Seuraa meitä somessa:

Naisten Mestaruusliigan puolivälieräparit selvillä

12.03.2017

Naisten puolivälierät: HPK - LP-Vampula, LP Viesti - LP Kangasala, OrPo - LiigaPloki, Pölkky Kuusamo - WoVo Rovaniemi.

Naisten lentopallon Mestaruusliigan puolivälierien valintatilaisuus järjestettiin sunnuntaina, heti viimeisen runkosarjan ottelukierroksen jälkeen.

Puolivälieräparit naisten Mestaruusliigassa kaudella 2016-2017 ovat:
HPK (runkosarjan 1) - LP-Vampula (7) [runkosarjassa 3-0, 3-2, 3-0]
LP Viesti (2) - LP Kangasala (6) [3-1, 3-0, 3-0]
Oriveden Ponnistus (3) - LiigaPloki (5) [2-3, 1-3, 3-0]
Pölkky Kuusamo (4) - WoVo Rovaniemi (8) [3-2, 0-3, 3-0]

Valintatilaisuudessa ensimmäisenä valitsemaan pääsi runkosarjan voittanut HPK joka sai valita kahdeksanneksi sijoittuneen WoVo Rovaniemen ja seitsemänneksi sijoittuneen LP-Vampulan välillä välillä. HPK valitsi parikseen LP-Vampulan.

Toisena valintavuorossa oli kahdeksan viime kauden finalisti LP Viesti, jonka valinta tapahtui WoVo Rovaniemen (8.) ja LP Kangasalan (6.) välillä. LP Viesti valitsi viitenä viime vuonna välieriin yltäneen LP Kangasalan.

Runkosarjan kolmonen ja viime kauden pronssijoukkue Oriveden Ponnistus valitsi WoVon ja LiigaPlokin väliltä viidenneksi sijoittuneen LiigaPlokin.

Näin neljänneksi pariksi muodostui runkosarjan neljänneksi sijoittunut Pölkky Kuusamo ja kahdeksanneksi sijoittunut WoVo Rovaniemi, jotka molemmat karsiutuivat viime kaudella puolivälierävaiheessa jatkopeleistä.

Puolivälierien runkopäivät ovat 15.3., 18.3, 19.3. ja tarvittaessa 21.3. 23.3. Välieriin selviää kolmella otteluvoitolla. Välierät alkavat 25.3. ja niissä tarvitaan neljä voittoa finaalipaikkaan.

Näin kommentoivat seurojen edustajat tuoreeltaan valintoja:

Päävalmentaja Luca Chiappini. HPK, runkosarjan 1.:

- Valitsimme LP Vampulan, koska matkustaminen vie pudotuspeleissä paljon energiaa. Runkosarjan lopun kovan pelitahdin jälkeen tällä on iso merkitys.

Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen, LP Viesti, runkosarjan 2.:

- Keskinäiset ottelut ovat menneet hyvin tällä kaudella. LP Kangasalla on myös hyvä sali pelata ja ollaan usein pelattu siellä hyvin. Odotan kovaa puolivälieräsarjaa. Vastustajalla on kolme hyvää ulkomaalaista, Suomen maajoukkueen keskipelaajat sekä maajoukkuetason libero.

Päävalmentaja Satu Natunen, OrPo, runkosarjan 3.:

- Päätös ei ollut helppo eikä yksiselitteinen. Lopulta vaakakupissa painoi amatöörijoukkueen viikkopelien matkustus-ja palautusaikojen merkitys. Odotan tosi tiukkaa ja tasaista ottelusarjaa.

Päävalmentaja Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo, runkosarjan 4.:

- Odotettu ja mieluisa vastustaja. Saamme kunnon ”Pohjoisen Derbyn” aikaiseksi. Toivottavasti myös Rovaniemellä yleisö herää pudotuspeleihin. Tasaisia pelejä tiedossa, päivän vire ratkaisee.

Päävalmentaja Jukka Koskinen, LiigaPloki, runkosarjan 5.:

- Sinänsä sama pelillisesti, olisiko vastaan tullut OrPo tai Pölkky, mutta tällä aikataululla pelattaessa matka on iso asia. Saamme varmasti mielettömän hienotunnelmaiset pelit, koska varmasti faneja liikkuu molempiin suuntiin.

Päävalmentaja Virginie de Carne LP Kangasala, runkosarjan 6.:

- Saimme mieluisen vastustajan salolaisista. LP Viesti pelaa selkeää ja hyvää lentopalloa. Lähdemme innolla haastamaan LP Viestiä.

Päävalmentaja Arttu Keränen, LP-Vampula, runkosarjan 7.:

- HPK:n valinta oli odotettu ja kauden parasta peliä lähdemme ottelusarjaan pelaamaan. Kova on vastustaja ja meille mahtava haaste myös tulevaisuutta ajatellen.

Päävalmentaja Teemu Mäkikyrö, WoVo Rovaniemi, runkosarjan 8.:

- Hyvä ja tasainen porukka tulee vastaan. Laitapelaajat Lotta Piesanen ja Olena Prokopenko ovat pelanneet tällä kaudella hyvin. Kotona olemme Pölkyn voittaneet mutta vieraissa puolestaan molemmat hävitty. Oli tärkeää, ettei tullut HPK tai LP Viesti vastaan, sillä heidän voittaminen olisi vaatinut 110-prosenttisia suorituksia, eikä se olisi ollut realismia. Nyt päästään ratkomaan todellinen pohjoisen herruus.

Otteluohjelmat julkaistaan heti seurojen saatua ne valmiiksi.

  Takaisin