Naisten puolivälierien kotijoukkueet selvillä

05.03.2024

Naisten Mestaruusliigan tiistai-ilta tuotti selvyyden puolivälierien kotijoukkueiden suhteen. LP Viesti ja LP-Vampula varmistivat paikkansa runkosarjan neljän parhaan joukossa voitoillaan ja tekivät samalla sen myös LP Kangasalle. Runkosarjan voittaja Pölkky Kuusamo on neljäs kotiedun omaaja. Puijo Wolleyn tappio Huittisissa tiesi joukkueen loppusijoituksen varmistumista viidenneksi. Arctic Volley, OrPo, LiigaPloki ja Hämeenlinna ratkovat loppuviikon aikana sijat 6-9.

LP Viesti hoiti tehtävänsä - Arctic Volleylle jäi vielä haastetta pudotuspelipaikan suhteen

Arctic Volley - LP Viesti 0-3 (21-25, 25-27, 14-25)

SantaSportille oli saapunut 436 katsojaa seuraamaan Arctic Volleyn viimeistä kotiottelua, jossa vastaan asettui sarjakakkonen LP Viesti.

Joukkueiden avauskokoonpanot
ArVo: Rautio, Glynn, Smolander, Jaunet, Goodman, Peltomaa, Horsfall
LP Viesti: Luntamo, Ternava, Garcia, Butkevych, Yordanova, Mäki-Kojola, Laaksonen

Arctic Volleyn Jenni Jantunen pelasi 200. liigaottelunsa.

Ensimmäisen erän alku näytti Arctic Volleyn osalta heikolta. Neljä ensimmäistä pistettä merkittiinkin vierasjoukkueen sarakkeeseen. Vierajoukkue johti jo kuudella pisteellä (3-9), kun Ella Peltomaan syöttövuorolla Arctic Volley heräsi taisteluun mukaan. Erän edetessä ArVo kiri etumatkaa umpeen useamman kerrän, mutta LP Viesti piti pintansa ja otti kaulaa. Arctic Volleylta hyökkäyksissä ensimmäisessä erässä onnistui ainoastaan Sarah Glynn. Pistepörssin kärkisijoilla oleva Lisa Jaunet jäi ensimmäisen erän hyökkäyksissä heikoille tehoille (14%). Erän loppu oli hyvin paljon koko erän kaltainen. Jenni Jantunen otettiin syöttämään vaihtopenkin puoleta. Hänen ässällään tilenteeksi muuttui 21-22, minkä jälkeen Daria Butkevychin peippi upposi kenttään. Ottelussa vahvasti syöttänyt Kristina Yordanova iski vahvalla hyökkäysellä eräpallotianteen vieraille. Adriel Goodamin hyökkäysvirheen seurauksena ensimmäinen erä LP Viestille pistein 25-21.

Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Tasaisen alun jälkeen ArVo teki neljä pistettä peräkkäin ja Roosa Raution torjuntapiste muutti tilanteeksi 9-5, mihin Tomi Lemminkäinen reagoi aikalisällä. Kun Kristina Yordanova syötti ässällä tilanteeksi 7-9, otti Lehtonen kotijoukkueeelle aikalisän. Yordanovan syöttövuorolla Jukka Lehtonen laittoi myös Lisa Jaunetin vastaanottomaan ja ArVo vastaanotti näin neljällä pelaajalla, kun Yordanova oli syöttämässä. Viesti tuli jo tasoihin, kun tilanteessa 9-9 Yordanova teki hyökkäysvirheen ja syöttövuoro siirtyi Ella Peltomaalle. ArVo onnistuikin ottamaan etumatkaa. Sarah Glynnin hyökkäyspisteellä tilanteeksi muuttui 14-10. Erityisesti molempien joukkueiden liberot esittivät laadukasta puolustupeliä läpi ottelun. Ottelussä nähtiinkin pitkiä palloralleja. Erä tasoittui, kun Emmi Mäki-Kojola torjui ensin pisteen ja sen jälkeen iski vastustamattomasti hyökkäyksellään tilanteeksi 16-15. Jälleen ArVo otti muutaman pisteen etumatkan. Yordanovan ässällä Viesti tuli kuitenkin taas pisteen päähän. Ella Peltomaa otti tässä vaiheessa jälleen syöttöruudussa isoa roolia ja iski ässällään tilanteeksi 21-18. Vierajoukkue otti tässä vaiheessa aikalisän, mutta se ei tehonnut, vaan Arctic Volley näytti karkaavan erävoittoon, kun Lisa Jaunet iski hyökkäyksestään. Arctic Volleylla oli kolme eräpalloa peräkkäin. LP Viesti selvitti ne kaikki. ArVo pääsi yrittämään vielä erän katkaisua tilanteessa 25-24, mutta Lisa Jaunet löi pallon leveäksi ja erä jatkui. Clemence Garcian ässällä LP Viesti sai ensimmäisen eräpallotilanteen. Viesti käytti tilanteensa ja Butkevych iski erän päätöspisteiksi 25-27.

