Seuraa meitä somessa:

OrPo haki pisteet Pohjanmaalta - LP Viesti ei ollut yllätettävissä

16.12.2018

Naisten liigasunnuntaina OrPo otti 800. pelinsä kunniaksi voiton Nurmosta, kun taas LP Viesti latoi ottelun jälkipuolikkaan myötä tyylikkään voiton LP-Vampulasta.

Tiukka vääntö kääntyi Oriveden eduksi Nurmossa

Nurmon Jymyn ja Oriveden Ponnistuksen tasainen ja yleisöön menevä ottelu kääntyi lopulta vieraiden voitoksi sunnuntaina Nurmossa. Orivesi vei ottelun erin 1-3 (22-25,25-18,16-25,26-28).

Jymy sortui ensimmäisessä erässä virheisiin, jotka kostautuivat. Toiseen erään valmentaja Kari Tuomela toi kentälle yleispelaajaksi kauden aikana vähän peliaikaa saaneen Jessica Salmisen, joka lunasti paikkansa mainiosti. Kolmas erä oli Jymyltä ottelun heikoin, mutta neljänteen kotijoukkue keräsi itsensä, ja vieraat saivat käännettyä ottelun voitoksi vasta seitsemännellä ottelupallolla.

Katsojia Jymyn syyskauden viimeiseen kotiotteluun oli saapunut 382, ja he saivat nähdäkseen tiukan lentopallo-ottelun.

Ottelun paras pisteiden tekijä oli kotijoukkueen Maja Krljic, joka on noussut kauden edetessä omalle tasolleen yhden välivuoden jälkeen.

Ottelun parhaiksi pelaajiksi valittiin Nelli Rantanen ja Maja Krljic.

Ottelu oli Oriveden Ponnistuksen seurahistorian 800. runkosarjassa.

Määrä on suurin naisten lentopallon pääsarjassa ja miehetkin mukaan ottaen kolmanneksi suurin Raision Loimun ja Rantaperkiön Iskun jälkeen.

OrPo on aiemmista 799:stä ottelustaan voittanut 432 ja hävinnyt 367 eli voittoprosentti on 54.

Kun mukaan lasketaan myös pudotuspelit ottelu on OrPolle seurahistorian 950:s. Kaikkiaan voitoissa seura lähestyy hyvää vauhtia 500:aa, sillä voittomäärä on nyt 497.

OrPo pelasi ensimmäisen kautensa liigaa kaudella 1978-1979 ja yhtäjaksoisesti kaudesta 1995-1996 lähtien.

Oriveden Ponnistus on saavuttanut 34 liigakauden aikana yhden mestaruuden 1997, kuusi hopeaa ja seitsemän pronssia.

OrPo on voittanut kaikki joukkueiden viisi kohtaamista Mestaruusliigassa. Kauden aiemman kamppailun OrPo voitti kotonaan 3-2.

Annina Keinonen, Nurmon Jymy:

- Tahtotila molemmilla joukkueilla oli korkealla, ja ottelu oli tiukkaa vääntöä. Pallot olivat pitkiä, ja kaveri oli tällä kertaa pikkasen parempi niiden tappamisessa. Tänään pelasimme varmasti yhden tasaisimmista otteluistamme, palaset alkavat loksahtaa kohdalleen. Tappio harmittaa, mutta se tuli taistellen. Kotiyleisö oli jälleen kerran aivan mahtava, kyllä tällainen kannustus sytyttää aina.

Kari Tuomela, Nurmon Jymy:

- Tänään pelattiin yleisöön menevä peli, ja hienoa olisi ollut tämä voittaa. Ensimmäisen ja kolmannen erän virheet harmittavat, mutta muuten pelasimme hyvin. Yleisö saattoi havaita, että tänään Jymy kaatui taistellen. Ehdottomasti yksi kauden parhaista peleistä. Molemmin puolin verkkoa pelattiin hyviä ja pitkiä palloja. Joulutauko tulee nyt tarpeeseen, palaamme harjoituksiin Tapaninpäivänä.

