Seuraa meitä somessa:

Neea-Maria Joki 42 pistettä - LP Kangasala, Puijo ja Pölkky voittoihin

20.01.2024

LP Kangasalan Neea-Maria Joki teki huikeat 42 pistettä, kun LP Kangasala otti niukan 3-2 -kotivoiton Hämeenlinnasta, Puijo-Wolley nousi 3-1 -vierasvoitollaan LP-Vampulasta jo kahden pisteen päähän LP Kangasalasta ja Pölkky Kuusamo puolestaan jatkoi upeaa voittoputkeaan sarjakärjessä ottamalla kauden 16:nnen voittonsa kotonaan OrPosta.


Vierasjoukkueen saapuessa Kangasalle vain 8 pelaajan voimin sekä kotijoukkueen useamman pelaajan esiintyminen vain veryttelypuvussa, toivat mielenkiintoiset asetelmat illan otteluun.

Kangasala avasi seitsikolla Jalonen, Joki, Ahtola, Laukkanen, Peura, Rekola ja Penttilä.
Hämeenlinnalla vaihtoon jäi Tiia Heikkinen kun avauksessa Madsen, Kovanen, Marmen, Alatalo, Klimovich, Kilpinen ja Timonen.

Näillä seitsikoilla pelattiin lähes koko peli, ainoastaan Kangasalan Inka Sairiala kävi takakenttäkierroksilla tilkitsemässä Kangasalan vastaanottoa.

Oikeastaan toisessa erässä Hämeenlinnan ottamaa 17-10 johtoa lukuun ottamatta ottelu eteni vuorovedoin pisettn tai muutaman erotuksella. Kangasalan vahvimmat vaiheet osuivat kolmannen ja viidennen erän loppuihin, taaten kotijoukkueelle kaksi sarjapistettä.

Illan ehdoton tehopelaaja oli Kangasalan Neea-Maria Joki, tehden 42 pistettä tehoilla +21. Pisteistä hyökkäämällä tuli 33, prosenttien ollessa 54%.

Hämeenlinnasta paras pisteentekijä oli Kerttu Kilpinen 21, +9. Toinen yp Vitalia Marmen säesti 20 pisteellä

Laura Laukkanen, Kangasala ;

- Kuten Rita sanoi, vuoristoratamainen peli ja pienistä asioista kiinni. Olen todella ylpeä omasta joukkueesta että voitto pystyttiin kairamaan kotiin haastavista lähtökohdista huolimatta. Viime kaudellakin pelattiin kolmella keskarilla ArVoa vastaan, silloin tulee paljon torjuntoja

Arttu Keränen, Kangasala ;

- Päällimmäisenä mielessä Neea-Marian peli. Taisi tehdä liigan piste-ennätyksen tälle kaudelle ja muutamalle edelliselle. Tyytyväinen siihen kun tiedettiin että tänään voi olla haasteita vastaanoton kanssa, että toisen erän notkahduksen jälkeen pallot saatiin peliin vaikka prosentit jäivät alhaiseksi. Päästiin hyökkäämään kuitenkin siten että mahdollisti voiton. Pelaajille henkisesti vaativia tilanteita kun pelataan piste pisteeltä pitkiä tasaisia jaksoja. Hienoja paikkoja kasvattaa korkoa loppukaudelle.

Rita Timonen, Hämeenlinna ;

- Vuoristoratamainen peli molemmin puolin. Tuli hyviä suorituksia ja sitten pahoja notkahduksia perään. Harmittaa ettei pystytty kirimään enää viimeisessä erässä kiinni. Olisi pitänyt tehdä perusasiat paremmin

Giovanni Torchio, Hämeenlinna ;

