Nusbaum-show siirtyi Salohalliin

19.11.2023

Hallitsevan naisten Suomen mestarin Pölkky Kuusamon tili säilyi edelleen puhtaana, kun se otti kauden kuudennen voittonsa Salossa LP Viestistä. Carlyle Nusbaum oli ottelun ehdoton hahmo 3-0 -vierasvoitossa. Kuopiossa LP-Vampula jatkoi pirteitä otteitaan kaatamalla Puijo Wolleyn 3-1.

Pölkky Kuusamo oli pelätyn kova sunnuntaina Salossa. LP Viesti pystyi haastamaan tosissaan vain toisessa erässä. Ottelun lopputulos 0-3 (21-25,26-28, 16-25).

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Mäki-Kojola, Ternava, Yordanova, Butkevych, Garcia, Luntamo, Syrjälä
Pölkky: Pollard, Nusbaum, Yli-Sissala, VanLiew, Jones, Lehto, Jäppinen

LP Viestin libero Netta Laaksonen puuttui kokoonpanosta sairastelun takia.

Ensimmäinen erä ei tilastojen valossa kovin korkeaksi noussut ja joukkueiden +- -tilastot kertoivat erän voittajan: LP Viesti -2, Pölkky +1. Erän hienointa antia olivat Pölkyn passari Sofia Lehdon ja Bettina Yli-Sissalan satasen hyökkäykset, samoin kotijoukkueen Emmi Mäki-Kojolan rohkea pelaaminen verkolla ja takakentällä.

Toinen erä tarjosi kunnon taistelua, kun LP Viesti pääsi peliin mukaan oltuaan tappiolla jo 16-21. Iida Mikkosen tulo kentälle tilanteessa 17-21 toi uutta virtaa ja onnistumisia, ja kotijoukkue oli noussut tasoihin 22-22. Molemmilla joukkueilla oli mahdollisuutensa katkaista erä, Pölkky onnistui siinä toisella yrityksellään. Pölkyn Carlyle Nusbaum jatkoi hienoja otteitaan.

Pölkky tuli pitkältä tauolta kovaa Amiya Jonesin syöttäessä heti erän alkuun pitkän putken, josta LP Viesti ei toipunut. Kotijoukkueen vaihtoruletti ei tuottanut tulosta ja erä sekä ottelu Pölkylle.

Arita Ternava, LP Viesti:

- Jos koko joukkueen +- on +1, niin ei siitä kovin hyvää tulee. Tehtiin aika vaikeaksi itse. Pölkky tulivat juuri kuten ajateltiinkin, mutta meni omaan piikkiin tämä peli.

Carlyle Nusbaum, Pölkky:

- Olen ylpeä joukkueestamme. On ollut pitkä viikonloppu. LP Viesti on hyvä joukkue ja he ovat syystäkin sarjan kärjessä. Taktiikkamme oli hyvä ja pystyimme tekemään sen mitä piti.

Sotiris Gotsis, Pölkky:

- Kaksi erää oli hermostunutta. Netta Laaksosen puuttuminen mahdollisti meille vapaamman syöttöpelin. Olimme tänään hyvin kurinalaisia torjunnassa, vaikkei tappotorjuntoja tullutkaan niin paljon.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Olen pettynyt meidän esitykseen. Mutta kun pelataan noin, niin tulos ei voi olla kuin 0-3. Tänään meillä ei ollut oikein onnistujia. Kuusamolta, kun Nusbaumin jättäisi pois, niin heilläkään ei ollut paras peli.

LP-Vampula voitti Puijon vakuuttavalla esityksellä

Puijo Wolley 1 – 3 LP-Vampula (20-25, 20-25, 26-24, 19-25)

Avauskokoonpanot:
LP-Vampula: Biberdzic (C), Brennan, Kuusela, Kukkonen, Jones, Vikstedt ja Minkkinen sekä Naasko (L)
Puijo Wolley: Autere, Kääntä (C), Huoman, Räty, Tikka, Räsänen ja Hartikainen (L)

Ottelun alku oli Puijon silmin nähtynä kauhea. Kotijoukkue teki virheitä virheiden perään ja päävalmentaja Pekka Seppänen rauhoitti tilannetta aikalisällä pisteissä 1-6. Pari hävittyä pistettä myöhemmin kentälle otettiin tuplavaihdolla sisään Piper Matsumoto ja Aniah Palmer korvaamaan Liina Rädyn ja Venla Huomanin. Palmer pääsikin tekemään ensimmäisen pisteensä keltamustassa paidassa ja siirtyi syöttämään tilanteessa 2-8. Syötöt jäivät yhteen. Peli ei ottanut auetakseen ja kotijoukkue otti seuraavan aikalisänsä Kate Brennanin tyylillä tappaman 3-11 -pisteen jälkeen. Laitahyökkääjä Palmer ja hakkuri Selma Räsänen esittivät muutamia ilonpilkahduksia, mutta omat syöttövuorot katkesivat alkuunsa leijasyöttöjen liidellessä pitkiksi. Puijo kiristi tilannetta hieman pisteisiin 9-16, ja LP-Vampula kävi aikalisällä. Erän ylitettyä puolen välinsä myös muut puijolaiset alkoivat heräillä peliin, mutta välimatkaa riitti kurottavaksi. Lopulta erä päättyi kotijoukkueen syöttövirheeseen pisteissä 20-25.