Kolmanteen erään Jenni Jantunen tuli Eveliina Smolanderin tilalle keskipelaajaksi. Arctic Volley ei näyttänyt toipuvan toisen erän menettämisestä ja LP Viesti tuli vahvasti erään. Varsinkin Yordanovan syöttöjen kanssa ArVo oli vaikeuksissa. Yordanova syöttikin illan aikana peräti kuusi ässää. Tilanteessa 8-15 Lehtonen yritti herätellä joukkojaan vaihtamalla Sarah Glynnin Noora Kalliseen. Viesti meni kuitenkin menojaan. Yordanova iski tilaneeksi jo 19-10. Hänen kuudennen ässän seurauksena tilanteeksi muuttui jo 23-12 eikä voittajasta ollut enää epäselvyyttä. Erä päättyi Kallisen hyökkäysvirheeseen ja LP Viesti otti ansaitusti voiton erin 3-0.

Nea Luntamo, LP Viesti

- Joukkueella oli hieman vetelä olo. Matkustuspäivä saattoi vaikuttaa siihen. Hoidimme hyvin oman työmme ja saimme pisteet. Toisen erän lopussa luotimme omaan tekemiseemme. Hyvät ja vahvat pelaajat hoitivat oman työnsä haastavassa tilanteessa. Saimme noususta hyvän boostin kolmanteen erään.

Ella Peltomaa, ArVo

- Ei ole paljoa sanottavaa. Sen verran harmittaa tappio. Nälkää olisi ollut enempäänkin. Viesti sai syötöllä tuhottua meidän vastaanottoa. Se oli yksi ratkaiseva tekijä tänään. Oma peli sujui ihan hyvin tänään.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti

- Kaksi ensimmäistä erää oli toisen erän nousua lukuunottamatta meiltä heikkoa. Heikkolaatuinen peli siihen asti. Toisen erän loppu oli meiltä kova. Kolmas erä oli vahva. Edelliset pelit ArVoa vastaan ovat olleet laadukkaampaa lentopalloa. Kolme pistettä tyydyttää.

Jukka Lehtonen, ArVo

- Ensimmäisen erän kymmenestä pisteestä toisen erän loppupuolelle oli ihan ok tekemistä. Muuten en ole tyytyväinen. Vastaanotto ja hyökkäys toimi hyvin tuolla jaksolla. Toisessa erässä Viesti piti oman tasonsa, kun meillä ei ote riittänyt ottaa erävoittoa. Sarjapisteiden laskeminen ei johda hyvään lopputulokseen. Tähtäämme pudotuspeleihin.

LP-Vampula otti sen mitä oli tarjolla - kotiedun pudotuspeleihin

LP-Vampula ja Puijo Wolley taistelivat tiistai-iltana molemmat pudotuspelien kotiedusta Tahto Areenalla. Pienen alkukankeuden jälkeen kotijoukkue sai ensimmäisen erän viime metreillä ratkaisun avaimet käteensä, kun Puijo sortui virheisiin. LP-Vampula vei ottelun ja samalla varmisti ensimmäistä kertaa pudotuspelien kotiedun erin 3–0 (25–23, 25-15, 25-22).