- Onnittelut Kangasalle ja ennenkaikkea Joelle. Hän pelasi uskomattoman hyvän pelin. Ennenkaikkea hyökkäyspeli oli vahvaa kolmannen ja viimeisen erän ratkaisuhetkillä. Meillä oli matkassa seitsemän pelaajaa ja tulimme tänne taistelemaan ja tekemään parhaamme. Olen kiitollinen joukkueemme pelaajille jotka tekivät tänään loistavaa työtä. Ehkä olisivat ansainneet enemmän kun kentällä nähtiin, mutta joskus siihen on tyytyminen kun vastustajan pelaaja tekee 42 pistettä


LP Kangasala - Hämeenlinna 3-2
25–21, 25–27, 25–17, 21–25, 15–11
Koti:Joki 42/+21, Rekola 16/+5, Peura 12/+9
Vieras:Kilpinen 21/+9, Marmen 20/+10, Kovanen 14/-1

MVP:t
Laura Laukkanen, Kangasala
Rita Timonen, Hämeenlinna

PROlibero
Rita Timonen, Hämeenlinna

Katsojia 321

Ottelukuvat

Ottelutilasto


Puijo vei kaikki pisteet Huittisista mukanaan

LP-Vampulan ja Puijo Wolleyn kohtaaminen oli lauantaina Huittisissa odotetun tiukka. Vaikka Puijo vei kaikki pisteet, nähtiin välillä sangen tasaista puurtamista joukkueilta. Ottelu päättyi 1–3 (21–25, 25–21, 22–25, 18–25).

Ensimmäisessä erässä Puijo heilutti tahtipuikkoa hakkurinsa, ex-vampulalaisen Selma Räsäsen johdolla. Ottelu kuitenkin tasoittui tilanteessa 8–8, kun Vampulan laituri Jovana Biberdžić onnistui hyökkäyksessään. Vampula meni jopa johtoon 11–9 tilanteessa, mutta sen jälkeen Puijo laittoi kirivaihteen päälle ja vei erän nimiinsä.

Toisen erän alku oli Vampulan kannalta murheellinen, sillä Puijo johti erää jo 1–6. Vampula ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt, vaan kuroi Puijon etumatkaa umpeen ja tilanne oli pian tasan 15–15. Vampula nousi erässä johtoon, eikä paikkaansa enää Puijolle luovuttanut.

Pitkän erätauon jälkeen ottelu eteni kolmannessa erässä tasatahtia aina pisteisiin 18–18 asti, jonka jälkeen Puijo meni menojaan.



Neljäs erä oli alusta lähtien Puijon, joka kirjasi erävoiton itselleen pistein 18–25 ja vei samalla jo kolmannessa kevätkauden ottelussaan täydet kolme pistettä kotiin.

Selma Räsänen oli Puijon voitosta tyytyväinen. Hänet palkittiin joukkueensa parhaana pelaajana.

–Tuntui, että tämä oli kauden paras peli. Aluksi jännitti tulla vastustajana tuttuun saliin ja oli outoa mennä vierasjoukkueen pukuhuoneeseen, mutta kai sain sen voimaksi käännettyä, ja minulla oli halu näyttää pelaamista entisessä kotisalissa, sanoi Räsänen.

Räsäsen mukaan Puijon ja Vampulan organisaatioissa ei ole suuria eroja. Asiat pyörivät samalla lailla molemmissa joukkueissa. Kysymykseen kauden tavoitteista Räsänen vastasi:

–Voittaa tietenkin!

–Rehellisesti sanottuna tämä ei ollut meiltä hyvä peli. Puijo pelasi hyvin emmekä pystyneet vastaamaan siihen. Voitimme erän, mutta muissa erissä olimme koko ajan perässä. He pelasivat joukkueena paremmin kuin me, sanoi LP-Vampulasta jo yhdeksännen kerran parhaaksi valittu Cheyenne Jones.

–Meillä on paljon töitä edessä, jotta voitamme otteluita ja pelaamme paremmin jo seuraavassa ottelussa, sanoi Jones.

