Naisten runkosarjassa edessä todella mielenkiintoiset kaksi viimeistä kierrosta

02.03.2024

Lauantain naisten liigakierros ei käytännössä tuonut mitään uutta ratkaisevaa todella kiharaisiin tilanteisiin runkosarjan sijojen 2-5 ja sijojen 6-9 suhteen. Kaikki illan neljä ottelua olivat viisieräisiä ja voittajina selvisivät LP-Vampula, Puijo Wolley, Arctic Volley sekä Pölkky Kuusamo.

Arctic Volley ja Hämeenlinna jakoivat tärkeät pisteet Sodankylässä

Arctic Volley – Hämeenlinnan Lentopallokerho 3-2 (24-26 / 25-15 / 22-25 / 25-20 / 15-9)

250 katsojaa täyttivät Sodankylän liikuntahallin lehterit, kun Arctic Volley kohtasi lauantai-illan Mestaruusliiga-ottelussa Hämeenlinnan Lentopallokerhon joukkueiden viimeisessä kohtaamisessa tämän kauden runkosarjassa. Molemmat joukkueet hakivat paluuta voittokantaan ja tärkeitä pisteitä pudotuspelikamppailussa. Otteluisäntinä ottelussa ovat Sodankylän kunta sekä Tähti-Volley! Paikanpäältä ostetut ottelulippu sekä kahvion tuotto käytetään lyhentämättömänä Tähti-Volleyn junioreiden PowerCup matkaan Joensuuhun tulevana kesänä!

Ottelu oli Hämeenlinnan Rita Timoselle 100. Mestaruusliigassa.

Hämeenlinna matkasi Sodankylään 8 pelaajan voimin, kun taas Arctic Volley pääsi pelaamaan toisen kerran putkeen täydellä 14 pelaajan kokoonpanolla. Hämeenlinna aloitti ottelun vahvasti ja tilanteessa 0–4 Arctic Volley turvautuikin ensimmäiseen aikalisään. Arctic Volley nousi kuitenkin tilanteessa 17–16 ensimmäisen kerran johtoon, jonka ansioista Hämeenlinna otti erän ensimmäisen aikalisän, perään Lisa Jaunet kaksi ässää ja Hämeenlinnan toinen aikalisä. Hämeenlinna palasi johtoon tilanteessa 19–20 Kerttu Kilpisen torjunnalla. Tässä vaiheessa ArVo otti erän toisen aikalisän. 19–21 tilanteessa ArVo ottaa tuplavaihto ja Miia-Maria Mäkikyrö tekee kauden ensimmäisen esiintymisen tälle kaudelle, joka johtaa lopulta ensimmäiseen pisteen, joka johdattaa ArVon eräpallotilanteeseen. Hämeenlinna kuitenkin nousi vielä tasoihin ja ohi ja lopulta erä Hämeenlinnalle 24–26 Vera Klimovichin torjunnalla.

Toisessa erässä nähtiin sisuuntunut Arctic Volley. Ensimmäisestä erästä kaivettiin energiat heti toisen erän alkuun eikä Hämeenlinna käynyt johdossa koko toisessa erässä. Ensimmäisen aikalisän Hämeenlinna otti tilanteessa 9–3, kun vahvan erän pelannut Adriel Goodman löi pisteen ArVolle, seuraava aikalisä nähtiin, kun tilanteessa 15–9 Sarah Glynn syötti ässän. Hämeenlinnan erän vahvin vaihe nähtiin aikalisän jälkeen ja lopulta tilanteessa 15–13 ArVo otti aikalisän. Tämän jälkeen Arctic Volley oli jälleen kuskin paikalla ja lopulta Adriel Goodmanin pitkän syöttövuoron päätteeksi erä Arctic Volleylle 25–15 ja ainakin neljän erän lentopalloviihde Sodankylässä varmistui.

Hämeenlinna siirtyi heti kolmannen erän alussa taas johtoon. Jenni Jantusen kahdella ässällä kuitenkin Arctic Volley eroi pienen eron Hämeenlinnaan, mutta Michaela Madsenin vastapallolla Hämeenlinna pääsi jo tasoihin. Tilanteessa 16-12 Hämeenlinna turvautui erän ensimmäiseen aikalisään helpon virheen jälkeen. Tilanteessa 16-13 Hämeenlinna teki ainoan mahdollisen vaihtonsa, kun Tara Loijas tuli kentälle. Tilanteessa 18-13 Hämeenlinna otti toisen aikalisäns. Tara Loijaksen syöttövuorolla ArVo joutui ottamaan aikalisän tilanteessa 18-16. Toisen aikalisänsä ArVo otti, kun Madsen otti ArVon hyökkäyksestä torjunnan. Hämeenlinna nousi ArVon rinnalle ja ohi erän lopussa ja Lotta Alatalon hyökkäyksestä eräpallo Hämeenlinnalle ja lopulta Tuuli Tuomisen hyökkäyksestä erä ja ensimmäinen piste Hämeenlinnalle.

