Miesten pudotuspelijoukkueet varmistuivat

27.02.2016

Kahdeksan miesten pudotuspelijoukkuetta on selvillä, kun yhdeksäntenä liigassa olevan Liiga-Riennon ero kahdeksan porukkaan kasvoi viisi kerrosta ennen runosarjan päätöstä liian suureksi. VaLePa, ETTA ja Sampo olivat lauantain voittajia.

Pudotuspelijoukkueet nyt varmuudella selvillä

Liiga-Riento (6-19) nipisti avauserän voiton, mutta sen jälkeen liigakakkonen VaLePa (20-5) eteni otteluvoittoon numeroin 1-3 (25-23, 23-25, 16-25, 14-25).

VaLePa avauserän tappio jäi lopulta kauden ainokaksi Rientoa vastaan kahden edellisen pelin päätyttyä 3-0 VaLePalle.

Riennon tappion myötä kahdeksan pudotuspelijoukkuetta ovat jo selvillä viisi ottelukierrosta ennen runkosarjan loppua. Riento, Lakkapää ja KoVe jäävät pudotuspelien ulkopuolelle.

Riento lähtik ensimmäiseen erään kovalla asenteella, 3 ässää ja vain 2 virhettä, vastaanotto 73%, joista täydelliset 64%. Lisäksi joukkueen hyökkäys% oli 61 ja vain yksi virhe. Kun joukkue otti vielä 3 torjuntaa ei ihme, että Riento vei erän 25-23.

Myös toisessa erässä Riento pelasi erinomaisesti, mutta virheitä tuli vähän enemmän ja tehot putosivat hieman, erä VaLePalle 25-23.

Kolmannessa erässä Riento menetti uskonsa otteluvoitosta. Vastaanotto ei enää toiminut ja hyökkäysprosentti putosi 38:aan.

Neljännessä erässä Riento karkasi 8-5 johtoon. Elviss Krastinsin syöttövuorolla peli ratkesi VaLePalle. Krastins kavensi hyökkäyksellä vastaanoton jälkeen tilanteeksi 7-8. Sen jälkeen hän syötti peräti 9 kertaa peräkkäin, joukossa 2 ässää, tilanne olikin 15-8 VaLePalle. Loppuerä oli edelleen pukkipaitojen hallintaa ja erä VaLePalle 25-14 ja koko ottelu 3-1.

Sorvoja jatkoi ETTA:n kotitaikaa

Hakkuri Ville Sorvoja pelasi loisto-ottelun, kun Lentopalloseura ETTA (15-10) voitti Korson Vedon (3-22) Mestaruusliigassa puhtaasti 3-0 (25-21, 25-22, 25-19). Sorvoja sai nauttia myös hyvin pelanneen passari Niko Haapakosken tarjoilusta hyökäten 76%:n tarkkuudella tehden vain yhden hyökkäysvirheen.

Kotivoitto oli Ettalle kuudes perättäinen. Sen edellinen kotitappio on Tiikereille 25.11. ja se on hävinnyt lokakuun 18. päivän jälkeen kotonaan vain yhden kerran.

KoVe pelasi ajoittain todella hyvin mutta vierasjoukkueen pelin taso heilahteli liikaa ja ETTA käytti paikkansa hyväksi kovalla prosentilla. Ottelussa nähtiin vaarallinen tilanne oululaisten puolella, kun Eetu Pennanen ja Ville Kaksonen törmäsivät ilmassa yhteen. Molemmat pelimiehet saatiin kuitenkin kuntoon pienen paikkauksen jälkeen. Paikalla oli paljon KempeLe:n junnuja ja tunnelma Urheilutalolla oli mahtava läpi ottelun.

ETTA matkustaa seuraavaksi vierasotteluihin Pielavedelle ja Kokkolaan. Ottelut Sampoa ja Tiikereitä vastaan pelataan tulevana viikonloppuna. Taistelu kotiedusta jatkuu silloin!

Petri Sainio:

- Perustekemisen pitäisi pysyä tasaisempana, että saataisiin peli pysymään edes tasaisena. Pojille annetut käskyt ja ohjeet eivät mene vielä perille toivotulla tavalla. ETTA käyttää aina hienosti hyväksi, jos vastustaja antaa vähänkään mahdollisuuksia. Pelattiin silti paras peli ETTAa vastaan tällä kaudella eli eteenpäin ollaan menossa. Sorvoja oli tämän päivän kovin yllättäjä!

