Seuraa meitä somessa:

Naisten runkosarja päätökseen - LiigaPloki yllätti HPK:n

12.03.2017

Naisten runkosarjan päätöspäivän jättiyllätys nähtiin Pihtiputaalla, kun LiigaPloki löi HPK:n suoraan kolmessa erässä.


LP Viesti päätti runkosarjan komeasti

LP Viesti päätti Mestaruusliigan runkosarjan kotivoitolla 3-0 Pölkky Kuusamosta. Erät merkittiin salolaisille 25-18, 25-18 ja 25-17. Runkosarjan aikana LP Viesti voitti 26:sta ottelusta 21 ja sijoittui HPK:n jälkeen toiseksi. Kun Pölkky Kuusamonkin loppusijoitus (4.) oli varmistunut jo ennen sunnuntain ottelua, kummallekaan joukkueelle ei pelissä ollut sijoituksen kannalta merkitystä.

Merkityksettömästä sarjatilanteesta huolimatta molemmat valmentajat heittivät kahteen ensimmäiseen erään ns. ykköskokoonpanonsa. Pölkky Kuusamo vaihtoi kolmannen erän alkuun kuusikosta kolme pelaajaa ja myös joukkueen toinen libero pääsi loppuvaiheissa peliin. LP Viesti aloitti oman vaihtorulettinsa kolmannen erän ensimmäisen kolmanneksen jälkeen. Ottelun kulkua vaihtopelaajien käyttö ei muuttanut.

LP Viestin parhaana palkittiin joukkueen kapteeni Pauliina Vilponen, joka antoi kommentteja myös lehdistölle:

- Jo ennen peliä oli aistittavissa hieman pudotuspelitunnelmaa, olihan tämä viimeinen kenraaliesitys ennen ensi viikon pelejä, oli siis erilainen fiilis kuin normaalissa runkosarjan pelissä. Nythän on alkamassa hienoin aika kaudessa ja siksikin oli mukava pelata näin hyvä peli, mietti ”Pake”.

LP Viesti piti aika täydellisen neljän päivän tauon edellisen viikonlopun kahden matkapelin jälkeen, Pauliina Vilponen oli siihen tyytyväinen.

- Se oli hyvä tauko kaikille ja itsekin sain neljässä päivässä hoidettua opiskeluasioita aika paljon kuntoon. Kaikki tämä tietysti tähtää kevään menestykseen, me haluamme voittaa!

- Jos jossain kaipaamme parannusta niin helpoissa palloissa. Esimerkiksi HPK-tappiot tulivat monessa tilanteessa, jossa itse menetimme helppoja palloja, ne HPK pelasi runkosarjassa paremmin. Pieni fokus lisää niihin niin olemme taas vähän parempia, ennakoi Pauliina Vilponen.

Pölkky Kuusamon valmentaja Tuomas Alatalo tuli Saloon lauantain Vampula-tappion jälkeen murheellisin mielin, mutta sunnuntain tappion jälkeen ilme oli kirkkaampi.

- Tappio tietenkin harmittaa, mutta tässä ottelussa meidän pelissä oli parempia osia kuin lauantaina ja tästä on hyvä lähteä pudotuspeleihin.

- Runkosarjan loppusijoitukseen olen tyytyväinen ja etenkin kärkikvartetin paikan varmistuminen aika aikaisessa vaiheessa oli joukkueelta hyvä saavutus. Ailahtelua meidän pelissä toki edelleen on ja onhan meillä vielä tekemistä, että puolivälieristä jatkoon ja välieriin mennään, mietti Alatalo.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen toteutti ennalta laadittua peluuttamissuunnitelmaa.

- Haluttiin lähteä ns. 1-kokoonpanolla liikkeelle, koska tämä oli viimeinen mahdollisuus ennen pudotuspelejä. Pelissä parasta oli se, että vastustajan kaksikko Nicholson – Prokopenko saatiin paremmin kuriin kuin viime viikonlopun Pölkky-ottelussa Kuusamossa. Hienoa oli myös Pauliinan hakkuripeli ja koko joukkueen osalta torjunnassa oltiin vastustajaa edellä, kiteytti Lemminkäinen.

LP Viesti otti jatkon ja jatkovastustajan valitsemisen tarkasti: kakkosvalmentaja Janne Harju oli katsomassa Kangasalla LP Kangasala – WoVo –ottelua, koska siitä parista löytyi vaihtoehdot vastustajan valintaan puolivälierävaiheeseen. 