Arctic Volley aloitti neljännen erän vahvasti ja Adriel Goodmanin ässällä ArVo meni jo johtoon 7-3. Hämeenlinna kiri vahvalla Tuuli Tuomisen aloitusvuorolla. Se ei kuitenkaan riittänyt erän alussa, kun tilanteessa 10-6 Hämeenlinna joutuu ottamaan jo erän ensimmäisen aikalisän. Giovanni Torchio ei saanut ensimmäisellä aikalisällä taioittu vauhtia hämeenlinnalaisiin ja toinen aikalisä nähtiinkin jo tilanteessa 13-7. Roosa Rautio pahensi Hämeenlinnan ahdinkoa ässällä tilanteeseen 15-7. Hämeenlinna kuitenkin lähti nousuun ja Michaela Madsen vastapallolla ja Kerttu Kilpisen ässällä lähti tasoittamaan ottelua. Ottelu oli jo tasan 18-18, mutta sitten ArVo piristyi ja lopulta Sarah Glynnin hyökkäyksellä erä ArVolle 25-20.

Erät tasan 2-2 ja luvassa Arctic Volleyn toinen viides erä tälle kaudelle. Hämeenlinna aloittaa sen vahvasti, kun se siirtyy johtoon 0-2 Kerttu Kilpisen ässällä ja Lotta Alatalon torjunnalla 1-5. Arctic Volley otti enemmän otetta peliinsä erän puolessa välissä, kun Sarah Glynn löi tilanteeksi 4-6 ja Hämeenlinna turvautui aikalisään heti seuraavan pallon jälkeen. Tara Loijas löi Hämeenlinnan vielä johtoon vastapallolla tilanteessa 7-8, tämän jälkeen ArVo meni menojaan. Hämeenlinna vielä otti aikalisän tilanteessa 10-8. Lopuksi Roosa Raution pitkä syöttövuoro ja Sarah Glynn viimeinen hyökkäys toivat Arctic Volleylle illan toisen pisteen ja otteluvoiton.

Michaela Madsen, Hämeenlinnan Lentopallokerho

- Tappio harmittaa. Peli oli meidän omissa käsissä. Toisessa erässä meillä oli alku tahmea. Neljänne erän lopussa tapahtui harmittava sulaminen nousun jälkeen. Hakkurin rooliinkin olen valmis, jos se on joukkueen parhaaksi.

Roosa Rautio, ArVo

- Peli oli molemmin puolin vuoristorataa. Neljännen erän loppuun saatiin kova taisteluilme päälle. Monille pelaajille sattui monenlaisia virheitä. Hämeenlinna pelasi vahvan pelin. Tärkeä voitto meille ja tärkeät kaksi pistettä.

Giovanni Torchio, Hämeenlinnan Lentopallokerho

- Olen ylpeä joukkueestani. Tuomareiden virheistä huolimatta joukkue pelasi hyvin, vaikka lähtökohdat olivat vaikeat. Meillä oli jälleen vain kahdeksan pelaaja, kuten harjoituksissakin. Taistelu jatkuu. Tämänkin illan piste tulee olemaan tärkeä. Tarvitsemme vielä pisteitä, mutta voimme saada niitä.

Jukka Lehtonen, ArVo

- Tunnetta oli tänään liikaakin. En ole tyytyväinen joukkueemme kokonaisuuteen. Syöttöpeli oli hyvää tänään. Tunne vei meitä liikaa tänään. Minun pitää valmistaa joukkue paremmin. Pelaamme sillä tavoitteella, että olemme pudotuspeleissä parhaimmillamme. Haluamme pelata omaa peliä. Tulos tulee sen kautta. Huolimattomia virheitä teimme liikaa. Pisteisiin pitää olla tyytyväinen. Sarjataulukkoa en aio katsoa. Pelimme perustuu kurinalaisuuteen ja siihen, että tiedämme, miten pelaamme.

