OrPo horjutti erän liigakärkeä paikallistaistossa

11.11.2020

LP Kangasala oli lopulta melko selkeästi Orpoa vahvempi naisten mestaruusliigan syksyn ensimmäisessä paikallisottelussa. OrPo pelasi pirteästi kolmannessa erässä katkaisten samalla LP Kangasalan jo 32 perättäiseen kotikentän erävoittoon venyneen putken. Lopulta kuitenkin kotijoukkue juhli 18:tta perättäistä liigan kotivoittooaan erin 3-1.

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvoilla syötöillä joihin Orpo ei tahtonut löytää lääkkeitä.Varsinkin pikkuvaivaista Ronja Heikkiniemeä paikannut Jemina Jäärni ja toinen yleispelaaja Salla Karhu olivat tehokkaita sekä kentällä että syöttöruudussa ja erä kotijoukkueelle 25-21.

Toinen erä alkoi kotijoukkueen passarin ja kapteenin Katja Kylmäahon jäätävällä syöttöputkella ja tilanne oli hetkessä jo 7-0. Lopun hoitelikin lähes kaiken torjunut kovavireinen Roosa Laakkonen ja vaikka Orpo hetkellisesti piristyi passari Nea Luntamon tultua kentälle erä selkeästi Kangasalle 25-19.

Moni luulikin että kotijoukkue marssii helppoon voittoon pitkän erätauon jälkeen mutta toisin kävi. Hieman yllättäen koko ottelun ilman vakiopelaajiaan Sanna Häkkistä ja Kaisa Nymania pelannut vierasjoukkue otti heti kuskin paikan ja laajalla rintamalla virheitä tehnyt kotijoukkue ei löytänyt virettä missään vaiheessa ja erä Orpolle 19-25.

Neljännen erän sisuuntunut kotijoukkue aloitti vahvasti ja älykkäästi hyökänneiden Kylmäahon ja Salla Karhun johdolla kotijoukke pysyi koko erän askeleen edellä ja erä Kangasalle 25-15 ja koko ottelu siis 3-1.

Anastasia Boricheva, Orpo :

– Tiedettiin että kotijoukke syöttää hyvin ja vastaanoton pitää onnistua mutta onnistuimme tässä vain yhdessä erässä

Sotiris Gkotsis, Orpo:

– Kangasala hyökkäsi ja torjui erinomaisesti. Meillä on seuraavaksi tärkeä ottelu LiigaPlokia vastaan, siksi muutama pelaaja huilasi tänään.

Roosa Laakkonen, Kangasala ;

– Luultiin kahden erän jälkeen että homma on kohta ohi ja se kostautuu aina, Katjan kanssa yhteispeli tomii koko ajan paremmin.

Arttu Keränen, Kangasala :

– Pelattiin kolme hyvää erää ja yksi surkea, hyvä juttu että kolmannen erän konttauksen jälkeen tytöisyä näki heti että neljättä ei enää pelata yhtä huonosti.

Parhaat pelaajat : Laakkonen , Kangasala ja Saara Holm, Orpo

LP Kangasala - OrPo 3-1 (25-21, 25-19, 19-25, 25-15)
Kangasala: Laakkonen 18/+16, Karhu 16/+8, Larson 10/+2
OrPo: Paloniemi 19/+3, Holm 16/+9, Rekola 6/+4
Ässät 6-7, syöttövirheet 12-12, torjunnat 15-5, hyökkäys% 43-35, vastaanotto% 46-40