Seuraa meitä somessa:

Odotetut valinnat miesten puolivälieriä ajatellen

18.03.2017

Miesten puolivälieräparit muodostuivat odotetusti ja runkosarjan sijoitusten mukaan.

Miesten lentopallon Mestaruusliigan puolivälierien valintatilaisuus järjestettiin lauantaina, heti viimeisen runkosarjan ottelukierroksen jälkeen.

Puolivälieräparit miesten Mestaruusliigassa kaudella 2016-2017 ovat:
Hurrikaani-Loimaa (runkosarjan 1) - Vantaa Ducks (8)
VaLePa (2) - LEKA Volley (7)
Sampo Volley (3) - Lentopalloseura ETTA (6)
Kokkolan Tiikerit (4) - Team Lakkapää (5)

Valintatilaisuudessa ensimmäisenä valitsemaan pääsi runkosarjan seurahistoriansa toisen kerran voittanut Hurrikaani-Loimaa joka sai valita seitsemänneksi sijoittuneen LEKA Volleyn ja kahdeksanneksi sijoittuneen Vantaa Ducksin väliltä. Hurrikaani valitsi parikseen Vantaa Ducksin.

Toisena valintavuorossa oli runkosarjan kakkonen VaLePa, jonka valinta tapahtui LEKA Volleyn (7.) ja Lentopalloseura ETTA:n (6.) välillä. VaLePa valitsi kuopiolaisjoukkue LEKA Volleyn.

Runkosarjan kolmonen Sampo Volley valitsi ETTA:n ja Team Lakkapään (5.) väliltä ETTA:n.

Näin neljänneksi pariksi muodostui runkosarjan neljänneksi sijoittunut hallitseva mestari Kokkolan Tiikerit ja viidenneksi sijoittunut Team Lakkapää.

Puolivälierien runkopäivät ovat 22.3., 24.3, 26.3. ja tarvittaessa 28.3. 30.3. Välieriin selviää kolmella otteluvoitolla. Välierät alkavat 2.4. ja niissä tarvitaan neljä voittoa finaalipaikkaan.

Otteluohjelmat julkaistaan heti seurojen saatua ne valmiiksi.

Näin kommentoivat seurojen edustajat tuoreeltaan valintoja:

Päävalmentaja Lauri Rantanen, Hurrikaani-Loimaa, runkosarjan 1.:

- 1 vs 8 vaikuttaa loogiselta valinnalta. Lyhyemmästä etäisyydestä pelipaikkojen välillä ei ole meille haittaa. Viimeisin kohtaaminen Ducksia vastaan oli hyvä herätys näitä pelejä ajatellen. Pitää olla valmis ensimmäisestä pallosta alkaen.

Päävalmentaja Sami Kurttila, VaLePa, runkosarjan 2.:

- LEKA Volley oli lähin joukkue meille, Ouluun olisi ollut pari tuntia suuntaansa enemmän. Palautuminen on erittäin tärkeä. Meillä on hyvässä muistissa millaista LEKA Volleyn pelaaminen on, pelasimmehan heitä vastaan vasta viikko sitten.

Päävalmentaja Jukka Tuovinen, Sampo Volley, runkosarjan 3.:

- Valinta päätettiin jo hyvissä ajoin tehtäväksi urheilullisin perustein, eli valitaan se joka sijoituksensa perusteella meille kuuluisikin. ETTA sopii toki hyvin myös lyhyen välimatkan perusteella. ETTA on sitkeä ja taisteleva joukkue, joten tullaan varmasti näkemään tiukkoja otteluita joissa viihdearvo on taattu. Pallo saattaa elää pitkäänkin kun kaksi joukkuetta puolustaa pelissä henkeen ja vereen.

Päävalmentaja Jukka Mäkihannu, Kokkolan Tiikerit, runkosarjan 4.:

- Saatiin todella mieluinen vastustaja, jonka kanssa ollaan pelattu harjoituspelejä, Mestaruusliigaa ja Suomen Cupia. Meillä on ollut tasaisia vääntöjä läpi kauden ja odotettavissa kahden hyvin toisensa tuntevan joukkueen kohtaaminen. Kumpikaan joukkue ei varmasti tule pääsemään helpolla.

Päävalmentaja Henri Tuomi, Team Lakkapää, runkosarjan 5.:

-

Päävalmentaja Olli Kuoksa, Lentopalloseura ETTA, runkosarjan 6.:

- Olemme keskittyneet jo tämän viikon harjoituksissa siihen, että Sampo tulee vastaan, vaikka ainahan siihen oli mahdollisuudet että VaLePakin olisi valinnut meidät. Sampo on pelannut hyvän ja tasaisen kauden, koska he saivat tarvitsemansa vahvistukset yleispelaajan ja passarin pelipaikoille. Uskon, että sarjasta tulee tasainen mutta me menemme tästä parista jatkoon. Meillä on pelaajat hyvässä kunnossa ja joukkue on valmis

Päävalmentaja Tapio Nissi, LEKA Volley runkosarjan 7.:

- Henkisesti valmistauduimme jo VaLePan kohtaamiseen. Tiedetään, että vastus on äärettömän kova, mutta tämän päivän peli Sampoa vastaan osoitti meidän pelin olevan myös kunnossa. Tavoitteet korkealla eikä lähdetä kuvia kumartelemaan. VaLePa on selkeä ennakkosuosikki puolivälieräsarjaan ja me päästään pelaamaan ilman paineita ja nauttimaan lentopallosta.

Päävalmentaja Ismo Tuominen, Vantaa Ducks, runkosarjan 8.:

- Pudotuspeleihin pääseminen on iso asia Vantaa Ducksille: nuorelle joukkueellemme, staffille, taustaryhmällemme, sponsoreillemme, talkoolaisille ja faneillemme. Vantaan Korsossa on viimeksi pelattu puolivälierissä vuonna 2005. Hienoa päästä pelaamaan Hurrikaania vastaan. Joukkueen kanssa olemme asettaneet ensimmäiseksi tavoitteeksi pelata kotisalissamme kaksi puolivälieräpeliä. Tavoitteita tarkennamme pudotuspelien edetessä.

  Takaisin