Puijon vastaanotto oli edelleen hakusessa toisen erän alussa ja LP-Vampulan Jovana Biberdzicillä oli helppo työ tappaa pisteitä 0-3:en asti, jolloin Puijo otti aikalisän. Pisteitä alkoi tulla, mutta LP-Vampulan puolustuspeli oli erinomaista ja jokaisen pallon eteen piti tehdä paljon töitä. Sisulla ja muutamien vastustajan virheiden avulla kotijoukkue pääsi tasoihin 10 pisteessä. 12-10 Huoman korvasi Emilia Käännän ja nappasi heti hyökkäyspisteen viistollaan. Yhtäkkiä myös Puijo sai kiinni puolustuspelistä ja yleisölle tarjoiltiin pitkiä taistelupalloja. Piste 13-15 oli Biberdzicin upea yksilötorjunta, jonka jälkeen Puijo otti sisään Hanna Kastarisen korvaamaan Taija TIkan. Huittislaiset olivat hieman vahvempia ja kotijoukkue otti toisen aikalisänsä pisteissä 15-20. 16-21. Seuraavat pisteet Puijolle; kotijoukkue painoi kaasua ja Autere torjui tilanteeksi 19-22. Lopulta erä päättyi samoihin 20-25 -lukuihin pallon päädyttyä Puijon torjunnan sormista pitkäksi.

Kolmas erä käynnistyi tasaisemmin kuin edelliset. Kastarinen esiintyi vakuuttavasti, torjui yksin hyökkäyksen keskellä ja syötti ässän, joiden myötä Puijo pääsi 10-7 -etumatkalle, ja LP-Vampula pohdiskeli peliään aikalisällisen verran. Vieraat pääsivätkin tasoihin 12 pisteessä ja menivät samantien pisteellä ohi: Puijon aikalisän vuoro. Palmerilla oli nälkää ja hän tykitti tasoituksen nelosesta. Puijo kävi edellä, mutta LP-Vampula meni Cheyenne Jonesin syöttövuorolla ohi osin oman sekoilunsa vuoksi. Tilanteessa 15-17 Matsumoto korvasi Räsäsen ja Kääntä Rädyn. Palmer tappoi pisteen 16-18 tällä kertaa kakkosesta ja siirtyi syöttämään. Kastarinen torjui 17-18 ja erän tasoitti LP-Vampulan hyökkäysvirhe, jota seurasi vieraiden aikalisä. Puijon johtaessa 21-20 kotijoukkue otti tuplavaihdon takaisin. Pisteitä vuorotellen, pitkä hermopallo päättyi tasatilanteeseen 22-22. Puijo 23-22 Autereen tippauksella ja ja tasoitus Kate Brennanin kädestä. Palmer iski 24-23 eräpallon nelosesta. Tasan 24-24 Puijon hyökkäysvirheellä, mutta seuraava eräpallo 25-24 Biberdzicin syöttövirheellä ja Puijo voittoon Rädyn & Kastarisen torjunnalla.

Neljännen erän alussa kotijoukkue väläytteli peli-iloa, mutta LP-Vampula oli kova luu ja meni keulille 7-11. Puijo kuitenkin kiri ja pisteissä 11-12 LP-Vampulan Stefan Paunovic otti aikalisän. Autereelta ässäsyöttö ja peli tasoissa. 13-13 kentälle menivät Matsumoto ja Kääntä korvaten Rädyn ja Räsäsen. LP-Vampula otti kolmen pisteen putken, ja Puijo meni aikalisälle pisteissä 13-16. Autere ja Kääntä torjuivat tilanteeksi 16-17 ja LP-Vampula otti toisen aikalisänsä. Jones löikin joukkueensa johdon taas kahteen paipilla. Seuraavan pinnan jälkeen Puijo aikalisälle pisteissä 16-19. 17-20 tuplavaihto takaisin ja Räty syöttämään. Biberdzic hyökkäsi Puijon kenttään 17-21. Puijo sai pisteitä enää vastustajan virheillä ja Biberdzic sekä Jones hyökkäilivät erän loppuluvuiksi 19-25.

Lehdistötilaisuus Ruutu-tallenteen lopussa.

Puijo Wolley - LP-Vampula 1-3

20–25, 20–25, 26–24, 19–25
Koti:Palmer 19/+14, Autere 9/+5, Huoman 9/+2
Vieras:Jones 19/+11, Biberdzic 18/+3, Brennan 13/+9