Puijon päävalmentajan Pekka Seppäsen mielestä tänään nähtiin hyvää lentopalloa, sillä molemmat joukkueet pelasivat vähillä virheillä.

–Näin se yleensä kauden mittaan meneekin, että mitä pidemmälle mennään, pelit paranevat ja virheet vähenevät. Paljon oli tuskaakin välillä pelissä, mutta selvisimme niiden yli ja saimme pidettyä homman paketissa, ja kolme pistettä kotiin.

–Joulutauon lepäilimme. Syksyllä meillä oli paljon terveyshuolia, kunnes joulukuun alussa saimme porukan terveeksi. Olemme saaneet puolitoista kuukautta harjoitella täydellä rosterilla. Laadukkaalla harjoittelulla on oma osuutensa asiaan, sanoi Seppänen Puijon vahvasta kevätkauden alusta.

–Emme pelanneet tänään kovin hyvin, totesi LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic.

–Emme pelanneet samalla tasolla kuin pelasimme alkukaudesta. Yritämme korjata tilannetta ja palata tasollemme seuraavissa otteluissa.

Jovana Biberdžić onnistui tänään paremmin kuin kahdessa edellisessä ottelussa.

–Täytyy ymmärtää, että joukkueemme on nuori. Meillä ei ole kovin kokeneita pelaajia, joten tämä on ihan normaalia, että tänään pelataan hyvin, edellisessä pelissä ei välttämättä niin hyvin. Tämä on osa kehitystä ja uskon, että peli peliltä tilanne paranee, sanoi Paunovic.

Puijo Wolleyn Ella Autere teki ottelussa 1000. liigapisteensä (1005).


LP-Vampula - Puijo Wolley 1-3
21–25, 25–21, 22–25, 18–25
Koti: Jones 24/+14, Biberdzic 19/+6, Brennan 7/+5
Vieras: Räsänen 24/+18, Kääntä 14/+3, Palmer 13/+5

MVP:t
Cheyenne Jones LP-Vampula Huittinen
Selma Räsänen, Puijo Wolley

PROlibero
Veera Help, Puijo Wolley

Katsojia 385

Ottelukuvat

Ottelutilasto



OrPon hyvä alku ei riittänyt erävoittoihin asti

OrPo aloitti varsin pirteällä pelillä ottelun Pölkkyä vastaan. Varsinkin Ada Aronen ja Teija Vuorenmaa tekivät hyökkäyspisteitä, joita kertyi ensimmäisen erään molemmille neljä kappaletta. Vuoremaa teki lisäksi yhden pisteen syötöllä. Pölkyn Carlyle Nusbaum vastasi myös viidellä pisteellä ja Bettina Yli-Sissala neljällä. OrPo johti avauserää vielä lukemissa 14-17, mutta Pölkky tasoitti Amiya Jonesin kolmella pistesuorituksella tilanteeksi 17-17. Vuorenmaa tasoitti uudestaan lukemiin 22-22, mutta sen jälkeen Pölkky spurttasi kolmella pisteellä. Ensin Yli-Sissala takoi satasen hyökkäyksen kenttään ja meni itse syöttämään. Nusbam hyökkäsi Betskin syötön vastapallosta pisteen ja erän ratkaisi Yli-Sissalan ässäsyöttö lukemiin 25-22.

Toista erää Pölkky johti neljällä pisteellä OrPon käsittelyvirheen jälkeen 10-6. Hetkeä myöhemmin lukemat oli Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen tasan 13-13. Tänään tulikasteen saanut Pölkyn uusi yleispelaaja Makenzie Harris vei kotijoukkueen 17-13 johtoon. Jones päätti erän lukemiin 25-18.

