hyviä hetkiä ja huonoja hetkiä ottelussa. Hyökkäsimme hyvin mutta puolustusta täytyy parantaa jos meinaamme perjantaina kotivoiton ottaa.

Hakan Can Turan, Ploki :

- Kangasala hyökkäsi ja torjui hyvin, ei auttanut että vaihdoimme pelaajia ja systeemiäkin välillä. Samaa mieltä kuin Duska, meidän täytyy puolustaa paremmin jos aiomme Kangasalan voittaa.

Neea- Maria Joki :
- Vähän oli kommunikaatio-ongelmia toisessa erässä mutta muuten oli peli meidän hallussa. Omalta kohdalta ollut kiva pelata viime aikoina kun on saanut vastuuta ja onnistumisia.

Arttu Keränen, Kangasala :
- Onnistuimme taktisesti hyvin, samoin torjuntapeli oli taas hyvällä tasolla. Perjantaina tulee varmasti kova vieraspeli, Ploki todennäköisesti satsaa juuri tähän peliin paljon joten meidänkin pitää parantaa.

Passari Lotta Kukkonen sai haluamansa syntymäpäivälahjan

LP-Vampula Huittinen voitti ensimmäisen puolivälieräottelun Oriveden Ponnistusta vastaan kotikentällä. Varsin kummallinen ottelu venyi viiteen erään. Erät Vampulalle 3–2 (24–26, 25–6, 23–25, 25–12, 15–4). LP-Vampulan passari Lotta Kukkonen vietti syntymäpäiväänsä työn merkeissä ja sai lahjaksi minkä halusi, voiton tästä ottelusta. Samalla Vampula jatkoi hienoa voittoputkeaan. 11 ottelusta joukkue on voittanut kymmenen.

Ottelussa pelattiin kaksi tasaista erää, jotka menivät OrPolle tarvittavalla kahden pisteen erolla. Kolme muuta erää olivat selvästi Vampulan heiniä. Vampula vei niitä, miten tahtoi ja vei ne selkein erälukemin.

Runkosarjan pistepörssin kuningatar oli ehdoton ykkönen tässäkin ottelussa. LP-Vampulan parhaana palkitun Cheyenne Jonesin pistesaldo oli huikea, 37/+30. Hän syötti jopa neljä ässää, joista kahden synnyssä avusti verkkonauha. Kate Brennan oli myös verkolla erinomainen, sillä hänen teki hyökäten ja torjuen pisteet 14/+14. Linnea Kuuselan pistesaldo oli 11/+10 ja Jovana Biberdžićin 11/+6. Passari Lotta Kukkonen teki kaiken muun ohella pisteet 7/+4, joista yksi syntyi ässäsyötöllä.
OrPon parhaana palkittiin libero Emilia Putkisaari. Joukkueen paras pisteidentekijä oli Milka Stijepic 15/+8. Teija Vuorenmaan pistesaldo oli 13/+1, Ada Arosen 9/+2, Jessika Mursulan 7/+1 ja Milla Haapaniemen 3/+3.

Cheyenne Jones oli voitosta todella iloinen.

–Se oli hieno ottelu. Ottelun voitti se joukkue, joka halusi voittoa enemmän. Pelit ovat puolivälierissä tosi lähekkäin, joten tässä ei jää paljoa palautumisaikaa. Olemme viimeisen kuukauden aikana pelanneet paljon pelejä ja olemme niistä hyvin palautuneet. Meidän pitää vain jatkaa samaan tahtiin, sanoi Cheyenne Jones.

–Oli hienoa aloittaa tämä puolivälieräsarja voitolla. Pelasimme joka erässä hyvin. Vaikka hävisimme kaksi erää, pelasimme korkeatasoista peliä. Meillä on ollut sopeutumista tiiviiseen ottelutahtiin eikä tässä jää paljoa aikaa palautua ja latautua seuraavaa otteluun, joka on jo perjantaina, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic ylpeänä joukkueestaan.

Oriveden parhaana palkittu Emilia Putkisaari myönsi, että kamppailu oli erikoinen.

–Minusta tuntuu, että olimme kaksi erää mukana ja kolme erää ihan jossain muualla. En tietä mistä tuollainen kaksijakoisuus johtui. Me olimme tosi hyvin mukana ne kaksi erä jotka voitimme, mutta kolme erää meni meiltä ihan ohi. Kaksi erää näytti, että me voimme voittaa Vampulan, joten ei tarvitse laittaa päätä pensaaseen. Jatketaan eteenpäin, sanoi Emilia Putkisaari.