Pölkky Kuusamolle kaksi pistettä Salohallista

LP Viesti ja Pölkky Kuusamo pelasivat viisi erää ailahtelevaa lentopalloa. Kaksi viimeistä erää ykköspassari Sofia Lehdon kanssa pelannut Kuusamo oli pitelemätön. LP Viestin pelissä erityisen iloista oli Daria Butkevychin paluu kentille sekä tärkeä sarjapiste. Lopputulos 2-3 (24-26, 25-13, 25-20, 15-25, 7-15).

Aloitusseitsikot:
LP Viesti: Mäki-Kojola, Ternava, Yordanova, Butkevych, Garcia, Mäkinen, Laaksonen
Pölkky Kuusamo: Palmer, Shomaker, Harris, Yli-Sissala, Kallinen, Jones, Jäppinen

Ensimmäinen erä mentiin vuorotahdilla: Pölkky Kuusamo johti puolessa välissä erää, LP Viesti taas pääsi ensimmäisenä eräpalloon, kunnes Pölkky väänsi erän itselleen Bettina Yli-Sissalan kahdella ässäsyötöllä.

Kotijoukkue unohti tiukan erätappion ja sai muutaman pisteen kaulan heti toisen erän alussa. Daria Butkevychin syöttövuorolla salolaiset painelivat turvalliseen johtoon ja Kristina Yordanovalla oli rento paikka pistää kovaa syöttöä kolmen ässän arvoisesti erän loppuun.

Pitkän erätauon jälkeen LP Viesti oli koko ajan niskan päällä. Yordanova oli kolmen erän jälkeen tehoissa 25/+20, hyökkäys kulki myös kolmannessa erässä. Harmittavan monta puolustusta meni hukkaan verkkovirheiden takia molemmilla joukkueilla.

Neljänteen erään Pölkky lähti jo kolmannessa erässä kentälle tulleen ykköspassarinsa Sofia Lehdon johdolla ja peli kulki. LP Viestin peli puolestaan ei sujunut ja pieniä virheitä tuli pelin jokaisella osa-alueella. Pölkky selvään erävoittoon, kuten myös viidennessä erässä, jossa Yli-Sissalan syöttövuoro oli jälleen ratkaiseva tekijä.

Kristiina Yordanova, LP Viesti:

- En ole tyytyväinen, ettemme voittaneet. Monta positiivista asiaa kuitenkin. Tärkeillä hetkillä vastaanottomme petti. Parannamme tätä seuraaviin peleihin.

Bettina Yli-Sissala, Pölkky:

- Vaiherikas kuvaa peliä tosi hyvin, oli aika ailahtelevaa. meillä oli kahdessa ekassa erässä vaikeuksia saada laitureita kiinni, torjunnalla, tuli torjunnan välistä ja he löivät käsistä. Kolmeen vikaan erään satiin omasta pelistä kiinni. Hyvä, että ollaan saatu lepuutettua niitä joilla on ollut vammoja.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Meille oli tärkeä piste, varmistettiin vissiin kotietu puolivälieriin. tänään olisi kuitenkin enemmän ollut tarjolla. Eka erä hyvin hallussa, otan omaan piikkiin torjuntavaihdon. Yli-Sissalan pari hyvää syöttöä ja se erä oli siinä. Pari erää pystyttiin pelaamaan hyvää lentopalloa. Kolmannen erän jälkeen ei ollut epäselvyyttä kumpi pelin voittaa, Pölkky pelasi loistavasti. Irina pelasi loistavat kolme erää eikä sen jälkeenkään ollut moitittavaa, mutta Pölkky pääsi hänen peliinsä sen jälkeen kiinni. Tämä peli olisi pitänyt hoitaa 3-0, mutta ei pystytty.

Sotiris Gkotsis, Pölkky Kuusamo:

- Tilastoissa tiukka peli, melkein kaikki osa-alueet tasoissa. Ensimmäistä erää lukuun ottamatta muut erät olivat selviä. Olen ylpeä joukkueestani, että tulimme 2-1 -tappiotilanteesta takaisin ja pelasimme loistavat viimeiset erät. Yordanova pelasi loistavan pelin, mutta 4. ja 5. erässä löysimme ratkaisun.

