Seuraa meitä somessa:

MTV Sport 1 TV-ottelu 3.11.: HPK - LP Kangasala

29.10.2014

HPK ja LP Kangasala kohtaavat jo viidennen kerran reilun kuukauden sisällä, mutta tällä kertaa lisäpanosta tuovat TV-kamerat. Joukkueiden kohtaaminen nähdänn maanantaina 3.11. MTV Sport 1 -kanavalla kello 18.15 alkaen.

Elenia Areena toimii upeana näyttämönä italialaisen Bruno Napolitanon ja raisiolaisen Tuomas Alatalon valmentamien joukkueiden kohtaamisessa.

Napolitanon mukaan on hyvä pelata useampi peli lähes peräkkäin saman joukkueen kanssa. Tämä antaa valmentajalle juonimisen mahdollisuuden seuran kotisivujen jutun mukaan.

LP Kangasalan päävalmentaja Tuomas Alatalo puolestaan painottaa joukkueensa hyökkäyspelin tärkeyttä.

- Rohkealla hyökkäyspelillä täytyy koittaa saada horjutettua HPK:n vahvaa torjuntapuolustusta. Aikaisemmissa peleissä nimen omaan hyökkäyksessä ollaan oltu perässä. Helppo ilta ei ole tulossa, Kerho on osoittanut olevansa yksi vahvimpia mitalisuosikkeja.

Joukkueiden keskinäiset kohtaamiset tällä kaudella:
27.9. Mestaruusliiga LP Kangasala-HPK 2-3
28.9. Mestaruusliiga HPK-LP Kangasala 3-0
4.10 Suomen Cup HPK-LP Kangasala 3-0
5.10 Suomen Cup LP Kangasala-HPK 2-3

HPK:n liigakausi alkoi neljällä voitolla, kun se niputti LP Kangasalan tuplavoiton lisäksi WoVon ja Pölkky Kuusamon pohjoisen kierroksella. Ensimmäinen tappio tuli viime lauantaina (25.10) Salossa selvin erin 0-3 LP Viestille.

LP Kangasalan ainoa liigapeli HPK-tuplan perään on ollut Pölkky Kuusamon kohtaaminen kotona 18.10. Sen pelin LP voitti selvästi 3-0 ja on nyt sarjassa seitsemäntenä, toki vähiten pelejä pelaanneena joukkueena. LP kohtaa vielä lauantaina ennen TV-peliä OrPon Kangasalla.

HPK:n parhaat pistenaiset ovat alkukaudesta olleet yhdysvaltalainen yleispelaaja Lexi Erwin (13,2 pist/ott.), tuttu valkovenäläinen tehonainen Anna Boricheva (11,6) sekä 17-vuotias hakkurilupaus Piia Korhonen (11,4).

Hämeenlinnaan täksi kaudeksi tullut keskitorjuja Michaela Madsen on koko liigan torjuntatilaston jaetulla kärkipaikalla 14 torjunnalla. Madsenin hienoa lakukautta kuvastaa myös kärkipaikka hyökkäysprosenteissa mitattuna. Madsen on tappanut 57,9 % tehoilla saamansa passit pisteeksi.

Peliä HPK:lla pyörittää kaksikko katja Kylmäaho-Noora Venho ja liberona ahertaa Eveliina Rautiainen. Kolmas ulkolaispaikka on valkovenäläisen 197-senttisen keskitorjujan Ekaterina Skrabatunin.

LP Kangasalan parhaat pistenaiset ovat puolestaan olleet koko liigan pistetilaston keskitorjujien ykkönen Roosa Laakkonen (13,0) toki vain yhden pelin pelanneena, ukrainalainen Maryna Deinega (13,0) ja toinen keskitorjuja Eveliina Vilponen (11,0, hyökkäys% 53,5).

Libero Tiiamari Sievänen on liigan vastaanottotilaston ykkösenä 60,3 prosentin tehoilla. Yleispelaajina Kangasalla ovat Liisa Hurskainen (10,3) ja Salla Karhu (9,3). Passarina pelaa yhdysvaltalainen Alison Lahdwehr.

Avainasioita ottelussa ovat LP:n hakkurin Deinegan kiinnisaaminen (aiemmissa liigaotteluissa: 2-3 pelissä 21/+7, 0-3 pelissä 6/-4).

HPK:n Madsen on napsinut kahteen keskinäiseen liigapeliin tehot 23/+20 ja on isossa roolissa varmasti Alatalon papereissa. Totta kai myös Anna Boricheva on iso pelaaja tässäkin kamppailussa, kuten myös passaritaisto Ladwehr-Venho/Kylmäaho sekä liberotaisto pippurisella kaksikolla Rautiainen-Sievänen.

Teksti: Toni Flink
Kuva: Rami Myllymaa

  Takaisin