Seuraa meitä somessa:

Naisten runkosarja päätökseen

04.03.2018

Naisten runkosarja päättyi sunnuntaina ja päätöskierroksen voittajiksi pelasivat LP Viesti, HPK, WoVo Rovaniemi sekä LP-Vampula.

WoVo Rovaniemi päätti runkosarjan voitolla

WoVo Rovaniemi on yltänyt mainioon iskuun runkosarjan lopussa ja se löi kahden erävoiton myötä runkosarjan kolmospaikan varmistaneen Oriveden Ponnistuksen päätösottelussa 3-2 (20-25, 25-21, 23-25, 25-23, 15-6).

WoVo hävisi runkosarjan 18 ensimmäistä otteluaan, mutta voitti peräti neljä kuudesta viimeisestään päättäen sen kolmeen perättäiseen voittoon.

Viivi Pyhäjärvi, WoVo:

-Voitto tuntuu hyvältä, vaikka taas oli paljon ylä- ja alamäkiä pelissä. Meillä on ongelmana, ettemme aloita peliä hyvin, mutta viides erä oli tänään kauden parasta.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

-Meidän ensimmäinen ja toinen kosketus oli tänään kaksi ensimmäistä erää todella huo-noa. Se on positiivista, että vaikka on ylä- ja alamäkiä, niin nykyään tappiotilanteessa nostamme tasoa ja pystymme tulemaan takaisin peliin. Sen ansiosta tänäänkin voitettiin. Vastaanotosta huolimatta laitapelaajamme olivat tänään hyviä. Viimeinen erä oli hyvä ja siinä näkyi, että voittamisen halu on kova.

Jessica Kosonen, OrPo:

-Tehtiin aika paljon virheitä tänään. Oli hyvä, että saatiin otettua yksi piste. Hyvä, että saimme peluutettua myös kaikkia pelaajiamme, jotta kaikki ovat sitten valmiina playoffeihin. Innokkaana odotellaan paikallisvääntöjä LP Kangasalan kanssa. Tavoitteenamme on voittaa kauden viimeinen peli.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

-Ensinnäkin onnittelut Rovaniemen joukkueelle voitosta ja heidän kunnioitettavasta taistelusta loppukauden osalta. Vaikka heillä ei ole ollut panosta viime aikoina, niin hienoa, että he taistelivat joka pelissä jokaisesta pisteestä. Tulimme tänne hakemaan vähintään yhtä pistettä voittaaksemme kolmannen tilan runkosarjassa ja saimme sen. Haluan onnitella myös omia pelaajiamme, en pelkästään tästä illasta, vaan koko runkosarjasta. Peliesityksemme ovat olleet sen tasoisia, että olemme kolmannen sijan sarjassa ansainneet.

Parhaat pelaajat:
WoVo: Viivi Pyhäjärvi
OrPo: Daniela Batista dos Santos

LähiTapiolan pisteet
3 Pyhäjärvi WoVo
2 Batista OrPo
1 Rantanen WoVo

WoVo Rovaniemi - Oriveden Ponnistus 3-2
20-25, 25-21, 23-25, 25-23, 15-6
WoVo Rovaniemi: Rantanen 23/+11,Pyhäjärvi 18/+5,Strickland 18/+4
Oriveden Ponnistus: Kosonen 23/+16,Batista 16/-3,Lepistö 9/+8
Katsojia: 450

Ottelutilasto

Tasainen vääntö kääntyi Nurmossa LP-Vampulalle

Nurmon Jymyn ja LP Vampulan sunnuntai-illan tasainen vääntö päättyi vieraiden 3-0 (23-25, 24-26, 23-25) voittoon kauden ennätysyleisön edessä Nurmon kotiluolassa. Vampula vei etenkin erien alkuja. Jymy pääsi kuitenkin vauhtiin mukaan, otti pahimmillaan lähes kymmenen pisteen etumatkoja kiinni, mutta hyytyi erien lopussa ja päästi vieraat voittoon. Kumpikin joukkue teki virheitä etenkin hyökkäyksissä.

Joukkueiden parhaiksi valittiin Jymystä Alexandra Vajdova ja Lp Vampulasta Nayara Ferreira.

Katja Metsäkoivu, Vampula

- Lähdimme hakemaan voittoa Nurmon kotisalista, ja sen myös saimme. Ottelu oli taistelua loppuun saakka. Me onnistuimme, kun vaihtopelaajat tulivat kentälle oikeaan kohtaan. Tämä oli hyvä treeni ensi viikolla alkaviin play off -peleihin.

