Seuraa meitä somessa:

OrPo ja LiigaPloki keskiviikkovoittoihin

24.02.2016

Hyvään vireeseen päässyt OrPo otti kauden kolmannen voittonsa LP-Vampulasta ja samaan aikaan LiigaPloki nappasi pisteet Kuortaneelta.

LiigaPloki nousi voitollaan seitsemänneksi

LiigaPloki saalisti pudotuspelejä ajatellen arvokkaat kolme sarjapistettä kukistamalla vieraissa Kuortaneen valmennuskeskuksen tytöt eri 1-3 ( 21-25, 25-27, 26-24, 22-25)

Heikosti kauden aloittanut LiigaPloki on nyt voittanut viimeisestä kuudesta pelistään viisi ja kerännyt yhdeksään viime peliin 19 pistettä.

LiigaPloki nousi samalla seitsemännelle tilalle kahdella pisteellä ohi samaan aikaan hävinneen yhden pelin vähemmän pelanneen LP-Vampulan.

Kuortaneen tili on nyt 1-5 Ottelun ensimmäisessä erässä molempien otteissa näkyi varovaisuus. Erän voiton korjasi kuitenkin rutiinilla vierailija LiigaPloki.

Toisen erän alkua varjosti kotijoukkueen osalta aktiivisen puolustuksen johdosta lukuisat verkkovirheet. LiigaPloki johti toista erää jo 17-23 mutta niin vain valmennuskeskuksen tytöt pysyivät erän lopulla paremmin irti verkosta ja veivät erän jatko palloille. Erä päättyi kuitenkin jännittävien vaiheiden jälkeen vieraille.

Kolmas erä oli ottelun jännittävin. Tässä erässä Liiga Plokilla oli jo kaksi ottelupalloa, mutta niin vain Kuortane nousi voittoon jatkopalloilla. Kuortaneen erävoittoa kolmannessa erässä tahditti erityisesti Suvi Kokkonen joka paukutteli erässä 10 pistettä.

Neljäs erä meni ottelulle tyypillisellä tavalla tasaisissa merkeissä, missä erityisesti vierailta esiin nousi Courtney Felinski, joka saalisti neljännessä erässä 7 pistettä. Liigaplokin rutiini oli kuitenkin erän lopussa Kuortaneen tytöille liikaa ja näin kolme sarjapistettä matkasi Pihtiputaan suuntaan.

- Tänään tämä ottelu oli meille odotetun vaikea, johon vaikutti puolentoista viikon mittainen pelitauko. Eikä me ehkä sittenkään oltu tänään ihan täysillä leveleillä mukana ottelussa. Oltiin tietoisia siitä että Kuortaneen tytöt osaa pelata ja kyllä puolustus oli heiltä tänään todella tehokasta ja se teki meidän illasta tänään vaikean. Mutta se että kolme pistettä tuli tänään meille, on se kaikkein tärkein, summasi ottelun jälkeen LiigaPlokin päävalmentaja Jukka Koskinen.

- Tänään oli täydellinen syötön ja vastaanoton raju kilpailu. Omassa hyökkäyksessä jäi vielä parannettavaa, mutta ottelun edetessä jälleen näki, mihin suuntaan ollaan menossa, eikä tyttöjen tänään suoritustaan tarvitse mitenkään hävetä. Lukuisat verkkovirheet kertovat vaan meidän aktiivisesta puolustuksesta verkolla, mutta noissa erien lopuissa näkyy tämä ero, jota me saamme koko ajan kiinni, siksi me pelaamme liigassa ja kehitymme, kertasi ottelun jälkeen Kuortaneen valmentaja Tapio Kangasniemi.

Kuortane: Kokkonen 18/+13, Hujanen 15/0, Mikkilä 10/+8
LiigaPloki: Felinski 20/+7, Tooker 18/+15, Warner 14/+13

Yleisöä: ?
T 5-14, Ä 10-13, SV 7-9, VO% 30-32, H% 34-35

LähiTapiolan pisteet:
3 Felinski LiigaPloki
2 Tooker LiigaPloki
1 Kokkonen Kuortane

Ottelutilasto

OrPo löi LP-Vampulan kolmannen kerran

LP-Vampula jouti antamaan pisteet mukaan vierasjoukkue OrPolle erin 1-3 (16-25, 25-21, 23-25, 14-25).