Otteluisäntä Säästöpankki palkitsi ottelun parhaina pelaajina Pauliina Vilposen ja Pölkky Kuusamon passarin Iida Paanasen.

LähiTapiolan pisteet:
3 Pauliina Vilponen LP Viesti
2 Viktoriia Tuchashvili LP Viesti
1 Hillaelina Mäntylä LP Viesti

LP Viesti - Pölkky Kuusamo 3-0
25-18, 25-18, 25-17
LP Viesti: Vilponen 16/+14,Klimovich 9/+8,Gokhshtein 8/+8
Pölkky Kuusamo: Treacy 10/+-1,Piesanen 9/+5,Prokopenko 7/+4
Katsojia: 369

Ottelutilasto

LP-Vampula Pieksämäkeä vahvempi

Huittislaisyleisö sai jatkoa lauantaiseen voittopeliin, kun vuorostaan Pieksämäki joutui taipumaan vahvasti esiintyneelle LP-Vampulan joukkueelle.

Kolmannessa erässä kotijoukkueen selät hieman suoristuivat ja vastaanotto heikkeni samalla. Neljänteen erään huittislaiset kaivoivat hyvän taisteluilmeen ja ottivat erän näytöstyyliin ja sitä myötä koko ottelun erin 3-1 (25-20, 25-19, 14-25, 25-12).

Vampulan Osuuspankki palkitsi parhaina kotijoukkueesta 22 pistettä tehneen Binetou Sow:n ja Pieksämäeltä Ekaterina Klimovan.

Alina Adamenya, Pieksämäki

- Peli oli meiltä ylös alas- mallia. Muutamaan otteeseen päästiin hyvään vaiheeseen ja etenkin kolmas erä oli meiltä hyvä. Emme ole onnistuneet pelaamaan omalla tasollamme ja siksi ollaan sarjataulukossa viimeisenä.

Venla Raitala, LP-Vampula

- Pelattiin hyvin ja etenkin hyökkäyspeli oli hienoa. Oma vastaanotto ei ole vielä riittävällä tasolla ja sitä pitää harjoitella. Eilen ja tänään peli on kulkenut hienosti. Hieno a pelata kun on tällainen faniryhmä kannustamassa.

Viktor Circenko, Pieksämäki

- Kaksi ensimmäistä erää oli melko tasan tilastojen mukaan. Syöttövirheiden määrä olio meille lähes katastroofista. Asennepuolella on myös paljon vaikuttanut koko kauden peleihin. Vastaanottopeli on toinen varsin selkeä osa-alue, missä olemme epäonnistuneet. Karsintapeleihin aletaan valmistautumaan heti. Niihin mennään luottavaisin mielin, mutta ei kuitenkaan takki auki.

Arttu Keränen, LP-Vampula

- Kolmannen erän työtapaturmaa lukuun ottamatta, tämä oli ihan hyvän arvosanan veroinen peli. Hyvä virhekuri, eli melko vähillä virheillä selvittiin. Kaksi peräkkäistä peliä ja kaksi voittoa, on yhteenlaskettuna varsin hyvä fiilis. Illalla nähdään kuka meidät sitten valitsee puolivälierään vastustajakseen..

LähiTapiolan pisteet:
3 Sow LP-Vampula
2 Puukka LP-Vampula
1 Klimova Pieksämäki

LP-Vampula - Pieksämäki Volley 3-1
25-20, 25-19, 14-25, 25-12
LP-Vampula: Sow B. 22/+14,Hiltunen E. 16/+7
Pieksämäki Volley: Tokarenko J 17/+6,Uglenko O. 16/+10
Katsojia: 315

Ottelutilasto

LiigaPloki harjoitteli voiton Hämeenlinnasta

Runkosarjan viimeisen kierroksen suurimmasta yllätyksestä vastasi Pihtiputaan LiigaPloki, joka kaatoi hallitsevan Suomen mestari Hämeelinnan Pallokerhon suoraan erin 3-0 (25-22, 25-22, 25-22).