Arttu Keränen, Vampula

- Joukkueella oli hyvää tekemistä koko ajan. Kotijoukkue tuli hyvin piste-erot kiinni, ja etenkin Vajdova oli meille tänään tuskallista kiinniotettavaa. Kolmannen erän lopun verkkosyöttö oli meidän kannalta ratkaisu. Tänään onnistuivat syötöt, ja torjuntakin parani ottelun edetessä. Kun saadaan kymmenen torjuntaa kolmeen erään, se on hyvä. Taktisesti emme tähän otteluun panostaneet, pelattiin peruspeliä ja annettiin taiteilijoiden tehdä omaa työtään kentällä. Virhemäärät olivat isoja, mutta otteluun olen tyytyväinen.

Alexandra Vajdova, Jymy

- Aloitimme erät hitaasti, mutta saimme pelistä hyvin kiinni. Pelissä oli paljon positiivisia juttuja, ja saatiin vietyä ottelua hyvin eteenpäin.

Kari Tuomela, Jymy

- Ottelu ratkesi erien loppuihin, vastustaja oli juuri tilastojen verran meitä parempi. Erät alkoivat huonosti, emmekä saaneet palloa nousemaan. Laidoista emme saaneet vastustajaa kiinni, ja omia virheitä etenkin hyökkäyksissä tehtiin liikaa. Ehkä eniten tekemistä ja parannettavaa on kuitenkin joukkueen hengessä; on saatava taistelua kentälle enemmän. Maanantaina ja tiistaina pidetään normaalit treenit, ja tiistain treenien jälkeen mennään avantosaunalle hakemaan hengenkohotusta.

LähiTapiolan pisteet
3 Blomgren LP-Vampula
2 Nayara LP-Vampula
1 Vilppola Jymy

Nurmon Jymy - LP-Vampula 0-3
23-25, 24-26, 23-25
Nurmon Jymy: Vajdova 23/+10,Friberg 10/+7,Mikaelsen 9/-1
LP-Vampula: Blomgren 16/+10,Nayara 13/+6,Hujanen 11/+1
Katsojia: 519

Ottelutilasto

HPK päätti runkosarjan tyylillä

Toiseksi tullut HPK päätti runkosarjan tyylillä sunnuntaina. Vieraille ilman panosta ollesseen otteluun tullut runkosarjan viitonen LiigaPloki kukistui HPK - LiigaPloki 3-0 (25-17, 25-19, 25-16).

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

"Olemme nyt mielentilaltamme playoffeissa. Käytimme tämän ottelun kehittääksemme asioita, joissa olemme tehneet muutoksia. Uudet muodostelmat toimivat. Pelasimme aika yhtenäisen ottelun niin vastaanottohyökkäyksessä kuin omissa syötöissä. Meidän täytyy vain korjata muutamia yksityiskohtia torjunta-puolustuksen jälkeisessä hyökkäyksessä, sitten olemme valmiita pudotuspeleihin. Minusta on tärkeää, että kaikki pelaajat vaikuttavat keskittyneiltä ja teknisesti sekä taktisesti valmiilta pudotuspeleihin. Minun oli nyt tarkoituskin lepuuttaa Suvia (Kokkonen), koska hän on pelannut koko kauden kovaa. Halusin myös kokeilla Vickyä (Savard) yleispelaajana. Meillä on kyllä ratkaisuja eri tilanteisiin."

HPK-passari Chloe Collins:

"Mielestäni tämä oli hyvä päätös runkosarjallemme. Pysyimme pelisuunnitelmassamme ja onnistuimme asioissa, joita olimme harjoitelleet. Joka ottelulla on meille väliä, vaikka siinä ei olisi käytännössä voitettavaa. On hauskaa pelata joka tapauksessa. Ploki on hyvä joukkue, joten tämä oli hyvää valmistautumista pudotuspeleihin. On hyvä, että kohtaamme siellä Nurmon Jymyn, jota vastaan pelasimme juuri viime viikolla. Omista onnistumisistani minun pitää antaa kunniaa joukkueelle. Pelasimme oman systeemimme mukaisesti koko ajan. Vastaanotto ja hyökkäykset olivat hyviä. Ne tekivät työni helpoksi."

