Miesten välieräparit selvillä

28.03.2016

Miesten välieräparit ovat Kokkolan Tiikerit - LEKA Volley ja VaLePa - Hurrikaani-Loimaa. LEKA Volley voitti puolivälierissä ETTA:n 3-1 ja Hurrikaani Sampon 3-1.

LEKA Volley rutisti välieriin

ETTA ja LEKA Volley järjestivät huikean puolivälieräsarjan, joka päättyi maanantaina neljännen ottelun myötä kuopiolaisten välieriin selviytymiseen voitoin 3-1. Neljäs peli päättyi Oulussa vierasvoittoon 2-3 (23-25, 27-29, 25-17, 25-22, 14-16)

Lentopalloseura ETTA päätti Mestaruusliigakautensa 2-3 tappioon kuopiolaiselle Leka-Volleylle neljännessä puolivälieräottelussa.

Joukkueiden välillä nähtiin upea sarja, jossa jokainen ottelu venyi viisieräiseksi. Leka voitti kolme viisieräistä ja eteni välieriin 3-1 lukemin.

ETTAn joukkue ja organisaatio haluaa kiittää kannattajiaan ja seuraajiaan menneestä kaudesta. Tämä on ollut ainakin lähihistorian hienoin kausi monellakin tapaa!

Leka aloitti ottelun poikkeuksellisella kuusikolla, mikä tuotti vaikeuksia kotijoukkueelle. ETTA heräsi kuitenkin jälleen taistelemaan kahden hävityn erän jälkeen ja tarjosi oululaisyleisölle taas kerran huikean trillerin!

Edettiin siis jälleen viidenteen erään, jossa Leka oli tällä kertaa parempi. Molemmat valmentajat kiittivät ottelun tauottua pelaajiaan ja kehuivat vuolaasti toisiaan. Varsinkin ETTAn puolella kentälle jäi ihan kaikki!

Lauri Hakala:

- En usko, että olen valmentajana tai pelaajanakaan pelannut noin hienoa vastustajaa vastaan kuin ETTA. Hieno sarja, jossa molemmat joukkueet tekivät kaikkensa mennäkseen jatkoon. Tänään homma kääntyi meille. Tämän päivän aloitus oli poikkeuksellinen, koska koin, että tarvitsimme tuoreita jalkoja kentälle. ETTA otti pelissä 104 puolustusta. En tiedä onko joku joukkue ottanut joskus enemmän.

Olli Kuoksa, ETTA:

- Onnea Lekalle. Olette tehneet hienoa työtä ja toivotan teille onnea välieriin. Haluan kiittää pelaajia. He jättivät kaikkensa tuonne kentälle. Me pelattiin pääasiassa samoilla ukoilla mutta ei se mistään fyysisistä asioista jäänyt kiinni. Jäi tasan kahdesta pisteestä kiinni ja voisi sanoa, että tolppa sisään, tolppa ulos!

Hurrikaani välieriin vierasvoiton myötä

Hurrikaani-Loimaa selviytyi välieriin voitoin 3-1 Liiga-Samposta. Hurrikaani otti ottelusarjan ainoan vierasvoiton maanantaina Siilinjärvellä 1-3 (25-21, 25-27, 21-25, 15-25).

Sampo sai tunnustaa Hurrikaanin paremmakseen, kun puolivälieräsarja katkesi Siilinjärvellä vieraiden 1-3 voittoon. Sampo aloitti ottelun hyvin ja näytti palautuneen edellisen päivän rasituksesta hyvin.

Avauserän puolivälissä Toni Mäkitupa kävi syöttämässä putken, joka toi tasaiseen erään riittävän eron kantamaan erän loppuun asti. Peli-ilme oli hyvä ja 784 hengen yleisö sai nauttia kahden taistelevan joukkueen tasokkaasta kamppailusta.

Toisessa erässä vierasjoukkue otti alkuun muutaman pisteen etumatkan. Matti Oivasen kaksi peräkkäistä terävää hyökkäystä saman pallon aikana puolustettiin peliin ja Ville Heiskanen tasoitti tilanteen 10-10. Heti perään Hurrikaani otti taas muutaman pisteen ja Tuovinen vaihtoi kentälle Antti Poikelan, joka kavensi tilannetta, mutta eroa ei saatu kiinni. Sampo nousi vielä 19-23 ja 22-24 tilanteista tasoihin mutta edelle ei päästy, vaan loimaalaiset veivät erän 25-27.

Kolmas erä oli näennäisen tasainen molempien taistellessa tosissaan ja nähtiin pitkiä palloralleja. Ryan Owensin syöttöputkella Hurrikaani eteni johtoon 10-16, josta puolestaan Poikelan syötöt kavensivat tilanteen parin pinnan päähän. Sammon Hyökkäyspeli alkoi pikkuhiljaa murentua ja viimeisissä pallossa hermostuneisuus aiheutti monia tyhmiä virheitä, kuten erän päättänyt, pelaajien keskelle pudonnut puolustuspallo 21-25.

Neljännen erän alku näytti vielä siltä, että sisukkaaksi tiedetty Sampo venyttää tämänkin ottelun viidenteen erään. Sampo johti jo 5-1, josta Hurrikaanin kiri alkoi. Joukkueen ilopillerinä esiintynyt Kosti Shumov sai jälleen syötöillään vastaanottoa rikki ja erä tasoittui 8-8. Sampo ei saanut enää hyökkäyspeliään kulkemaan vaan palloja roiskittiin vähän minne sattuu ja ns. toimituspallot jakeli Hurrikaanin "kakkospassari" Jesse Mäntylä kohtuullisen tarkasti hyökkääjille. Sampo vaihtoi vielä hakkuriksi pudotuspeleissä kokeilemattoman Mutapcijan mutta laihoin tuloksin. Erä Hurrikaanille
15-25, ottelu 1-3 ja koko ottelusarja 3-1.

Parhaina pelaajina palkittiin ottelussa armottomasti raatanut ja läpi kauden joukkuettaan pystyssä pitänyt Timo Tolvanen, sekä ison vastuun Hurrikaanilta kantanut Luke Smith.

Lauri Rantanen, Hurrikaani-Loimaa:
Vaikka eka erä hävittiin, niin aloitettiin kuitenkin hyvin. Omalla syötöllä päästiin usein jatkopallotilanteeseen mutta niitä ei saatu hyödynnettyä. Ei ollut kaikkein vapautuneen Hurrikaani tänään kentällä, mutta laajemman materiaalin turvin tässä sarjassa pärjättiin.

Jukka Tuovinen, Sampo:
Tyhjä olo on tässä vaiheessa. Tultiin hyvin peliin, toinenkin erä kiikun kaakun. Sitten alkoi nuo hyökkäyspään ongelmat kolmannen erän lopussa ja neljännessä se repesi täysin. Ylpeä olen pojista, kyllä me kaikki jätettiin tuonne saliin ja tehtiin tästä kova sarja. Ei vaan riittänyt tuon enempään tällä kertaa.

Voitot Hurrikaanille 3-1, Hurrikaani välieriin
Sampo: Häyrinen 17/+7, Djordjevic 8/-5, Ikonen 6/+5
Hurrikaani: Owens 18/+3, Smith 18/+8, Oivanen 13/+8