OrPo kesti Lindgrenin tulituksen

06.12.2020

Oriveden Ponnistus pääsi joulutauolle voitokkaasti täyden iltapuhteen tehtyään Rovaniemellä. WoVo nousi kahden erän jälkeen taisteluun voitosta, joka ratkesi näin vastan viidennessä erässä sarajviitoselle 2-3 (15-25, 16-25, 25-22, 25-16, 11-15).

Suomen itsenäisyyspäivää juhlittiin Rovaniemellä ennen ottelun alkua Maamme-laululla Harri Nykäsen esittämänä. OrPolta olivat poissa kokoonpanosta Saara Holm ja Netta Rekola, kun WoVolta oli vastaavasti poissa Riikkaliisa Kärkkäinen.

Saana Lindgren iski jälleen hurjat tehot 37/+21. Pistemäärä on kauden toiseksi korkein yhteen peliin naisten liigassa. Lindgren itse on tehnyt kauden piste-ennätyksen 38.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

-Ihan ok esitys siihen nähden, mitä se on viime aikoina ollut. Kahden tappioerän jälkeen saimme vastaanottoa paremmaksi ja torjuntapeliä tiiviimmäksi, mutta vielä meillä riittää askaretta niiden suhteen. Miia-Marian tultua keskelle aloimme saamaan myös muutamia puolustuksia aikaiseksi, sitä ennen se oli kuin reikäjuusto. Viidennessä erässä hermoilimme muutamassa pallossa ja kaverikin oli toisaalta vahva.

Outi Polso, WoVo:

-Meidän pelimme ei lähtenyt alussa käyntiin ja toisaalta OrPokin tuli vahvasti ja reippaasti ensimmäisiin eriin. Kuten monesti näissä pitkissä peleissä, roolit vaihtuvat muutosten myötä hetkessä, niin tänäänkin. Erityismaininta Janette Niemelälle, joka auttoi paljon meidän pelaamista tullessaan sisään.

Sotiris Gkotsis, OrPo:

-Olen ylpeä pelaajistani, millä tavalla he tänään esiintyivät, kun Saara Holm ja Netta Rekola eivät pystyneet olemaan tänään meidän mukanamme. Kahdessa ensimmäisessä erässä kaikki toimi täydellisesti, sen jälkeen WoVo vaihtoi pelaajia ja pystyivät pelaamaan paljon paremmin, mitä ottelun alussa. Viides erä oli hyvä taistelu kahden hyvän joukkueen välillä, joka kääntyi eduksemme.

Nea Luntamo, OrPo:

-Tosi hyvin saimme aloitettua ottelun, vaikka pientä puristusta oli läpi pelin. Pelasimme taktisesti järkevästi WoVoa vastaan. Saimme onnistumisia ehkä liian helposti, kun ote hieman herpaantui kahden erän jälkeen. Siinä mielessä ihan oikeutettu pisteiden jako.

WoVo Rovaniemi - OrPo 2-3 (15-25, 16-25, 25-22, 25-16, 11-15)
WoVo: Lindgren 37/+21, Mäkikyrö 11/+4, Viljanen 9/0
OrPo: Ubavic 21/+5, Paloniemi 14/+7, Boricheva 11/+8
Ässät 8-8, syöttövirheet 18-11, torjunnat 7-11, hyökkäys% 40-43, vastaanotto% 45-28