Toinen erä oli selvemmin Vampulan, varsinkin, kun Puijo teki virheitä ja Vampula taisteli jokaisesta pallosta. Kolmas erä oli tiukempi, jossa Puijo tuli hengittämään jo Vampulan niskaan pisteen päähän tilanteessa 23–22. Se ei kuitenkaan riittänyt ja Vampula otti tämänkin erän nimiinsä.
Henna Minkkinen hääri joukkueen ainoana liberona ja puolusti ylös mahdottomiltakin tuntuneita palloja. Linnea Kuusela teki omaan tyyliinsä pisteitä. Ella Aalto ja Kate Brennan olivat verkolla erinomaisessa vedossa ja Ella Aalto vielä lisäksi vakuutti syöttöruudussa. Lotta Kukkonen jakeli passeja tasaisesti jokaiselle pelaajalle ja mikäs on jakaessa, kun pallot kuolevat hyvin joka suunnalta. Cheyenne Jones ja Jovana Biberdžić vastasivat suurimmasta osasta pisteitä.

Puijo Wolleyn Aniah Palmer totesi, että ottelu oli tiukka. Hän toivoi, että joukkue olisi kyennyt vielä kolmannen erän lopussa.

–Nyt tiedämme mitä meidän pitää tehdä. Tulossa on jännittävät pudotuspelit ja meidän on taisteltava voittaaksemme, sanoi Aniah Palmer, Puijo Wolleyn parhaana palkittu pelaaja.

Henna Minkkinen palkittiin nyt ensimmäisen kerran LP-Vampulan parhaana pelaajana.

–Hienoahan se on, mutta tärkein oli voitto. Ensimmäisen erän alku oli meiltä huono, samoin itseltäni, mutta onneksi saimme kasattua pelimme käyntiin.

Hän oli tyytyväinen siitä, että joukkue saavutti kotiedun.

–Nyt on tilanne toinen kuin viime vuonna, kun saimme viimeiseen saakka jännittää pleiareihin pääsyä, sanoi Henna Minkkinen.

–Meiltä oli tosi hyvä sisääntulo peliin, tuntui että saimme tosi hyvän otteen puolustuspelillä matsiin. Vampulalle oli siinä tosi vaikeaa pallon tappaminen. Sitten me kuitenkin vähän kuin lahjoitettiin eka erä. Teimme 12 suoraa virhettä eli puolet Vampulan ekan erän pisteistä. Toisessa erässä meillä vähän notkahti ja kaveri sai siitä buustin päälle. Vampula oli selvästi edessä toisessa erässä ja kolmannessakin. Ehkä hyvällä syötöllä pääsimme kolmannessa erässä tuntumaan, mutta ihan loppuun asti ei veto riittänyt, totesi Puijo Wolleyn päävalmentaja Pekka Seppänen.

–Pudotuspeleihin meidän pitää ehdottomasti saada tasaisuutta otteisiimme. Huolellisuutta ja päättäväisyyttä vähän lisää peliin niin se varmasti näkyy kokonaissuorittamisessa, sanoi Pekka Seppänen.

–Ensimmäisessä erässä yritimme löytää rytmimme. Puijo pelasi todella hyvin, he johtivat jo selvästi, mutta me emme antaneet periksi. Löysimme oman pelirytmimme erän lopussa ja se jatkui myös toisessa ja kolmannessa erässä, totesi LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic.

Hän oli iloinen, että Vampula saavutti kotiedun ensimmäisen kerran pudotuspeleihin.

–Me emme kuitenkaan vielä ajattele niitä, vaan meillä on vielä lauantaina peli ja keskitymme siihen, sanoi Paunovic.

LP-Vampulalla on nyt 50 pistettä ja se nousi runkosarjan kolmoseksi ohi LP Kangasalan. Kangasalalla on kuitenkin yksi ottelu vähemmän pelattuna. Vampula pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa lauantaina Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan. Kangasalan vastustajia ovat vielä LP Viesti ja Arctic Volley.