Nelli Rantanen, OrPo:

- Kolmen pisteen voitto tuli, ja sitä lähdimme hakemaan. Oma peli kulki hyvin, ja tänään painoimme hyvillä syötöillä. Pelissä oli huikeasti tunnetta mukana kummallakin joukkueella, ja se näkyi kentällä. Omaan peliin osui tyhmiä virheitä, mutta nelospuolelta onnistuin paremmin. Meillä oli syksyn tavoitteena olla sarjassa sijalla neljä, mutta ihan siihen emme päässeet.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

- Tänään pelattiin Nurmossa todella kova ottelu. Vastakkain olivat samantasoiset joukkueet, ja me olimme tänään parempia. Onnistuimme torjunnassa, ja myös hyökkäykset menivät paremmin sen jälkeen kun muutimme pitkällä erätauolla hieman systeemiä.

Nurmon Jymy - OrPo 1-3
22-25, 25-18, 16-25, 26-28
Jymy: Krljic 25/+13, Malloy 15/+6, Friberg 11/+8
OrPo: Dugan 18/+10, Rantanen 15/+7, Holm 12/04

LähiTapiolan pisteet
3 Krljic Jymy
2 Dugan OrPo
1 Rantanen OrPo

PRO Libero
Sanna Häkkinen OrPo

Ottelutilasto

LP Viestin vastaanotto loi pohjan voitolle LP-Vampulasta

LP Viesti otti täydet kolme sarjapistettä syyskauden viimeisestä Mestaruusliigaottelusta LP-Vampulaa vastaan. Huittislaiset pystyivät horjuttamaan LP Viestiä erän verran, mutta muuten ottelu oli kotijoukkueen hallintaa. Ottelu päättyi LP Viestin voittoon luvuin 3-1 (25-18, 20-25, 25-7, 25-14).

Joukkueiden kauden avauskohtaaminen meni salolaisille Huittisissa viiden erän väännön jälkeen 3-2. Kaikkien aikojen voitot Mestaruusliigassa ovat nyt LP Viestille 23-1 LP-Vampulan ainoan voiton tultua kaudella 2015-2016. LP-Vampula oli voittanut ennen ottelua seitsemän kahdekasta edellisestä ottelustaan.

Ennen ottelun alkua Salohallissa pidettiin hiljainen hetki Salon Viestin ja LP Viestin taustahahmo Hilkka Lammen poismenon johdosta. Hilkka Lammi oli salolaisen lentopallojunioritoiminnan ja naislentopallon merkittävä alkuunpanija ja toimija: valmentaja, talkoolainen ja taustavoima.

Tuuli Metsäkoivu jatkoi vieraiden passarina, kun taas kotijoukkueesta tehtävää hoiti Viktoriia Tuchashvili. Lisäksi LP-Vampulalta Claire Felix pelasi tällä kertaa hakkurina.

Ensimmäisen erän alku tarjosi pitkiä palloralleja molempien joukkueiden esittäessä hyvää puolustuspeliä. LP Viestin passari Viktoriia Tuchashvili jakoi passeja monipuolisesti ja hyökkääjät onnistuivat laajalla rintamalla. Kotijoukkue pääsi jo kuuden pisteen johtoasemaan, mutta Vampula kiri eroa kiinni pisteen päähän Kia Brightin johdolla. LP Viesti sai kuitenkin jälleen venytettyä eroa ja vei avauserän lopulta selkeästi 25-18.

Toisen erän alkua edettiin tasaisemmin, mutta Kertu Laak piti tehokkailla hyökkäyksillään kotijoukkuetta johdossa. Hyvän puolustuspelin avulla vierasjoukkue Vampula kiri eroa kiinni ja pääsi itse neljän pisteen johtoasemaan 13-17. Vampulan kovapomppuinen yleispelaaja Bright takoi palloja vastustamattomasti LP Viestin kenttään kerta toisensa jälkeen ja piti joukkuettaan johtoasemassa. LP Viesti ei saanut enää kirittyä Vampulan johtoa kiinni ja vieraat veivät toisen erän 20-25.

