Neljän lentopallon Euro-ottelun keskiviikko

10.11.2015

Neljä suomalaisjoukkuetta pelaa lentopallon Euroopan Cupeissa keskiviikkona. Naisten CEV Cupin avauskierroksen toisissa osaotteluissa ovat tulessa LP Salo, LP Kangasala ja HPK sekä miesten avausosassa Raision Loimu aloittaa Eurotaipaleensa.

Hallitseva naisten Suomen mestari LP Salo (LP Viesti) pelaa CEV Cupin avauskierroksen 2. osaottelunsa keskiviikkona Israelin Haifassa. Avausosan salolaiset voittivat kotonaan suoraan kolmessa erässä. Näin suoraan jatkopaikkaan vaaditaan LP Salolta vähintään kahden erän voittamista. Jos Haifa VC voittaa ottelun 3-0 tai 3-1, pelataan 2. kierroksen paikasta ns. kultainen erä.

Otteluparin voittaja kohtaa Azeryol Bakun (Azerbaidjan), joka eteni jatkoon voitettuaan Romaniassa Targovistelle kärsityn vierastappion jatkeeksi tiistaina kotonaan 3-0 ja kultaisen erän päälle 15-13. LP Salo - Haifa -otteluparin häviäjän pelit taas jatkuvat Challenge Cupissa otteluparin Sliedrecht Sport (Hollanti) - Asterix Kieldrecht (Belgia) voittajaa vastaan.

LP Kangasala lähtee CEV Cupin avauskierroksen toiseen osaotteluun myös hyvistä asemista voitettuaan Ranskassa avausosan SF Paris Saint Cloudia vastaan 3-2. LP Kangasala selviää jatkoon voitolla. Jos pariisilaiset voittavat ottelun 3-2 2. kierroksen paikasta ns. kultainen erä. Vieraiden 3-0 ja 3-1 -voitoilla he jatkavat CEV Cupissa.

Otteluparin voittaja kohtaa 2. kierroksella ukrainalaisen Khimik Juzhnin, joka pudotti jatkosta ranskalaisen Nantesin tuloksin 2-3, 3-0. Häiväjä puolestaan jatkaa Challenge Cupissa Jedinstvo Stara Pazova (Serbia) - Fatum Nyiregyhaza (Unkari) parin voittajaa vastaan.

HPK hävisi kaksi viikkoa sitten avausosan Sveitsissä Volley Könixille 1-3 eli se tarvitsee keskiviikkona kotikentällään 3-0 tai 3-1 -voiton ns. kultaiseen erään ratkaisun viedäkseen.

Otteluparin voittaja kohtaa 2. kierroksella Punaisen Tähden eli Crvena Zvezda Belgradin (Serbia), joka pudotti jatkosta tiistaina Kralovo Pole Brno (Tshekki). Kotonaan serbit voittivat 3-0 ja aiemmin vieraissa 3-2.

Otteluparin häviäjä jatkaa puolestaan Challenge Cupissa Naturhouse Ciudad de Logrone (Espanja) - Sm´Aesch Pfeffingern (Sveitsi) parin voittajaa vastaan.

CEV Cupissa tulessa Raision Loimu

Raision Loimun vastustaja miesten Challenge Cupissa on norjalainen maan mestari Nyborg VBK. Bergeniläisjoukkue ei osallistunut viime kaudella Eurocupeihin, mutta oli neljänä edellisenä vuonna Challenge Cupissa.

Loimu kohtaa Bergenin keskiviikkona ensimmäisessä osaottelussa vieraissa ja viikkoa myöhemmin Raisiossa. Otteluparin voittaja saa vastaansa 2. kierroksella CEV Cupista pudonneen joukkueen otteluparista SWV powervolleys Düren (Saksa) - ASUL Lyon Metropolé (Ranska). Düren voitti avausosan kotonaan 3-0.

Eurocupien ensikertalainen, WoVo Rovaniemi pääsi naisten Challenge Cupin avauskierrokselta suoraan ilman otteluita jatkoon, kun vastustajaksi arvottu Norjan Stod Volley luopui kesällä cupista.

WoVo saa vastaansa 2. kierroksella CEV Cupista pudonneen joukkueen otteluparista Eurosped TVT Almelo (Hollanti) - NIS Spartak Subotica (Serbia).