Mestolle avausvoitto, WoVolle pohjoisen valtikka

01.11.2015

Naiste lauantai-ilta toi Mesto Tampereelle kauden avausvoiton LiigaPlokin etsiessä sitä edelleen ja pohjoisessa WoVo Rovaniemi haki vierasvoiton Pölkky Kuusamosta.

WoVo kuittasi Pohjois-Suomen lentopallovaltikan

Tapahtumarikas viidenerän taisto Kuusamossa kääntyi WoVo Rovaniemen vierasvoittoon Pölkystä erin 2-3 (25-20, 13-25, 22-25, 25-23, 13-15)

Ensimmäisessä erässä kotijoukkue karkasi hyvällä syötöllä parhaimmaillaan 10 pisteen johtoon tilanteeseen 17-7. Olena moukaroi laidasta. Kotijoukkueen taitavat syötöt vaikeuttivat Wovon hyökkäysrakentelua. WoVon peli parani, kun vaihtopenkiltä Viivi Pyhäjärvi ja Nelli Rantanen siirtyivät pelaavaan seitsikkoon. Heidän suorituksillaan WoVo pääsi parhaimmillaan kolmen pisteen päähän kotijoukkueesta. Pölkky vei kuitenkin erän 25-20.

Toiseen erään suhdanteet vaihtuivat täysin päinvastaisiksi. WoVo syötteli pisteitä Heidi Rovanperän ja Kristien Miilenin johdolla ja Pölkky teki vain puolittaisi suorituksia. Tekninen erätauko vietettiin 5-14 tilanteessa. Kun peliin lisätään kotijoukkueen syöttövirheet, huonot puolustukset ja hyökkäyksen ongelmat, valui toinen erä vastustomattomasti Rovaniemen porukalle 13-25.

Kahdeksantoista minuutin tauon jälkeen peliä jatkettiin rovaniemeläisten kommennossa. Nopeasti tuli vastaan tylyt 5– 14 lukemat. Pölkyn Nicholssonin hyvillä hyökkäyksillä, passari Iida Paanasen syötöillä ja vaihdosta tulleen Annukka Paloniemen suorituksilla kotijoukkue pääsi lähelle normaalia suorittamista. Runsaslukuinen yleisö iloisti tilanteen lähes tasoittuessa 20-22. Erä pyörähti kenttätapahtumien mukaisesti WoVolle 22-25.

Neljännestä erästä muodostui tasaisin ja viihdyttävin vääntö. Pitkän teknisen aikalisän jälkeen tilanteessa 10-14 kirjattiin WoVon terveeen näköinen libero Malla Kivilompolo loukkaantuneena pois pelaavasta joukkueesta. Tilalle WoVo laittoi Iida Eskonmaan. Tämä piristi Wovon peliä ja erä eteni piste pisteeltä tasaisesti kohti loppua. Kotijoukkue oli lopussa onnekkaampi ja vei erän 25-23.

Viidennessä jatkettiin tasaisen näköistä vääntöä. Vieraili karkasi parhaimmillan 2-8 johtoon. Sisuuntunut kotijoukkue punnersi rinnalle aina tilanteeseen 13-13. WoVo ratkaisi painavilla hyökkäyksillä erän ja ottelun itselleen 13-15.

Jazmine White, WoVo:

- Pelissä paljon hyviä ja huonoja hetkiä. Syötömme kulki ajoittain näyttävasti.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Alku oli meille todella kankea. Yleispelaajat olivat henkisesti jääneet bussiin. Onneksi joukkueen junnut näyttivät mallia muille, miten lentopallo pelataan. Nassar (13, +9) pelasi tasaisimman pelin.

Tuomas Alatalo, Pölkky:

- Onnitelut WoVolle. Hienolla syötöllä laittoivat meidän vastaanottajat töihin. Onneksi pelaajat jaksoivat henkisesti punnertaa ahtaista paikoista aina viiden erän taistoon.

