Seuraa meitä somessa:

OrPo ja LP Viesti puhtaisiin vierasvoittoihin

17.02.2019

Sunnuntai oli vierasjoukkueiden juhlaa naisten Mestaruusliigassa, kun LP Viesti haki 3-0 -voiton LiigaPlokista ja samaan aikaan OrPo kukisti samoin numeroin WoVon Rovaniemellä. LP Viestin

Oriveden Ponnistus juhlisti passarinsa Maria Tuomisen nousia kaikkien aikojen naisten liigapelaajien ottelutlaston kärkeen kukistamalla WoVo Rovaniemen 0-3 (16-25, 19-25, 22-25).

OrPo jatkaa taistelua sijoista 4-6 kolme kierrosta ennen runkosarjan päätöstä kuuden pisteen päässä Pölkky Kuusamosta ja kahden päässä LP-Vampulasta.

WoVo Rovaniemellä on vielä kolme mahdollisuutta runkosarjassa avata kauden voittotili ennen liigakarsintoja.

Eevi Häyrynen, WoVo:

- Kaksi ensimmäistä erää oli täysin hengetöntä. Kolmanteen saimme puhallettua vähäksi aikaa henkeä Jenellen syöttövuorolla, mutta sulimme taas lopussa. En tiedä miksi.

Erica Handley, OrPo:

- Vastaanottomme oli hyvällä tasolla kaksi ensimmäistä erää ja se teki oman työni erittäin helpoksi jakaa passeja pelikavereille. Peli näyttää tosi helpolta silloin, kun kaikki hommat toimivat.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Tämän joukkueen isoin ongelma on se, ettei olla tarpeeksi nöyriä tekemään töitä, ei harjoituksissa eikä peleissä. Sama ralli alkaa aina joka tiistai alusta. Jos nöyryys ja kurinalaisuus on tätä luokkaa, niin pelejä ei voi voittaa. Kaikki olivat kaksi ensimmäistä erää aivan surkeita, etenkin ulkomaalaisvahvistukset, joista sen hengen pitäisi lähteä.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

- Onnittelen pelaajiamme. He ottivat tänään hienon, ammattimaisen voiton. Dominoimme kaksi erää täysin kaikilla osa-alueilla. Kolmannessa menetimme hieman keskittymistä, johtuen ehkä eilisestä pitkästä pelistä ja sitä myötä tulleesta energian laskusta. Voitimme kuitenkin 3-0 ja saimme täydet pisteet, mikä oli meille tärkeintä.

Maria Tuomisen juhlapäivää oli Rovaniemellä juhlistamassa pelikaveri Johanna Helppikangas, itsekin 188 liigapelin ja 60 maaottelun nainen.

WoVo - OrPo 0-3

16-25, 19-25, 22-25
WoVo: Laine 12/+3, Schoene 10/+5, Klimova 8/+4
OrPo: Dockery 17/+10, Dugan 12/+5, Rantanen 10/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Handley OrPo
2 Rekola OrPo
1 Rantanen OrPo

PROlibero
Häkkinen OrPo

Ottelutilasto

LP Viestin runkosarjan voitto sinettiä vailla

LP Viesti tarvitsee jäljellä olevista kolmesta ottelusta vain kaksi sarjapistettä varmistaakseen runkosarjan voiton. Sunnuntain kotijoukkue Pihtiputaan LiigaPloki taipui salolaisille erin 0-3 (22-25, 15-25, 19-25).

LP Viestillä on jäljellä ensi lauantainen kärkikamppailu Hämeenlinnan Lentopallokerhoa vastaan sekä seuraavan viikonlopun pohjoisen vieraspelit Pölkky Kuusamoa ja WoVo Rovaniemelä vastaan.

Runkosarjan voitto olisi salolaisjoukkueelle jo kymmenes viimeisen 11 kauden aikana. Kaudella 2016-2017 HPK vei välissä kertaalleen runkosarjan ykköspaikan.

