Mestarien liigan lohkovaihe jäi unelmaksi Tiikereille

20.11.2016

Kokkolan Tiikerit kärsi sunnutaina 0-3- tappion Mestarien liigassa Dula Liberecille ja hävisi päälle pelatun ns. kultaisen erän 11-15.

Kokkolassa aiemin viikolla otetun 3-0 -kotivoiton jälkeen asetelmat kääntyivät ottelussa päälaelleen. Etenkin avauserän loppu muototui tällä kertaa Tiikereiden kannalta ikävästi jälleen suuntaan anatavaksi koko loppuillalle. Varsinaisen ottelun numerot olivat 3-0 (25-23, 25-22, 25-19).

Tiikerit jatkavat pelejään CEV Cupissa otteluparin CEZ Karlovarsko (CZE) - Selver Tallinna (EST) voittajaa vastaan.

Mestarien liigan lohkovaiheeseen selvisivät Dukla Liberecin lisäksi tuttuja joukkueita jo aiemmilta vuosilta ko. liigasta: Belgorod (RUS), Perugia (ITA), Arkas Izmir (TUR), Belchatow (POL), Friedrichshafen (GER), Noliko Maaseik (BEL) ja Arago de Sete (FRA).

Avauserä oli ehkä se joka parhaiten oli Tiikereiden otettavissa. Pari komeaa iskua Huntilta ja Ropposelta sekä yksi komea torjunta ja  8-9 -lumeat kääntyivät Tiikereille 12-9. Tiikerit johti pitkään. Hyvältä näytti vielä kun Conor Eaton jujutti tilanteeksi 18-16.
Jos Tiikerit teki hienon nousun edellisen ottelun avauserässä, niin nyt nousi puolestaan Liberec. Viiden pisteen putki ja Liberec johti 21-18. Erän loppu oli kovaa taistelua. Tiikerit selvitti kaksi eräpalloa, mutta kolmas oli liikaa. Liberec vei erän 25-22.

Toisen erän alku oli tasaista vääntöä, mutta Liberec paransi peliään ja Tiikerit jäi takaa-ajajan osaan. Lopussa vielä hyvä nousu, mutta se ei riittänyt. Erä kotijoukkueelle 25-22.

Kolmas erä oli tasainen, mutta vain puoliväliin asti. Siitä alkoi kotijoukkueen karkumatka. Tiikerit hävisi 19-25.

Kultaisen erän alku lupaili hyvää. Tiikerit johti 1-0, 2-1 ja 3-2. Liberec syttyi ja kun ässäsyötöllä tuli 5-3, oli Tiikerit pakotettu ottamaan aikalisä. Kun Tiikerit päästi kaverin viiden pisteen karkumatkalle, alkoi homma käydä liian vaikeaksi.

Jukka Mäkihannu, Tiikerit:

- Tänään ei homma lähtenyt kulkemaan. Pelaajilla oli yksittäisiä hyviä hetkiä, mutta koko joukkueena ei saatu hommaa kulkemaan. Ei samalla tavalla kuin saatiin Kokkolassa. Ensimmäinen erä oli pienistä asioista kiinni. Yksikin pallo olisi mennyt toisin, niin ei tiedä mitä olisi tapahtunut. Kaveri oli parempi torjuntapelissä, myös syöttö- ja hyökkäyspeli oli heillä parempaa, Olivat joka osa-alueella napsun verran kovempia. Europelit jatkuu vuodenvaihteen jälkeen ja sarjapelit ensi viikolla.