Tappiollaan LP-Vampula (7-17) putosi samalla LiigaPlokin taakse kahdeksanneksi. OrPo (15-9) on nyt pisteen päässä neljäntenä olevasta WoVosta, toki kaksi peliä enemmän pelanneena. OrPo on voittanut viisi kuudesta viimeisestä pelistään liigassa.

OrPo keräsi kauden kolmesta kohtaamisesta kahdeksan pistettä, LP-Vampulan oli tyytyminen yhteen.

Ensimmäinen erä eteni tasaisesti aina 16-18 tilanteeseen asti. Alina Adamenyan syöttövuorolla kuitenkin kotijoukkueen otteet pehmenivät ja OrPo kuittasi erän itselleen.

Toisessa erässä ensimmäisen erän alun tasainen taistelu jatkui ja pisteitä jaettiin tasaisesti erän loppumetreille asti. Kotijoukkueen Binetou Sow hyökkäsi vahvasti koko erän ja kotijoukkue otti erän 25-21.

Kolmas erä pelattiin OrPon johdolla tilanteeseen 16-20 jolloin kotijoukkueelta syöttöpaikalle asteli Susanna Sutki. Hänen syöttövuoronsa siivittämänä kotijoukkue taisteli tasoihin tilanteeseen 23-23. OrPo sai kuitenkin käännettyä erän itselleen.

Neljännessä erässä ei ollut epäselvyyttä paremmasta joukkueesta. Kotijoukkueen tehdessä omia virheitä samaan aikaan OrPolla onnistui kaikki. Erä selvästi OrPolle 15-25.

Parhaana palkitut:
Mercy Moim, OrPo
Alexis Mathews, LP-Vampula

Mercy Moim, OrPo:

- Ihan hyvä peli. Aloitimme vaisusti sillä väsymys sunnuntaisesta ottelusta tuntui vielä, mutta taistelimme. Neljännessä erässä rentouduimme erän lopulla ja se kostautui heti. Tässä pelissä keskittymisemme ei ollut sunnuntain pelin luokkaa.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Jokaisessa joukkueen välisissä kohtaamisissa asetelma on ollut sama. Joulukuun kohtaamisessa pelasimme ehjimmän ottelumme, tänään ja alkusyksyn ottelussa peli oli ailahtelevaa. LP-Vampula on hyvä joukkue eikä keskittyminen saa herpaantua hetkeksikään sillä se taistelee loppuun asti. Onneksi kuitenkin voitto tuli sillä kolme pistettä ovat meille tärkeitä. LP-Vampula syötti tänään hyvin ja se rikkoi meidän vastaanottoa

Alexis Mathews, LP-Vampula:

- Me aloitamme erät usein vahvasti, mutta jostain syystä otteemme herpaantuu erän keskivaiheilla. Meiltä nähtiin paljon virheitä tänään. Itse en ole aivan kunnossa flunssun jäljiltä, mutta parempaan päin.

Aigor Kaibald, LP-Vampula:

- Kahdessa erässä onnistuttiin hyvin, ei pelattu varman päälle vaan pelattiin rohkeasti. En ole tyytyväinen hyökkäyspeliin muissa erissä, tehtiin virheitä ja hyökättiin löysästi. Helmikuu on ollut joukkueellemme raskas sillä moni joukkueesta on ollut sairaana. Loppukaudesta saamme vielä hyviä pelejä.

LP-Vampula: Sow 20/+8, Hiltunen 11/0, Mathews 9/+8
OrPo: Moim 22/+11, Karhu 18/+12, Adamenya 11/+5

Yleisöä: 287
T 5-6, Ä 9-7, SV 5-11, VO% 54-32, H% 33-47

LähiTapiolan pisteet:
3 Moim OrPo
2 Tuominen OrPo
1 Sow LP-Vampula

Ottelutilasto

  Takaisin