Kolmas erä oli LP Viestin täydellistä hallintaa ja se sai heti erän alkuun Lena Prokopenkon syöttövuorolla 7-0 johdon. Viktoriia Tuchashvili pääsi jälleen pyörittämään peliä monipuolisesti ja laitureiden lisäksi myös keskipelaaja Anna Czakan hyökkäsi tehokkaasti. Myös Kertu Laak teki tuhojaan syöttöruudussa ja kotijoukkue meni erässä menojaan. Kolmas erä murskaavasti kotijoukkueelle 25- 7.

Murskaavan kolmannen erän jälkeen LP-Vampula sai pelistään jälleen kiinni ja johti neljännen erän alkua. LP Viesti käytti ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 4-8 ja tämän jälkeen kotijoukkue kiri johtoa kiinni ja meni ohi Lena Prokopenkon johdolla. LP Viesti pysyi kuskin paikalla erän loppuun asti ja vei neljännenkin erän selkein luvuin 25-14 ja koko ottelun 3-1.

Kia Bright, LP Vampula:

- Kova peli tänään. Välillä jouduimme tilanteisiin, joista emme tuntuneet pääsevän irti. Vastustaja syötti hyvin ja emme mielestäni käyttäneet tilanteita hyödyksemme. Hävisimme välillä myös liian helpoissa palloissa.

Kertu Laak, LP Viesti:

- Kovatasoinen peli ja mielestäni tämä oli yksi kauden parhaimmista suorituksistamme. On mukava olla kentällä, kun pelaamme parhaimmillamme. Tämä oli hyvä lopetus syyskauden runkosarjaotteluille.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- Emme pystyneet tänään pelaamaan täydellä joukkueellamme, mikä on harmi. LP Viesti laittoi paljon painetta etenkin kahdessa viimeisessä erässä emmekä löytäneet ratkaisuja siihen. Kaksi ensimmäistä erää olivat hyviä ja tietenkin toivon, että koko peli olisi pysynyt samalla tasolla. Olen melko tyytyväinen syyskauteen, uskon että pystymme vielä parantamaan keväällä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Hyvä esitys ja osalla pelaajista kauden parasta suorittamista. Etenkin vastaanotto oli kauden parasta tähän mennessä. Myös hyökkäystehot hyvän vastaanoton jälkeen olivat kovaa luokkaa (65%) ja se kertoo passarin onnistumisesta. Kahdessa viimeisessä erässä saimme puolustuspelimme omalle tasolle, sitä ennen Vampula johti meitä puolustuksessa. Tästä on hyvä lähteä kohti ensi lauantain Suomen cupin välierää. Syyskauteen täytyy olla tyytyväinen, sillä alkukaudella meillä oli loukkaantumisten kanssa ongelmia ja runkosarjassa kärsimme vain yhden tappion ja olemme sarjakärjessä. Hyvä tilanne lähteä kohti kevättä.

Otteluisäntä R-kioski Linjuri palkitsi parhaina LP Viestistä Kertu Laakin ja LP-Vampulasta Kia Brightin

LP Viesti - LP-Vampula 3-1
25-18, 20-25, 25-7, 25-14
LP Viesti: Laak 23/+20, Prokopenko 23/+14, Czakan 13/+10
LP-Vampula: Bright 16/+3, Felix 13/+9, Ferreira 9/+2

LähiTapiolan pisteet
3 Laak LP Viesti
2 Prokopenko LP Viesti
1 Bright LP-Vampula

PRO Libero
Hillaelina Hämäläinen LP Viesti

Ottelutilasto

Kuvat:
Tomi Mäenpää / Jymy
Sinikka Makkonen / LP Viesti

  Takaisin