Seuraa meitä somessa:

Naiset avaavat pelin perjantaina (VIDEOT)

22.09.2015

Kotimaisen lentopallokauden ensimmäinen pääsarjapeli näkee päivänvalon perjantaina, kun OrPo ja WoVo iskevät yhteen kauden avauksessa. Naisten liigassa on mukana yhteensä kymmenen joukkuetta, jotka kaikki käynnistävät kautensa tulevan viikonlopun aikana.

Näiden seurojen lisäksi sarjassa nähdään myös Kuortaneen valmennuskeskuksen nuorisojoukkue, jonka jokainen liigaporukka kohtaa kauden aikana kerran.

Suomalaiseen naislentopalloon aitiopaikalta vaikuttava – Kuortaneen sekä naisten maajoukkueen päävalmentaja – Tapio Kangasniemi näkee valmennuskeskuksen joukkueen tilanteen lupaavana.

-Uskon, että näiden nuorten kohdalla toteutuu samanlainen polku kuin monen muunkin nuoren kohdalla viime vuosina, eli tästä joukkueesta nousee liigajoukkueisiin useampi pelaaja tulevina vuosina.

Myös varsinaisista liigasijoituksista taistelevat joukkueet ovat jälleen kerran verrattain nuoria. Tällaisilla joukkueilla on monesti haasteena löytää tarpeeksi tasoa ja leveyttä pitkän kauden läpi viemiseksi. Moni seura kuitenkin uskoo vahvistuneensa viime kaudesta, kuten esimerkiksi mitaleista taistelemaan lähtevät WoVo Rovaniemi ja HPK.

- Materiaalin suhteen me ollaan leveämpi joukkue kuin vuosi sitten. Tälle kaudelle tavoitteena on finaalipaikka, kertoo WoVon päävalmentaja Teemu Mäkikyrö.

- Meillä on hyvä kilpailutilanne joukkueessa. Pystymme treeneissä haastamaan toinen toisiamme, mikä vie joukkuetta eteenpäin, säestää HPK:n Anniina Antikainen.

LP Viesti on hallinnut naisten liigaa viime vuosina. Seitsemän viimeisintä mestaruutta voittanut seura lähtee alkavaan kauteen jälleen kerran suosikkina, vaikka muutoksia on myös pelaajasiirtojen myötä jonkin verran tullut. Yksi uusista pelaajista on Pauliina Vilponen, joka siirtyi uuteen joukkueeseen intoa puhkuen:

- LP Viestin toiminta on juuri niin ammattimaista kuin saattoi odottaakin. Kaikki tehdään todella laadukkaasti niin fysiikka –kuin lajitreeneissäkin. Meidän harjoituksia myös tilastoidaan ja videoidaan, ja niistä pyritään ottamaan oppia.

Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen janoaa jälleen menestymistä. Lisäksi hän kokee olevansa merkittävässä roolissa kehittämässä suomalaista naislentopalloa.

- Totta kai mestaruus ja menestyminen ovat tälläkin kaudella tavoitteena. Mutta itse koen, että minulla on valmentajana myös vastuu siitä miten pelaajia pystytään kehittämään ja viemään urallaan eteenpäin.

Tiistain avaustilaisuuden naisten joukkueiden haastattelut voit katsoa tästä.

  Takaisin