Puijolla pitkä ilta LiigaPlokia vastaan

Puijo Wolley 3 - 2 LiigaPloki (21-25, 25-20, 23-25, 25-18, 15-9)

Avauskokoonpanot:
LiigaPloki: Kähkölä, Kenjalo, Mikkonen, Hakonen, Rammelsberg, Ellis ja Joensalo (L)(C)
Puijo: Autere, Kääntä, Palmer, Räty, Tikka, Dambrehte (C) ja Help sekä Hartikainen (L)

Puijon alku oli uninen ja joukkue käytti ensimmäisen aikalisänsä jo tilanteessa 0-4. Tilanne tasoittui muutamalla laatutorjunnalla ja -hyökkäyksellä. Aniah Palmerin ässän myötä kotijoukkue kävi pisteen päässä 7-8, mutta LiigaPloki onnistui pysymään keulilla. Keskipelaajat Taija Tikka ja Aliisa Kähkölä hyökkäsivät peräkkäin joukkueilleen pisteet, joiden jälkeen erä oli luvuissa 9-12. Tikan hyökkäysvirheen jälkeen Pekka Seppänen puhutteli joukkuettaan toistamiseen luvuissa 11-15. Syöttövuorossa olleen Duska Kenjalon hermot kestivät ja hön syötti kaksi peräkkäistä ässää netdropilla ja aivan takarajalle. Puijo ei onnistunut saamaan draivia päälle ja Emma Ellisin hyökkäys- ja torjuntapisteiden myötä peli oli 11-19. Puijon passari Liina Räty syötti mainion vuoron, jonka aikana LiigaPloki käytti molemmat aikalisänsä ja kotijoukkue kiristi pisteet 18-21:een. Kiri jäi kuitenkin kesken ja erän vei vierasjoukkue 21-25.

Toinen erä alkoi tasaisemmin ja kuskin paikan otti Puijo. Venla Huomanin ja Palmerin hyökättyä onnistuneesti erä oli tilanteessa 12-9 ja Hakan Can Turan valitsi aikalisän. Palmer pääsi pommittamaan vielä yhden niitin LiigaPlokin kenttään, mutta Emma Ellis vastasi hyökkäys- ja torjuntapisteellä, joiden jälkeen Seppänen piti aikalisän tilanteessa 13-11. Pisteen ero Ellisin hyökkäyksellä, mutta tasoihin pihtiputaalaiset eivät päässeet. Pisteissä 18-14 Can Turan pyrki katkomaan hyvin syöttävän Rädyn vuoroa aikalisällä, ja Kaley Rammelsberg hyökkäsikin seuraavan pinnan vierasjoukkueelle. Loppujen lopuksi LiigaPloki pääsi parikin kertaa pisteen päähän, mutta Puijo onnistui pitämään johtoaseman, ja erä päättyi 25-20.

Pitkän erätauon jälkeen joukkueet pelailivat tasaisesti tilanteeseen 6-6 asti, mutta Kähkölän syöttövuorolla LiigaPloki harppasi neljä pistettä keulille. VIeraat kävivät jo 8-13 keulilla, mutta ei päässyt täysin karkaamaan, ja Puijo pääsi tasoihin 14-14 Emilia Käännän ässäsyötöllä. LiigaPloki pääsi taas 16-18 etumatkalle, kun joukkue sai tehokkaan Ellisin hyökkäämään etukentälle. Mainiosti esiintynyt Oona Rasinperä vei vieraat jo 19-23 johtoon, ja Puijo käytti jäljellä olevan aikalisänsä. Seuraavassa pallossa Rasinperä oli hieman huolimaton, jonka jälkeen syöttämään pääsi hakkuri Megija Dambrehte. Kääntä ja Palmer hyökkäsivät Puijon pisteen päähän 22-23, mutta vieraat pääsivät seuraavaksi kiinni eräpalloon. Puijo selvisi vielä LiigaPlokin haparoinnin ansiosta, mutta toinen eräpallo toi tuloksen ja erä päättyi Kähkölän torjuntaan 23-25.

Neljännessä mentiin lujaa. Puijo kahmaisi selvän 8-2 johdon mm. Tikan kahdella ässällä ja Autereen kahdella torjunnalla. Puijo sortui erän puolivälissä runsaisiin virheisiin ja LiigaPloki kävi Iida Mikkosen ässän myötä lähimmillään parin pinnan päässä 14-12. Kotijoukkue toipui virhesumastaan ja pelasi Palmerin hyökkäysonnistumisten tahdissa illan parasta peliään. Ella Autereen ässä päätti erän lukuihin 25-18.