Kotijoukkue hallitsi kahta ensimmäistä erää, mutta kolmannessa erässä HPK karkasi 2-5 tilanteesta Karoliina Fribergin syöttövuorolla 14-5, johtoon, mutta LiigaPloki vastasi Elizabeth Fieldin aloitusvuorolla tasoihin. Loppupisteet hoiteli LiigaPloki innostuneemmin kuin runkosarjan voittanut HPK.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:
- Lähdettiin pelaamaan oman tekemisen kautta, vastustajan peliin emme paneutuneet, meiltä rentoa tekemistä. Kolmas oli jo menossa jo HPK:lle, mutta saimme sen käännettyä sen. Pudotuspelit eivät ole tässä systeemillä järkeviä. Pitää odotella vastustajaa, maantieteelliset perusteet tulevat esille.

Luca Chiappini, HPK:
- Lähdimme tämän viikonlopun peleihin sillä meiningillä,että ne ovat hyvää harjoitusta playoffeja varten. Tänään henkisesti emme olleet riittävän hyviä, Ploki pelasi hyvän pelin, nyt keskitytään keskiviikon pudotuspelien avaukseen. Suomen playoff-systeemi on naurettava. Pelaajat joutuvat pelaamaan paljon lyhessä ajassa, samaan aikaan loukkaantumisriski on iso.

Anniina Matalamäki, LiigaPloki:
- Mukava peli meiltä, rentoa pelaamista, nyt keskitytään keskiviikon pudotuspelien aloitukseen.

Karoliina Friberg, HPK:
- Tänään Ploki on meitä parempi monilla osa-alueilla. Playoffeja on odotettu, hyvällä mielellä aloitetaan ne .

Parhaat pelaajat:
LiigaPloki: Alex Reid
HPK: Karoliina Friberg

LähiTapiolan pisteet:
3 Alex Reid LiigaPloki
2 Anniina Matalamäki LiigaPloki
1 Karoliina Friberg HPK

LiigaPloki - HPK 3-0
25-22, 25-22, 25-22
LiigaPloki: Reid 18/+13,Kmezic 12/+6,Washington 9/+4
HPK: Kasprzak 13/+5,Madsen 9/+6,Boricheva 9/+6
Katsojia: 368

Ottelutilasto

Viisieräinen kääntyi lopulta LP Kangasalle

Kumpikin joukkue oli LP Kangasalan ja WoVo Rovaniemen kohdatessa todella pelipäällä ja liekeissä heti ensi pallosta lähtien.

Yevgeniya Nuykhalova oli toipunut ja pääsi jälleen kentälle. Hän osoitti heti paikkansa kentällä vetämällä kolmen ässän putken onnistuneen hyökkäyksensä päälle. Kotijoukkue meinasi päästä karkuun tuossa, mutta vieraat saivat kurottua 6 – 2 eron kiinni ja erää mentiin rinta rinnan tekniselle aikalisälle asti (14 - 13). Tiukka taisto jatkui ja pelattiin pitkiä palloralleja. Ensimmäisen eräpallon WoVo Rovaniemi selvitti pitkän pallorallin jälkeen ja Jessica Kosonen nappasi vielä yhden ässäsyötön. Yevgeniya Nuykhalova kuittasi kuitenkin ensimmäisen erän kotiin pistein 25 – 23.

Toisen erän alkua väritti lukuisat syöttövirheet. Kotijoukkue otti ensimmäisen aikalisän rauhoittaakseen pelin, kun WoVo Rovaniemi sai vedettyä jo 7 -3 etumatkan. Kotijoukkue sai rivinsä kasaan ja tilanne tasoittui pisteissä 9- 9. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14 – 11. Erässä nähtiin kovia pitkiä palloralleja ja huikeita pelastuksia. WoVon torjunta oli kohdillaan. Ensimmäinen todella pitkä eräpallo päätyi tasoittavaan 24 – 24 pisteeseen Rovaniemelle. LP Kangasalan toinen aikalisä 24 -25. WoVon torjunta oli kohdillaan Dayana Segovian hyökkäykselle ja toinen erä pistein 26 – 24 WoVo Rovaniemelle.

Pitkällä erätauolla oli haettu keskittymistä peliin, jotta virheet saatiin minimoitua. Kova taisto pisteistä jatkui alkuerän ja tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14 – 10. Vaikka rovaniemeläiset taistelivat hyvin, LP piti erän lopun hallussaan. Ensimmäisen eräpallon rovaniemeläiset selvittivät Jessica Kososen hyökkäyksellä ja nappasivat vielä toisenkin pisteen Nelli Rantasen ässäsyötöllä. Roosa Laakkonen jujutti kuitenkin erän kotiin pistein 25 – 15.