–Meillä oli kaksi hyvää erää ja kolme tosi huonoa. Olemme kokeneet useita ylä- ja alamäkiä tämän kauden aikana. Vampulaa vastaan pelasimme nyt kauden kolmannen viisieräisen pelin. Hukkasimme tässä ottelussa kurinalaisuuden ja pelisuunnitelmamme kontrollin, mutta Vampula puolusti erinomaisesti. Onnittelut Stefan Paunovicille upeasta työstä. Erona meidän ja Vampulan pelissä oli se, että Vampula teki töitä koko ajan. Ensimmäisessä erässä oli vastakkain kaksi tasaväkistä joukkuetta, mutta toisessa erässä hävisimme 25–6. Siinä ei ole mitään järkeä, sanoi Oriveden Ponnistuksen päävalmentaja Fabio Menta.

–Huomenna tarvitsemme enemmän puhetta kuin harjoitusta, kiteytti Menta.

Puijo Wolley vei ensimmäisen kohtaamisen Salohallissa

LP Viestin peli parani pisteiden valossa erä erältä keskiviikkona Salohallissa, mutta voitto ensimmäisestä puolivälierästä Kuopioon. Ottleun loppunumerot 0-3 (20-25, 21-25, 23-25).

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Mäki-Kojola, Ternava, Yordanova, Butkevych, Garcia, Luntamo, Laaksonen
Puijo Wolley: Autere, Kääntä, Palmer, Räty, Tikka, Räsänen, Help

Puijo lähti otteluun vahvalla torjunnalla eikä LP Viesti tuntunut pääsevän muurista läpi. Kotijoukkue pääsi kuitenkin peliin mukaan niin omilla kovilla suorituksillaan kuin myös Puijon syöttövirheiden avustamana. LP Viestin hyvä kirivaihe päättyi verkkosyöttöön ja erä suht selvästi vieraille.

Toiseen erään LP Viesti sai hyvän startin ja tilanne parhaimmillaan jo 7-1. Puijo nousi kuitenkin pallo pallolta ja tasoissa oltiin 14-14. Erän lopussa Puijon Emilia Kääntä teki pisteen lähes aina passin saatuaan ja toinenkin erä Kuopioon.

Pitkä erätauko ei Puijon virettä vienyt ja viimeistä erää mentiin alusta lähtien sen komennossa. LP Viestin Irina Mäkisen syöttövuorolla alkoi salolaisten kova kiri. Joukkue kävi jo pinnan johdossakin tilanteessa 22-21, mutta sekään ei tällä kertaa muuttanut ottelun suuntaa.

Joukkueet kohtaavat toisessa välierässä perjantaina Kuopiossa.

Daria Butkevych, LP Viesti:

- En halua hävitä. Täytyy alkaa pelaamaan heti alusta, lopussa oli hyvää taistelua, mutta olimme antaneet liikaa etumatkaa. Emme unohda peliä vaan mietimme ratkaisut pelata paremmin. Kyse on vain voitosta ja ensi kerralla voitamme.

Emilia Kääntä, Puijo Wolley:

- Meillä oma peli pysyi suht hyvin kasassa koko ajan, ei tullut suurempia notkahduksia. Oli hyvä fokus pelin ajan. Odotettiin että Viesti tulee kovaa ja niinhän ne pelaskin hyvin.

Pekka Seppänen, Puijo Wolley:

- En nähnyt päiväunia 3-0 voitosta. Kolmannessa erässä tuli paha tökkäsy meille, kun johdettiin jo 21-15, mutta Viesti tuli tasoihin. Varmasti molemmilla joukkueilla on parannettavaa seuraavaan matsiin. viesti pelasi tänään aika vähillä virheillä, meillä taas syöttöruudussa liikaa virheitä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Joka erässä oli hyviä pätkiä, ensimmäisessä ja kolmannessa erässä loppupuolella, toisessa erässä alussa. Jokaisessa erässä oli kuitenkin myös liian pitkä huono pätkä. Puijo oli selkeästi parempi varsinkin verkolla, torjunta-hyökkäys oli heillä selkeästi parempaa kuin meillä. Meidän pitää pystyä pelaamaan laajemmalla rintamalla jatkossa.

LP Viesti - Puijo Wolley 0-3
20–25, 21–25, 23–25
Koti:Butkevych 19/+13, Yordanova 12/+3, Ternava 4/-4
Vieras:Palmer 18/+13, Räsänen 14/+9, Kääntä 14/+10