Pätkäerä käynnistyi pitkällä ja jännittävällä pallolla, jonka päätteeksi Tikka käytti torjunnan käsiä hyväkseen ja hyökkäsi avauspisteen Puijolle. Megija Dambrehten neljäs syöttö oli ässä ja peli kotijoukkueelle 4-0. LiigaPlokin aikalisän jälkeen latviattaren syöttöputki katkesi Duska Kenjalon hyökkäyspisteeseen. Puijo onnistui ajoittaisesta haparoinnista huolimatta pitämään hajurakoa vähintään parin pisteen verran. Käännän hyökättyä paipilla tilanteeksi 7-3 vieraat pitivät toisen aikalisän. Passari Räty viihdytti yleisöä kasvattamalla johtoa 8-3:en vippaamalla pallon parkettiin toisella kosketuksella. Myös vieraat innostuivat tuosta ja peli oli hetkessä 8-6: Puijon aikalisä, jonka jälkeen kahdella peräkkäisellä hyökkäysvirheellä peli tasan. Puijo keulille 9-8 ja syöttämään Räty. Ässäsyötön jälkeen pitkä pallo, joka päättyi kentälle tulleen Selma Räsäsen torjuntapisteeseen 11-8. Autere puolestaan torjui Puijon ottelupalloon 14-9. Ottelu päättyi harmillisesti LiigaPlokin virheelliseen vastaanottojärjestykseen.

Pitkäjärvellä tahkottiin viisi erää playoffmeiningillä

Ottelu antoi juuri sellaisen lentopalloelämyksen kuin oli odotettavissa. Viisi erää tiukkaa vääntöä kääntyi lopulta vierasjoukkueelle. Taistelu playoff kotiedusta tiukentui edelleen.

Kangasala avasi seitsikolla Jalonen, Joki, Ahtola, Pyhäjärvi, Laukkanen, Rekola ja Penttilä.
Vampulasta kentälle marssivat Kukkonen, Jones, Biberdzic, Kuusela, Aalto, Brennan sekä liberoina Naasko ja Minkkinen.

Vampulan siirtyi aikaisin myös yhteen liberoon Naaskon pienen vamman vuoksi. Kangasala pelasi lähes koko pelin samalla seitsikolla, vain Inka Sairiala kävi tuuraamassa Heini Ahtolaa muutaman takakenttäkierroksen. Vampulan Stefan Paunovic käytti aktiivisesti torjuntavaihtoa Kukkosen tilalle ja muutenkin vaihtopelaajat kävivät Elli-Saara Etelää lukuun ottamatta kentällä

Ottelu alkoi lievässä Kangasalan hallinnassa. Pisteiden eteen jouduttiin tekemään molemmin puolin todella paljon töitä. Torjunta-puolustus ennen kaikkea Vampulalla oli hyvässä kuosissa 2 ensimmäistä erää. Ensimmäisessä erässä ratkaisupallojen lähestyessä, Kangasala sortui muutamaan ratkaisevaan virheeseen ja Vampula kuittasi sen itselleen. Toinen erä eteni samaan tapaan Vampulan kiihdyttäessä ennen 20 pistettä ohi. Loppuerästä muodostuikin melkoinen trilleri. Vuorotellen eräpalloja ja tasoituksia. Vampulan hakkuri Jones oli vahva erän lopussa neljällä hyökkäyspisteellä ja ässällä, vieden vieraat 34-32 voittoon.

Pitkän erätauon jälkeen kolmas erä oli tiukkaa vääntämistä puoleen ja toiseen. Kangasalan puolustus alkoi pelaamaan hieman paremmin. Erän lopulla tuli muutamia kyseenalaisia rajapalloja puoleen ja toiseen, erä Kangasalle 25-23. Tästä uutta virtaa kerännyt kotijoukkue paukutti neljännessä erässä pikaisesti taululle lukemat 25-12 ja ottelussa oli nähtävissä uusinta edellisestä Huittisten kohtaamisesta. Toisin kuitenkin kävi. Kangasalan hyvästä alusta Vampula toipui nopeasti ja käänsi erän tiukkojen vaiheiden jälkeen itsellee. 15-13

Vampulan Cheyenne Jones nakutti 32 pistettä +16 Biberdcicin säestäessä 23 +14. Kangasalta Ahtola, Joki ja Pyhäjärvi rikkoivat kaikki 20 pisteen rajan

Emmi Jalonen, Kangasala ;

- Tiukka peli, olis voinut päättyä kuinka vain

Arttu Keränen, Kangasala ;

- Pakko antaa tunnustusta Vampulalle. Ehkä kauden kovin peli. Hyvä tasoista peli kolme erää ja vielä viideskin erä pysyi tiukkana. Tehokasta hyökkäystä ja hyvää puolustusta molemmilta