Neljännessä erässä panokset kovenivat jälleen ja hermostuminen näkyi erän alussa syöttövirheiden määrässä molemmin puolin verkkoa. Kova taistelu pisteistä jatkui ja tekniselle aikalisälle mentiin nyt WoVon johtaessa 14 – 10. 10 – 15 Juti pois, Emppu kentälle. 14 – 18 WoVon aikalisä. Rovaniemeläiset olivat ihan liekeissä ja veivät erän rajusti pistein 25 – 17 Jessica Kososen niitattua viimeisen pisteen.

Viidennen erän alun kotijoukkueen 5 – 1 johdon jälkeen WoVo kiri eroa kiinni ja pääsi jo pisteen päähän tilanteessa 7- 6. LP Kangasalan ässäsyöttöjen määrä yllätti WoVon tässä erässä, eikä hyvästä taistelusta huolimatta rovaniemeläisillä ollut saumaa ottaa erää. Viides erä päättyi kotijoukkueelle pistein 15 – 10.

Virginie De Carne, LP Kangasala:

- Annoimme vastustajalle joitakin hetkiä pelistä omilla virheillämme. Kuitenkin vain yksi joukkue voi ottaa ja se olimme me tänään. Olen tyytyväinen siihen, miten joukkue pelasi. Syöttöjen suhteen tämä oli huonoin kotipelimme. Saatiin kuitenkin pelissä fokus takaisin ja kun kaikki kentällä on yhtä keskittyneitä, voidaan odottaa hyviä tuloksia. Opimme edelleen pelissä jatkuvasti uutta. Onnellinen kotivoitosta viimeisessä pelissä ennen play offseja.

Teemu Mäkikyrö, WoVo Rovaniemi:

- Eilen oltiin jalat ja pää ihan eri kaupungissa kuin missä peli oli. Tänään saatiin hyvä kasvojen pesu ja ok peli. Vastaanotto oli pikkuisen liian heikko. 18 suoraa pistettä vastaanottovirheillä vastustajalle. Neljännessä erässä ei tehty suoria vastaanottovirheitä ja Heidi pääsi pyörittämään peliä hyvin ja hallittiin selkeästi neljättä erää. Pari etsikkoaikaa oli viidennen erän alussa, annettiin suoria vastaanottovirheitä 6, kun kaveri syötti hyvin. Paria taktista juttua ei ihan pystytty toteuttamaan. Hyvä parannus eilisestä. Peli on mennyt oikeaan suuntaan viimeiset kaksi kuukautta. Tästä on hyvä lähteä pleijareihin, pelataan sitten ketä vastaan arpa suosii. Systeemi on huono. Runkosarja menettää merkityksensä tässä vaiheessa.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala:

- Kaksi ekaa erää meni vähän niin ja näin, ei pää ollut ihan kasassa ja tehtiin syöttövirheitä. Kolmannessa keskityttiin enemmän. Neljäs erä ajateltiin ehkä, että saadaan helpolla, mutta ei. Viidennessä parannettiin ja pidettiin fokus. Olen tyytyväinen omaa peliin ja voittoon. Voittamaan lähdettään puolivälieriin.

Heidi Rovanperä, WoVo Rovaniemi:

- Eiliseen verrattuna ihan erilaista peliä! Päästiin pelaamaan rennosti ja paineetta. Se näkyi pelissä. Tänään kävi näin, mutta ei jäänyt harmittamaan. Joka pallosta taisteltiin, kavereilla oli himpun parempi peli. Tähän on hyvä päättää ja lähteä täysillä playoffseihin.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin LP Kangasala Yevgeniya Nuykhalova WoVo Rovaniemi Heidi Rovanperä

LähiTapiolan pisteet:

3 Nuykhalova LP Kangasala
2 Laakkonen LP Kangasala
1 Rovanperä WoVo

LP Kangasala - WoVo Rovaniemi 3-2

25-23, 24-26, 25-18, 17-25, 15-10
LP Kangasala: Segovia 25/+8,Nyukhalova 22/+14,Laakkonen 15/+12
WoVo Rovaniemi: Miilen 21/+9,Rantanen 14/+8,Kosonen 11/+-3
Katsojia: 280

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki / LP Kangasala
Jari Kotka / LiigaPloki
LP-Vampula 

  Takaisin