Madeline Palmer vei kotijoukkueen 13-10 johtoasemaan ottelun kolmannessa erässä. Palmer löysi tänään hyvin tilaa pitkistä kulmista ja teki Pölkyn seuraavan pisteen kotijoukkueen syöttövirheen jälkeen lukemiin 14-11. Seuraavan pisteen teki Yli-Sissala kahdesta metristä lähteneellä keskihyökkäyksellä. OrPo otti vielä kiriä kaventaen lukemiksi 21-20, jonka jälkeen Nusbaum helpotti kotiyleisöä kovalla viistohyökkäyksellä kakkospaikalta. Nusbaumin syöttäessä mentiin ottelupalloon Jonesin takoessa vastapallon lattiaan. Erä päättyi vieraiden antenniin osuneella hyökkäyksellä lukemiin 25-20.

Pölkyn kokoonpanosta olivat poissa pieniä vaivoja parannelleet hakkuri Lexi Pollard ja yleispelaaja Cortney VanLiew.

Sofia Lehto, Pölkky:
- Pelasimme kuusikolla jolla emme ole aikaisemmin pelanneet. Aika ehyt peli, mutta aluksi oli hieman hakemista ja että miten passitemmot käy Madelinen (Palmer) kanssa kakkoseen ja Makenzien (Harris) kanssa nelospaikalle. Makenzie täytti hyvin paikkansa ensimmäisessä pelissä ja hän on kuitenkin aika nuori pelaaja myös. Ratkaisupalloissa pitää katsoa monia asioita ja myös kuka on kuuma pelaaja ja miten vastustajan torjunta on ryhmittynyt. Olemme tehneet kovaa punttitreeniä loppukautta ajatellen, että jaksamme pelata kun on paljon pelejä.

Ada Aronen, OrPo:
- Olisimme voineet pelata paremmin joukkueena ja teimme liikaa omia virheitä, tyhmiä virheitä ja syöttövirheitä perättäisillä rotaatioilla. Tänään aloitimme ykköskuusikolla, mutta kierrätimme pelaajia. Huomenna on tärkeä peli ja siinä on tarkoitus ottaa täydet kolme sarjapistettä. Pölkyllä on vahvat ulkomaalaiset ja he pelaavat puhdasta peliä ilman omia virheillä. Ehkä he pelasivat myös taktisesti paremmin kuin me.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:
- Meillä on ollut vaikea viikko kun kaksi pelaajistamme on ollut loukkaantuneena. Meillä on ollut kova harjoitusviikko ja oli hieman arvoitus kuinka peli kulkee. Olimme sen takia hieman väsyneitä. Olen tyytyväinen siitä, että pelaajien henkilökohtainen taitotaso oli riittävän hyvä ja halusimme voittaa pelin. Ensimmäisen erän hyökkäysprosenttimme oli vahva. Olen tyytyväinen Makenzie Harrisin ensimmäiseen peliin ja hän pääsee päivä päivältä paremmin kiinni pelisysteemiimme.

Fabio Menta, OrPo:
- Aloitimme ottelun hyvin. Ensimmäiseen erään olen tyytyväinen vaikka häisimmekin sen. Toisessa erässä pelimme meni ylös ja alas ja se on ollut ongelmana kauden alusta lähtien. Kuusamon hyökkäyspeli on vahvaa ja passari käyttää hyvin keskihyökkääjiä. Heidän peli kulkee koko ajan. Huomenna on peli meidän tämän hetken päävastustajaa vastaan ja peluutimme tänään nuoria pelaajia sen jälkeen kun erä näytti menevän vastustajalle.

OrPon Jessica Mursula pelasi 100. liigaottelunsa.


Pölkky Kuusamo - OrPo 3-0
25–22, 25–18, 25–20
Koti:Nusbaum 13/+9, Palmer 13/+7, Yli-Sissal 10/+7
Vieras:Aronen 10/+4, Vuorenmaa 9/+4, Mursula 5/-1

MVP:t
Sofia Lehto, Pölkky
Ada Aronen, OrPo

PROlibero
Juulia Jäppinen, Pölkky

Katsojia 391

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin