Seuraa meitä somessa:

Mihailovic vetämään Loimun kahden vuoden projektia

21.04.2016

Maaliskuun alussa Loimun valmennustiimiin kurssia kääntämään tullut serbi Dragan Mihailovic jatkaa Loimun peräsimessä seuraavat kaksi kautta.

Kansainvälisissä ympyröissä meritoitunut Mihailovic ei ehtinyt lyhyeksi jääneen kevään aikana kääntämään Loimun kurssia, vaan runkosarjan aikaiset otteet toivat heti puolivälieriin kovimman mahdollisen vastustajan. Maaliskuun yhteinen taival oli kuitenkin tulevaa valmennussopimusta ajatellen hyvä, sillä nyt on tiedossa puolin paljon asioita eikä uutta kautta tarvitse aloittaa puhtaalta pöydältä. Mihailovic jätti Loimulle erinomaisen kuvan valmennustaidoistaan ja vaatimustasostaan.

- Dragan sai erittäin positiivisen palautteen kaikilta pelaajilta. Hän ei päästä pelaajiaan helpolla ja vaatimustaso on sekä harjoituksissa että peleissä korkealla ja palaute tulee suoraan ja avoimen rehellisesti, kommentoi Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

Loimu kävi keskusteluja muidenkin vaihtoehtojen kanssa, mutta Mihlailovic oli koko ajan vahvin kandidaatti. Puolin ja toisin tähtäin oli alusta asti kahden vuoden sopimuksessa, sillä sen pituisesta tulevaisuusprojektin ensimmäisestä osasta keskusteltiin jo kevään pelien päättymistä. Valmentajasopimuksen vahvistumisen myötä tuulta purjeisiinsa saavissa pelaaja- ja yhteistyökumppanineuvotteluissa pyritään myös vähintään kahden vuoden sopimuksiin. Ensi kauden kohdalla ei kuitenkaan puhuta välivuodesta, mutta Loimun isompi tähtäin on kahden vuoden päässä, kun seura täyttää tasavuosia ja sekä Kerttulan liikuntahallin remontti että Turun palloiluhalli ovat valmistuneet.

Loimun lähtee projektiin tavoitteenaan on panostaa entistä enemmän kotimaisiin nuoriin ja kehitysnälkäisiin pelaajiin, jotka haluavat sitoutua Mihlailovicin vetämään projektiin. Nuorille suomalaisille pelaajille on luvassa vastuuta ja kovaa työntekoa niin lajitaitojen kuin myös fysiikan parissa.

- Projekti on erittäin kiinnostava ja haastava. Haemme kehittyviä nuoria pelaajia, joten joukkueen otteissa saattaa olla ailahtelua, mutta sen tasaamiseen ja tason nostamiseen tähdätään. Palkinto kovasta työnteosta odottaa tulevaisuudessa, kommentoi Kreikassa parhaillaan oleva Mihailovic.

Loimun pelaajista voimassa oleva sopimus vain passari Ville Junturalla ja hänenkin sopimuksessa on ulkomaille siirtymisen mahdollistava pykälä. Pelaajaneuvotteluita Loimu on käynyt jo pelien loppumisesta asti ja Mihailovic on ollut niissä mukana. Nyt kun valmennussopimus on valmis, on ensimmäisiä pelaajauutisia lupa odottaa jo pikaisesti.

- Nuorilla on kovat peli- ja näyttämishalut. He haluavat osoittaa kyntensä. Joukkueemme tulee varmasti olemaan aggressiivisempi ja nälkäisempi kuin viime kaudella. Olen varma että se miellyttää myös kannattajiemme, päättää Mihailovic.

  Takaisin