Avauserää hallitsi LiigaPloki aina tilanteeseen 20-18, mutta Toni Lemminkäisen onnistunut tuplavaihto tilanteessa 12-16 käänsi erän Salolle. Viktoriia Tuchashvilin ja Lena Lymareva-Flinkin tulo kentälle piristivät vierasjoukkuetta aina erävoittoon. Kotijoukkueesta onnistuivat parhaiten Anastasia Boricheva verkolla ja Emilia Kääntä aloitusruudussa.

Toisessa erässä Salo tuli vahvasti peliin. Keskipelaaja Jenna Rosenthal pelasi hyvän erän. Hänen järkevät hyökkäykset ja aloitukset tekivät tuhojaan LiigaPlokille, myös hakkuri Kertu Laak hakkasi tarvittavat pallot LiigaPlokin kenttään. Kotijoukkueen vastaanotto ei toiminut kuin ajoittain eikä aloitukset olleet riittävän vaikeita. Joukkueen libero Sini Koljonen ei kuumeen takia ollut pelissä mukana ja se näkyi välillä epävarmuutena LiigaPlokin vastaanottopelissä. Plokin Alex Donaghy väläytteli kuitenkin palloa muutaman kerran onnistuneesti kakkospaikalta. Erän voittajasta ei ollut kuitenkaan epäselvyyttä.

Kolmannen erän alkua yleisöä lämmittivät pari verkkotilannetta, jotka vihellettiin kotijoukkueen kannattajien mielestä kotijoukkueen tappioksi. Sen jälkeen LiigaPlokin peliin tuli astetta kovempi ote ja se toi mukanaan ajoittain aktiivisempaa pelaamista. Sen myötä Ploki nousi vielä tasatilanteeseen 12-12, mutta sen jälkeen LP Viesti karkasi. Joukkueen hakkuri Laak jatkoi tehokasta hakkuripeliään kuten koko joukkue. LiigaPlokin hyvätkin hyökkäykset pelasti peliin libero Hillaelina Hämäläinen. Kolmas erä Viestille 25-19.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

-Tänään pystyimme pelaamaan tasaisesti Viestiä vastaan vastaanotossa ja aloituksissa, suuri ero tuli hyökkäyspelissä. Heillä on laajempi materiaali kuin meillä ja se tuli hvyin esille tänään. Sini Koljonen oli tänään kuumessa ja pari muutakin pelasi kipeänä.

Toni Lemminkäinen, LP Viesti:

- Pelattiin aika hyvä peli pitkän bussimatkan jälkeen. Ensimmäisessä erässä otettu tuplavaihto käänsi erän meille. Meillä on hyvät vaihtopelaajat, jotka pystyvät ratkaisemaan pelejä meille. Hyökkäystehot olivat erinomaiset (56%), Jenna Rosenthal pelasi kauden parhaimman pelinsä. Jenna on onnistunut hyvin harjoituksissa, mutta nyt homma toimi hyvin myös ottelussa. Saimme pelattua Plokin Jeane Hortonin pois pelistä. Tänään tuli esille joukkueiden ero, kun pääsimme LiigaPlokin edelle, sen jälkeen LiigaPloki notkahti.

Anastasia Boricheva; LiigaPloki:

- Lähdimme haastamaan Viestiä, ensimmäisessä erässä pelasimme hyvin, mutta toisessa tapahtui tason lasku. Mukavaa, kun olen päässyt pelaamaan.

Lotta Piesanen, LP Viesti:

- Aluksi oli nihkeää peliä, sitten meidän hyökkäyspeli toimi erinomaisesti.

Parhaat pelaajat: LiigaPloki; Alex Donaghy , LP Viesti; Jenna Rosenthal

Otteluisäntä: LiigaPlokin fanit

LiigaPloki - LP Viesti 0-3
22-25, 15-25, 19-25
Ploki: Donaghy 12/+7, Field 9/+6, Boricheva 8/+4
LP Viesti: Laak 15/+11, Rosenthal 12/+10, Piesanen 10/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Rosenthal LP Viesti
2 Laak LP Viesti
1 Donaghy LiigaPloki

PROlibero
Hämäläinen LP Viesti

Ottelutilasto

Kuvat:
Marko Junttila ja Esko Nevala / WoVo

  Takaisin