Karl Külaots:

- Meillä oli tänään todella hyvät mahdollisuudet mutta tällä hetkellä turhauttaa paljon. Helppoja virheitä tuli liikaa. Pelimme on hieman auennut Loimu voiton jälkeen mutta välillä meidän nuori joukkue kyntää syvällä. ETTA oli odotetun hyvä vähillä virheillään.

Olli Kuoksa:

- Sorvojan Villen pelaaminen oli kyllä kieltämättä yllätys itsellekin. Harjoituksissa on ollut vielä ongelmia mutta tänään kaveri oli aivan loistava. Myös passari Haapakoski pelasi hyvin. Harmittaa hieman KoVe:n puolesta, kun palkintoa ei tule vaikka pojat pelaavat ajoittain hyvin. Ottelutapahtuma oli tänään aivan mahtava! Kiitos KempeLe: junnuille ja valmentajille.

Ville Sorvoja:

- Tällä hetkellä on todella hyvät fiilikset. Heinäkuun loukkaantumisen jälkeen olin hetken alamaissa mutta kuntoutuksen jälkeen nyt alkaa olla jo hyvässä kunnossa. Minusta tuntuu, että tämä ETTA on paras joukkue, jossa olen pelannut ja on kunnia olla mukana tässä joukkueessa.

Sampo ja Isku jälleen kolme-eräisessä

Sampon (14-11) ja Iskun (11-13) kauden kolmas kohtaaminen päättyi edellisten tapaan kolmessa erässä. Näistä kolmesta kohtaamisesta oli vuorossa ensimmäinen kotivoitto, jota Siilinjärvellä oli todistamassa 444 katsojaa.

Sampon voittonumerot olivat 3-0 (25-23, 25-23, 25-18). Samalla Sampo kasvatti eron tamperelaisiin kuuteen pisteeseen ja jatkaa Ettan kanssa tasapisteissä sijoilla viisi ja kuusi. Isku on seitsemäntenä.

Samposta löytyi onnistujia laajalta rintamalta ja erityisesti Djordjevicin 14/+12 sekä keskimiesten hyvät tehot lupaavat odottaa keväästä mielenkiintoisia otteluja. Isku voitti torjunnat 7-4 mutta Sammon tehokkaampi syöttö ja sitkeä puolustaminen toivat tarvittavan eron. Passari Jared Krause sai myös pyöriteltyä hyökkääjänsä hyville paikoille.

Jussi Heino, Rantaperkiön Isku:
Vaikka numeroiden valossa oltiinkin aika tasaväkisiä, ei minulle jäänyt mielikuvaa, että oltaisiin oikeastaan pystytty voitosta tänään pelaamaan. Loppui vähän meiltä työnteko tänään, seisoskeltiin turhan suorilla jaloilla. Sammolle kaikki kunnia, kaivoivat pirusti meidän hyviäkin lyöntejä takakentältä ylös. Yritin herätellä poikia työntekoon ja aika-ajoin siinä onnistuttiinkin, saatiin sekin 8-4 (3.erässä) käännettyä tasoihin mutta sitten sama jatkui. Sampo sai mitä ansaitsi, oli heiltä energinen esitys.

Jukka Tuovinen, Sampo:
Vahva syöttöpeli oli tänään, tarkoitan lähinnä ässien ja virheiden suhdetta. Hyvä vastaanotto - Puolustuspeli ja iloista puolustamista. Kuten Jussi sanoi, kaksi ensimmäistä erää oli tiukkaa mutta kyllä se hallinta tuntui kuitenkin meillä koko ajan olevan. Puhdas 3-0 voitto, kolme pistettä, mukava lähteä pitkästä aikaa kokonaiselle harjoitusviikolle. Tässä onkin ollut noita arkipelejä ihan pelata asti. Nyt päästään vähän harjoittelemaankin.

Sampo: Djordjevic 14/+12, Heiskanen 10/+9, Mutapcija 10/+1
Isku: Mäkinen 14/+8, Kaislasalo 13/+8, Helenius 8/0