LiigaPloki-päävalmentaja Jukka Koskinen:

"Peli oli merkityksetön, mutta vähän harmittaa, koska tulimme kuin lampaat HPK:n kotiluolaan. Tiesimme, että vastustaja on kova ja vähävirheinen, mutta harmittaa, ettemme pystyneet haastamaan sen suhteen. Heidän hakkurinsa (Savard) oli tänään ylitse muiden. Oikeastaan kaikki muut jäävät tänään miinukselle tekemisessään. Ensi perjantaiksi täytyy laittaa uusi moodi päälle. Peli oli merkityksetön HPK:llekin, että mitä sillä selittelemään. Toivottavasti saamme joskus tasaisemman loppupelinkin. Pelimme menee edelleen laidasta toiseen liikaa. Nelospaikan tehot pitää saada korkeammiksi."

LiigaPloki-hakkuri Canace Finley:

"Emme oikein tulleet otteluun valmiina pelaamaan. Nostimme tasoamme vasta liian myöhään kolmannessa erässä. Se oli liian myöhäistä ja HPK vei voiton. He tiesivät, miten syöttää ja torjua meitä vastaan, ja olivat valmiimpia peliin. He ovat hyvä joukkue ja pelasivat paremmin kuin me. Me hävisimme pelin jo ennen kuin heräsimme siihen. Olemme kuitenkin innoissamme, että pudotuspelit alkavat kohta. Tämä oli hyvä harjoitus, mutta meidän pitää nostaa tasoamme. Pääsemme onneksi harjoittelemaan vähän ennen sarjan alkamista. Löin tänään ihan hyvin etukentältä, mutta takakentältä hyökkäämisessä on vielä tekemistä."

LähiTapiolan pisteet
3 Collins HPK
2 Savard HPK
1 Öhman HPK

HPK - LiigaPloki 3-0
25-17, 25-19, 25-16
HPK: Savard 20/+12,Öhman 12/+10,Terzic 8/+6
LiigaPloki: Finley 10/+2,Reid 8/+1,Tuominen 7/+3
Katsojia: 364

Ottelutilasto

Pölkky oli päästä yllättämään Viestin kotikentällään

Pölkky Kuusamo haastoi runkosarjan päätösottelussa sarjan voittaneen salolaisen LP Viestin. Viisieräinen maratonottelu kääntyi vierasjoukkue Viestille lopulta kahdessa viimeisessä erässä, kun kuusamolaiset sortuivat syöttövirheisiin Viestin prepanneen vastaanoton edessä. Lopulliset erälukemat olivat 30–28, 28–30, 25–18, 17–25, 12–15.

Kotijoukkueen hyökkäyksen alkutahdit iski nelospaikalta Essi Helminen. Ottelussa tehot 27/+15 taiteillut Helminen piti huolen, ettei vierasjoukkue päässyt heti ensiaskelilla karkumatkalle. Tukea antoi tehotilaston kakkonen Malina Terrell (23/+14), joka kavensi 6–6 -tilanteeseen. Viesti kävi vielä kerran kahden pisteen karkumatkalla, mutta torjuntapelin horjuessa Pölkky tuli rinnalle ja ohi. Ensimmäiseen aikalisään Tomi Lemminkäisen johtama Viesti turvautui tilanteessa 11–8, ja vaikka tekniselläkin aikalisällä Pölkky johti erää kolmella pisteellä, niin rutinoitunut salolaisjoukkue kiri etumatkan tasoihin. Kuusamolaiset eivät hätääntyneet, vaan Terrell vei kotijoukkueen jälleen kolmen pisteen johtoon. Vieraiden päät eivät painuneet, ja tilanteesta 24–22 se kampesi Noora Kososen (16/+7) johdolla tasoihin. Eräpalloa iskettiin pitkään, ja lopulta sen tarjoili kuusamolaisille Viesti hyökkäämällä yli kentän rajojen.

Pölkky aloitti toisen erän vahvasti ja johti sitä aina tilanteeseen 20–20. Elina Käsnänen vei vieraat ensimmäisen kerran johtoon iskemällä joukkueelleen 21. pisteen. Ensimmäinen eräpallotilanne ei Viestille kuitenkaan kelvannut, vaan Mara Green (14/+7) toi kotijoukkueen taistelemaan erävoitosta tasoittamalla lukemat 24–24:ään. Erän Viestille varmistivat torjunnassa onnistunut Kertu Laak (19/+10), ässäsyötön iskenyt Kosonen ja erän hyökkäyspisteeseen päättänyt Pilvi Kettunen (16/+15).

