OrPo ei saanut parastaan irti Euro-ottelussa

24.01.2018

Oriveden Ponnistuksen kudit jäi aikalailla piippuun Challenge Cupin avausosassa pelattaessa pääsystä 16 parhaan joukkoon. Vieraillut tšekkijoukkue TJ Ostrava vei voiton Orivedellä 0-3 (16-25, 23-25, 14-25).

OrPo pystyi haastamaan vieraat avauserän keskivaiheilla ja toisessa erässä aivan loppua lukuunottamatta. Francyele Lemos jäi laitapelaajista yksinäiseksi onnistujaksi ja hänenkin komeita lyöntejä erinomaisesti läpi ottelun puolustanut vierasjoukkue nosteli peliin todella hienosti. Lemosin tehot olivat 13/+11 (normitilastoinnilla 13/+9). Toinen brassi Franciele Stedile sen sijaan oli pahasti vieraiden pihdeissä: 8/-4 (8/-7).

OrPo teki ottelussa 14 suoraa hyökkäysvirhettä, kun niitä merkittiin Ostravalle vain neljä.

Vieraiden parhaimmistoa olivat libero Adela chevalierova, hakkuri Hana Cubonova (15/+11) sekä kokenut keskipelaaja Iva Nachmilnerova (14/+11).

Toinen osaottelu pelataan 7.2. Ostravassa. OrPo tarvitsee ottelusta vähintään 3-1 -voiton viedäkseen jatkopaikan ratkaisun kultaiseen erään.

Parhaalla tasollaan pelatessaan OrPolla on mahdollisuudet haastaa Ostrava vakavasti jatkopaikan suhteen.

Otteluparin voittaja kohtaa mitä todennäköisimmin puolivälierissä venäläisen Dinamo Krasnodarin, joka voitti avausosan murskaavasti 3-0 slovakialaista Strabag Bratislavaa vastaan.