Seuraa meitä somessa:

Naisten runkosarja huipentuu - paljon panoksia jäljellä

27.02.2020

Naisten Mestaruusliigan runkosarjasta on enää kermat kuorimatta päältä. Joukkueilla on jäljellä 28 ottelun runkosarjasta 2-3 ottelua ja kahta joukkuetta lukuunottamatta on sarjasijoitus vielä hakusessa. Hakusessa on myös täysin runkosarjan voittaja, sijat 3-5 ja vielä viimeisestä pudotuspelipaikastakin on kapina menossa.

Runkosarjan voitosta pelaavat Pölkky Kuusamo ja LP Kangasala. LP Kangasala lähtee kahdelle viimeiselle kierrokselle kahden pisteen etumatkalla, joten keskinäinen kohtaaminen lauantaina Kuusamossa on todella isossa roolissa.

Päätöspeleissä Pölkky vierailee Puijo-Wolleyn kotona ja LP Kangasala naapurissa Orivedellä. Pinnakin Kuusamosta toisi LP Kangasalle seurahistorian ensimmäisen runkosarjan voiton siis omiin käsiin päätöspeliin.

LP Viesti on muuten vienyt kymmenen edellisestä yhdestötoista runkosarjasta. 2000-luvulla runkosarjan voitto on mennyt Salo-Hämeenlinna -akselin ulkopuolelle kerran: 2004 Pieksämäki Volleylle.

Pölkyn ja LP Kangasalan lisäksi puolivälieriin saa kotiedun kaksi muutakin joukkuetta ja niistä paikoista kamppailee tiukasti päätöskierroksilla kolme joukkuetta: LP-Vampula, LiigaPloki ja LP Viesti. Kamppailun kovuuttaa hieman rajoittanee se, että joukon paras saa vastaansa puolivälieriin kovasti parantaneen ja aina mestaruustaistoon asti odotetusti ilmoittautuneen Hämeenlinnan Lentopallokerhon.

LP-Vampulalla on pisteen etumatka LiigaPlokiin ja LP Viestiin, kun taas LiigaPlokilla on peli vähemmän jäljellä. Tasapisteissä tämän kolmikon paras on LiigaPloki, sillä sarjapisteiden jälkeen ratkaisee otteluvoiton ja niitä putaalalsilla on nyt jo kolme enemmän kuin LP-Vampulalla ja LP Viestillä.

Tämän ”sopan” mausteena on vielä keskinäiset pelit LiigaPloki - LP Viesti ja LP-Vampula-LP Viesti. Ploki kohtaa lisäksi kotonaan JymyVolley. Salolaisten loppu-urakkal puolestaan käynnistyy WoVon vieraana ja LP-Vampula pelaa myös Hämeenlinnan sekä WoVon vieraana. Täysin ympäripyöreä tilanne siis sijoilla 3-5.

Hämeenlinnan Lentopallokerhon kuutospaikka on yksi harvoista lähesvarmoista asioista Puijo-Wolleyn liigakarsintaan joutumisen kanssa jo tovin ajalta. Toki Hämeenlinnan tarvitsee vielä sinetin paikalleen, kun kolme peliä omaava OrPo on seitsemän pisteen päässä joukkueesta. 

OrPon seiskapaikka on ihan lopullista sinettiä vaille ja sinetiksi kelpaa aikalailla yksikin erävoitto lopuista kolmesta pelistä tai JymyVolleyn yksikin erätappio. OrPon loippuohjelmaan kuuluu vielä Puijon, Kuortaneen sekä LP kangasalan kohtaamiset.

JymyVolleylle jääkin pelattavaksi kahdeksas tila ja runkosarjan voittajan saaminen vastaan puolivälieriin. Jymyllä on neljän pisteen etumatka yhdeksäntenä olevaan WoVo Rovaniemeen ja jäljellä LiigaPlokin kohtaaminen vieraissa sekä koko runkosarjan päätöspelissä Hämeenlinnan Lentopallokerhon kohtaaminen 8.3. WoVo tarvitsisi kaksi voittoa ja JymyVolleyn tappiot omaan pudotuspelipaikkaansa. Rovaniemeläiset kohtaavat LP Viestin ja LP-Vampulan kotonaan.

Liigakarsintoihin siis lähtee valmistautumaan Puijo-Wolley ja ilman melko isoja ihmeitä WoVo Rovaniemi kahdeksan 1-sarjan parhaan kanssa.

Puolivälierät alkavat puolestaan 12. maaliskuuta ja välieräjoukkueet ovat selvillä viimeistään 20. maaliskuuta.

Puolivälierät, paras viidestä (K-V-K-V-K)
12.3. 14.3. 16.3. (18.3. 20.3.)
Puolivälierät, paras viidestä (K-K-V-V-K)
12.3. 13.3. 16.3. (17.3. 20.3.)

Naisten pistepörssin voiton tulee nappaamaan LP Kangasalan Mary-Kate Marshall, jolla on 47 pisteen johto ennen LP Viestin Katarina Pilepiciä ja 52 ennen WoVon Taylor Sloveria.

Torjuntatilaston voitosta käydään kapina kalkkiviivoilla LP Kangasalan Roosa Laakkosen (87) ja JymyVolley Kaisa Nymanin kesken (85). Lisäksi saadaan jännittää ylitetäänkö 100 torjunnan raja ensimmäisen kerran sitten vuoden 2006 (Heidi Horelli).

Ässätilaston voitossa on kiinni Pölkky Kuusamon Jonna Wasserfaller (60) viime kauden malliin kovimpana haastajanaan LP Viestin Pilepic (48).

PROlibero-kilpailun voiton on jo varmistanut LP Kangasalan Tiiamari Sievänen.

LähiTapiolan pistekilpailun voitto ratkeaa LP-Vampulan Aleksandra Cveticaninin ja LP Kangasalan Mary-Kate Marshallin välillä. Serbillä on kolmen pisteen etumatka yhdysvaltalaiseen ja yksi peli enemmän vielä jäljelläkin.

Toni Flink

  Takaisin