Toisen erän kirvelevä tappio ei hidastanut Pölkyn menoa kolmannessa erässä. Alkuerän hahmo oli Amanda Sifferlenin tilalle vaihdettu Veera Hämäläinen, jonka hyökkäyspisteiden ja ässäsyötön ansiosta salolaisten karkumatka jäi lyhyeksi. Erää iskettiin vuoropistein aina tekniselle aikalisälle asti, jonka jälkeen Viestin pelin valtasivat ongelmat vastaanottopelissä. Vieraista ei ollut laittamaan kampoihin sisuuntuneelle kotijoukkueelle, joka sai surffailla erävoittoon selvin lukemin.

Neljättä erää värittivät kotijoukkueen syöttövirheet sekä vieraiden parantuneet otteet vastaanottopelissä. Pölkyn mustan hetken aikana Viesti ehti jopa kuuden pisteen karkumatkalle, ja se riitti katkaisemaan kotijoukkueen selkärangan. Päätöserässä Pölkky taisteli itsensä kuuden pisteen takamatkalta pisteen päähän Lotta Piesasen ässäsyötön turvin, mutta takaa-ajo ei riittänyt ja ottelu päättyi Saana Lindgrenin onnistuneeseen hyökkäykseen.

Pilvi Kettunen, LP Viesti:

- Pölkky pääsi ehkä vähän yllättämään meidät tänään, ei oltu ehkä ihan valmiina pelin alusta asti. Kova vastus oli, viisieräinen vääntö emmekä päässeet helpolla. Lopussa laitettiin kaikki peliin ja asenne oli kohdallaan.

Veera Hämäläinen, Pölkky Kuusamo:

- Hyvin taisteltiin ja pelattiin aggressiivisesti, mutta neljännessä erässä alkoi tulla syöttövirheitä, viimeisessä erässä ehkä vähän pehmennyttiin lopussa. Pelipaikka vaihtui taas yleispelaajaksi, niin ehkä oli vähän hakemista, mutta sitten pääsin peliin mukaan niin ihan hyvin meni. Ploki tulee vastaan pudotuspeleissä, tiukat pelit jatkuu, rankka kevät tulossa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Kotijoukkueen kova vastus ei yllättänyt, tiedetään Pölkyn taso. Odotetut pelaajat olivat Kuusamolta kovia, tietenkin vähän harmittaa että juuri he tekivät noin paljon pisteitä, torjuntapeliimme olen pettynyt. Ehkä me olimme joukkueena tasaisempia. Neljänteen erään haimme vähän pidempää seitsikkoa, Noora ja Hillaelina hoitivat kahdestaan vastaanoton. Tuomarit olivat tänään ihan hyviä, mutta en voi ymmärtää etteivät pelaajat saa yhtään näyttää tunteitaan kentällä. Kympin runkosarja meiltä.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Meiltä ihan hyvä tasonnosto muutamaan viime peliin verrattuna, tänään oli taisteleva ryhmä kentällä. Neljäs erä harmittaa, siinä tuli varsinkin meidän hyville syöttäjille liikaa virheitä. Viidennessä erässä noustiin hyvin taisteluun, vaikka alku karkasikin vierailijoille. Niemelän Iina napsi liberon tontilla hyviä puolustuksia, Veera Hämäläinen tuli rohkeasti yleispelaajan tontille, löi muutamia hienoja lyöntejä torjunnan käsistä. Katsotaan nyt ketä on perjantaina pelikunnossa ja rakennetaan siitä kentällinen. Olen ihan tyytyväinen runkosarjan nelossijaan, tavoite täyttyi sen osalta. Suurimmassa osassa otteluista pystyimme tappelemaan voitoista, olemme nousseet entistä paremmin haastamaan perinteisiä kärkijoukkueita.

LähiTapiolan pisteet
3 Laak LP Viesti
2 Helminen Pölkky
1 Kettunen LP Viesti

Pölkky Kuusamo - LP Viesti 2-3
30-28, 28-30, 25-18, 16-25, 12-15
Pölkky Kuusamo: Helminen 27/+15,Terrell 23/+14,Green 14/+7
LP Viesti: Laak 19/+10,Kettunen 16/+15,Kosonen 16/+7
Katsojia: 361

Ottelutilasto

Kuvat:
Jouni Ronkainen / Pölkky
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK
Marko Junttila / WoVo
Tomi Mäenpää / Jymy

  Takaisin