Seuraa meitä somessa:

Miesten liiga käyntiin lauantaina – avausottelussa mukana nimekäs paluumuuttaja (VIDEOT)

22.09.2015

Mestaruusliiga polkaistaan miesten osalta käyntiin tulevana lauantaina. Sarjassa pelaa tällä kaudella yhteensä 11 joukkuetta, joista jokaiselta nähtiin tiistaina edustaja Valo-talolla järjestetyssä liigan avaustilaisuudessa.

Runkosarja viedään läpi kolminkertaisella systeemillä, eli jokainen joukkue kohtaa vastustajat kolmeen otteeseen. Pelejä kertyy näin ollen kaiken kaikkiaan 30 ennen kuin pudotuspeliparit saadaan selville.

Yksi suurimmista ennakkosuosikeista on jälleen Kokkolan Tiikerit, joka lähtee kauteen puolustavana mestarina. Päävalmentaja Tiilikainen luottaa joukkueensa iskukykyyn myös alkavalla kaudella ja lähettää vastustajille selkeät terveiset:

- Se joukkue voittaa kumpi pelaa parempaa lentopalloa. En lähde meidän joukkuetta sen tarkemmin profiloimaan, mutta meidät voittaakseen pitää pelata hyvää lentopalloa.

Täksi kaudeksi liigaan on saatu jälleen muutama nimekäs paluumuuttaja. Heistä eittämättä meritoitunein on Vammalaan palannut Mikko Esko, joka siirtyi hyvillä mielin takaisin kotimaiseen liigaan.

- VaLePassa on ennestään jo monta tuttua pelaajaa maajoukkuekuvioiden kautta, joten se helpottaa kauteen lähtemistä ja joukkueeseen hitsautumista. Kova into on päällä ja on hienoa aloittaa pelit viikonloppuna.

Vaikka Esko on viettänyt viimeiset 14 vuotta ulkomailla, on hän seurannut myös tiivisti kotimaista liigaa. Hänellä on siis selkeä näkemys siitä, millaiseen sarjaan ja joukkueeseen hän on palaamassa takaisin.

- Liigan taso on viime vuosina noussut jatkuvasti. Paluumuuttajia on tullut paljon takaisin ja tason nousu jatkuu edelleen. Meillä on hyvä joukkue, mutta mestaruuksia ei etukäteen jaeta. Vasta kausi näyttää mihin suuntaan pelit lähtevät menemään.

Avauspäivänä lauantaina liigassa pelataan vain yksi ottelu, kun Etta isännöi Oulussa VaLePaa. Ensimmäinen iso liigakierros nähdään sunnuntaina, jolloin tulessa on yhteensä kahdeksan joukkuetta.

Tiistain avausinfon miesten joukkueiden haastattelut voit katsoa soittolistamme linkistä tästä.

  Takaisin