Mestolle makea kotivoitto

Mesto Tampere otti liigakauden avausvoittonsa LiigaPlokista sysäten samalla edelleen voittotiliinsä avaamista odottavan LiigaPlokin liigan peränpitäjäksi 3-1 (27-25, 25-21, 17-25, 25-21)

Mesto aloitti ottelun vahvasti passari Venla Huurnen ässillä. Erä oli tiukka, mutta Mesto saavutti ensin 20 pisteen rajan. Myös Essi Tukian syötöt aiheuttivat LiigaPlokille hankaluuksia ensimmäisestä erästä lähtien. Erävoiton ratkaisemiseksi mentiin jatkopisteille ja lopulta Mesto vei erän 27–25.

Toinen erä muistutti juonensa kululta ensimmäistä. Tilanteessa 10–7 Meston kapteeni Johanna Siuro otti muuten pelissä hyvin onnistuttuaan keltaisen kortin pelin viivyttämisestä, mutta kotijoukkue ei siitä hätkähtänyt. Etenkin Taru Alho onnistui pitämään päänsä kylmänä ja tekemään rohkeita ratkaisuja ja tappamaan tärkeitä palloja kahdessa ensimmäisessä erässä. Toinenkin erä meni Mestolle, nyt lukemin 25–21.

Pitkän erätauon jälkeen kolmannessa erässä kummankin joukkueen peli vaikutti hermostuneelta. LiigaPloki onnistui kuitenkin saamaan oman pelinsä kuntoon ensiksi ja sai hankittua etumatkan. Etenkin Rhiannon Tookerin lyönnit upposivat kenttään ja koko LiigaPlokin torjunta toimi upeasti. Mesto ei pystynyt vastaamaan LiigaPlokin parantuneeseen peliin vaan hävisi selvästi kolmannen erän lukemin 17–25.

Neljännessä erässä nähtiin upea kamppailu voitosta. Alusta asti joukkueet iskivät palloa kenttään itsevarmasti näytöstyyliin. LiigaPloki onnistui taas hankkimaan muutaman pisteen etumatkan, mutta nyt Mesto vastasi päättäväisesti taistellen. Kumpikin joukkue puolusti uhrautuvasti ja pelasi pallot hienosti loppuun asti. Lopussa Mesto kuitenkin puristi voittoon asti pistein 25–21.

Meston libero Sanna Häkkinen:

- Meillä on ollut hyökkäys-puolustuspelissä eniten ongelmia, ei ehkä tarpeeksi asennetta mukana. Tänään se asenne lopulta löytyi. Tietysti hyvä torjunta auttoi puolustusta onnistumaan. Joukkueena otettiin iso askel eteenpäin, kun peli ei ollut yhden pelaajan varassa ja joka osa-alue toimi ja kaikki teki voiton eteen töitä parhaansa mukaan.

Meston valmentaja Viktor Circenko:

- Ennen kaikkea olen tyytyväinen siihen, että joukkue taisteli näin hyvin. Vaikka joukkue oli viisi pistettä häviöllä, taistelua jatkettiin. Meillä tuli ratkaisevalla hetkellä onnistumisia. Nimenomaan puolustuksessa onnistuttiin.

LiigaPlokin valmetaja Olli Nenonen:

- Näkyi se, että vastakkain kaksi joukkuetta, joilla ei ollut vielä voittoja alla. Liikaa jäkitystä. Omaan tasoon nähden aloitettiin huonosti, kun lataus meni aivan yli. Keskarit piti hengissä alussa, kun laidoissa ei tapahtunut mitään. Se näkyy, että joukkue ei ole tottunut voittamaan, kun voittoerän jälkeen oli niin hirveä paine.

Mesto: Siuro 25/+17, Alho 14/+5, Tukia 7/+6
LiigaPloki: Felinski 22/+12, Tooker 21/+18, Warner 12/+7