OrPo jatkaa Cup-välieriin

11.10.2015

Taistelupari OrPo ja Woman Volley Rovaniemeltä sopivat pitkien matkojen aiheuttamien kulujen vuoksi, että jatkopaikka ratkaistaan yhdessä pelissä puolueettomalla kentällä. Joukkueet kohtasivat lauantaina 10.10. illalla Raahen urheilutalossa.

Viisieräinen ja peliajaltaan yli kaksituntinen ottelu oli kokonaisuudessaan tasainen, mutta OrPo ratkaisi sen edukseen 3-2 (27-25,19-25,21-25,25-18,15-11). Kokonaispisteet 135 pelatun minuutin jälkeen OrPolle 107-104, joten tasaista oli.

OrPon päävalmentaja Teemu Oksanen luonnehti ottelua tuoreeltaan:

- Tänään olen erittäin tyytyväinen pelin tulokseen, mutta se tapa, jolla voitto tuli, olisi voinut olla kauniimpi. Oltiin tosi hermostuneita alussa. Olisiko syy ollut valmistautumisessa ja matkapäivässä. Kolmannen erän puolivälistä alkaen pelikuri ja –tunne ratkaisivat. Ensimmäisen erän voitto pelasti meidät, että oli aikaa tulla peliin mukaan. Kerrasta poikki-systeemi toimi ja molemmilla joukkueilla oli panosta taistella.

Ottelu alkoi OrPolta hermostuneesti. WoVo hivuttautui alussa 9-5 johtoon, jolloin Oksanen otti OrPolle ensimmäisen aikalisän. Tekniselle mentiin rovaniemeläisten vedolla 14-10 ja heidän johtonsa kasvoi 17-12 numeroihin, joissa OrPo otti toisen aikalisänsä. WoVo onnistui kuitenkin pääsemään jo 20-14 johtoon, kun OrPo aloitti huiman takaa-ajon. Oksanen vaihtoi passarin 21-15 tilanteessa. Mantu Tuomisen kylmäpäisyys rauhoitti peliajatusta. Mercy Moimin syöttövuorolla ensin hurjan taistelupallon jälkeen 21-17 WoVo otti ensimmäisen aikalisänsä. Mercy syötti ässän 21-18 ja OrPon kiri jatkuin. WoVon toinen aikalisä 22-21 ja OrPon torjui pallon leveäksi, 23-21 WoVolle. Mercy niittasi 23-22, mutta WoVo pääsi eräpalloon 24-22.
Salla Karhu iski nelospaikalta 24-23 ja Mercy peippasi viisaasti tasan 24-24. Eveliina Smolander ja Myriam English torjuivat OrPolle eräpallon 25-24 ja WoVo iski OrPon torjunnasta leveäksi taas tasalukemat 25-25. Mercy latasi 26-25 eräpallon passari Maria Tuomisen hyvästä levityksestä laitaan. Mantu viimeisteli peipillä OrPolle erävoiton 27-25.

Toinen erä oli WoVon heiniä. Se sai nopean pelinsä toimimaan ja vei erän 25-19.

Kolmas erä alkoi ja kulki tasaisesti. Erän puolivälissä OrPo löysi pelijuonen, mutta WoVo piti pintansa ja erän 25-21. Etenkin erän loppu sisälsi useita kovia palloralleja.

Neljänteen erään OrPo otti ohjat käsiinsä. WoVolle ensimmäinen aikalisä OrPon johtoasemassa 9-5. Eeva Puukka latasi keskeltä 10-5 ja WoVolla vaihtui passari. Tekniselle mentiin OrPon vedolla 14-7. OrPo otti aikalisän 18-13. Mercy iski kutospaikalta torjunnasta tulostauluun 19-13 ja lisäsi OrPon taistelutahtoa. WoVon toinen aikalisä 23-15 lukemissa ja se taisteli raivokkaasti erän loppuun. Mercy ja Eveliina torjuivat neljännen erän päätösnumeroiksi 25-18.

Viides erä alkoi muutamalla hermostuneella suorituksella molemmin puolin verkkoa. Eve Smolander iski Mantun hyvästä passista OrPolle 5-2 ja Mäkikyrö otti WoVolle ensimmäisen aikalisän ja tilanne sen jälkeen 5-3. Salla pommitti nelosesta 6-3. Pieni virhe ja 6-4. Eeva dippasi 7-4. Mercy iski ässän 8-4. WoVo kiri iholle 8-7 ja OrPon aikalisä. Hurja taistelupallo OrPolle 9-7, syöttövirhe 9-8. Mercy taas kuutosesta 10-8. WoVo iski torjunnasta leveäksi 10-9 ja hyökkäsi sen jälkeen pitkäksi sekä 11-9 ja 12-9. Mäkikyrö otti toisen aikalisänsä. Myriam latasi 13-9 ja WoVon hyökkäysvirheestä ottelupallo 14-9. Raju taistelupallo päättyi WoVolle ja edelleen ottelupallotilanne 14-10. OrPon aikalisä 14-11 ja Mercy tykitti ratkaisun torjunnan käsistä seinille 15-11. OrPon voitontanssi alkoi ja matka Suomen Cupin loppuotteluihin helmikuun 6. päivälle 2016.

Ottelun parhaina palkittiin OrPosta ansaitusti Mercy Moim 28/+22, 2 ässää ja 3 torjuntaa sekä WoVon Miilen Kristine 17/+5.
Eeva Puukka upeasti 14/+11, 1 ässä ja 3 koppia. Salla Karhu 12/+3, 21 syöttöä ja 4 ässää, 1 torjunta. Eveliina Smolander 8/+3, 2 torjuntaa tärkeisiin paikkoihin. Myriam English 11/-4. Maria Tuominen passariksi mukavilla tehoilla 5/+5, 2 torjuntaa. Hillaelina Hämäläinen nosti 54% tehoilla ja puolusti hyvin.

OrPo voitti torjunnat 13-7 ja ässät 8-7.