Seuraa meitä somessa:

OrPo tsemppasi viisieräisen voiton Putaalla

06.12.2014

Itsenäisyyspäivän tiukin taisto käytiin Pihtiputaalla, jossa Orpo kuittasi viisieräisen voiton.


Pieksämäki pelasi hyvin, HPK vei kaikki erät

Pieksämäki Volleyn (1-7) peli napsahti jälleen pykälällä eteenpäin, mutta se ei riittänyt lähellekään erävoitto kovaa HPK:ta vastaan. Hämeenlinnalaiset veivät pisteet erin 0-3 ( 17-25, 17-25, 18-25 ).

Pieksämäki on nyt pelannut neljä peliä putkeen ilman erävoittoa. HPK:lle voitto oli neljäs perättäinen.

- Vaikea peli meille, koska Pieksämäki pelasi hyvin. Rutiinipelaaminen kuitenkin riitti meille, pelasimme hieman paremmin kuin vastustaja. Meillä on ihan mahdoton peliruuhka liigan, cupin ja europelit totesi Bruno Napolitano HPK.

- Päästiin taas pykälä eteenpäin. Vastaanoton onnistuminen ja rauhallisuus toi varmuutta peliin. Raaka tosiasia on, että nämä kovat pelit paljastavat heikkoudet mikä on pitkässä juoksussa positiivinen asia kertoili Hannu Seppänen Volley.

Parhaat pistenaiset
Pieksämäki Leshyk 15/+4, Alter 10/+6, Ylönen 5/+4
HPK Korhonen 14/+13, Friberg 10/+10, Boricheva 9/+7

LähiTapiolan pisteet
3p Korhonen HPK
2p Kylmäaho HPK
1p Leshuyk Pieksämäki

Ottelutilasto

LP Viesti viimeisteli tyylillä tiistaiksi

Liigakärki LP Viestin (10-0) kauden kymmenes liigavoitto tuli tyylikkäällä esityksellä vierailleesta Kuortaneesta (0-8) suoraan kolmessa erässä 3-0 (25-14, 25-7, 25-19)

LP Viestin teemana oli hioa kuvioita tiistaina kotiona pelattavaan Mestarien liigan otteluun Dinamo Moskovaa vastaan. Joukkue onnistui tehtävässä hyvin.

Noora Kosonen teki ottelussa 1000. liigapisteensä.

Avauserässä LP Viesti hyökkäsi vahvasti (62%) tehden vain yhden hyökkäysvirheen. Myös joukkueen torjunta oli aikalailla ylitsepääsemätön este kuortanelaisten kovemmille hyökkäysyrityksille.

Toinen erä oli oli numeroiltaan selvempi kuin ensimmäinen, mutta suurin ero oli Kuortaneen hyökkäyksen uskon hiipumisessa (hyök 4/34). Anu Ennok oli erän hahmo tehoin 7/+7.

Kolmannen erän Kuortane aloitti hyvällä sykkeellä ja johtikin sitä 4-6. Kotijoukkue teki hyökkäysvirheitä erän alkuun. Erä kuitenkin kääntyi heti tämän jälkeen selkeästi kotijoukkueelle.

LP Viesti päävalmentaja Kari Raatikainen:

- Jos voittaa 3-0 tollasella pistemäärällä vastustajalle, niin pakkohan se on olla tyytyväinen. Kolmannen erän alku oli virheiden sävyttämä, kuuteen ensimmäiseen vastustajan pisteeseen teimme viisi omilla hyökkäysvirheillä. Siinä vaiheessa tuli pikkaisen dejavuta viime ottelusta. Aika äkkiä korjausliike kuitenkin tapahtui. Syöttökin toki helpottui kolmanteen erään.

Kuortaneen päävalmentaja Aapo Rantanen:

- Lähdettiin sillä mielellä, että vaikka kuinka hyvin pelataan niin ei pinnoja irtoa. Tavoitteena oli pitää oma peli yritteliäänä ja rohkeana tilanteesta taululla välittämättä. Osittain onnistuimme. Toinen erä repesi, mutta viimeisen erän alkuun tultiin vähän rennommalla ilmeellä kentälle. Siinä päästiin edes vähän haastamaan vastustajaa.

Parhaat pistenaiset
LP Viesti Ennok 13/+11, Rakic 10/+7, Kosonen 10/+6
Kuortane Heikkiniemi 11/+3, Kosonen 7/+1, Nieminen 4/+1

Parhaat pelaajat
LP Viesti Anu Ennok
Kuortane Jessica Kosonen

LähiTapiolan pisteet
3p Ennok LP Viesti
2p Tuchashvili LP Viesti
1p Jokinen LP Viesti

Ottelutilasto

Pölkyn voittoputki kasvoi taas yhdellä

Kuusamossa nähtiin melko hyvätasoista lentopalloa Maamme-laulun jälkeen. LP Kangasala (4-6) paransi otteitaan pelin edetessä, mutta se ei riittänyt Pölkky Kuusamoa (4-5) vastaan, vaan Pölkky väänsi taululle tylyt 3-0 (25-12, 25-21, 25-20) lukemat.

Voitto oli Pölkylle jo neljä perättäinen ja samalla neljä perättäinen kotona. Kotipeliputken viides osa nähdään ensi lauantaina Pieksämäkeä vastaan.

Ensimmäinen erän alkuun kotijoukkueen libero Emmi Huovinen teki yhdenkäden pistepelastuksen, mikä kannusti kotijoukkueen hyvään taisteluun ja selkeään 25-12 erävoittoon. Pölkylle tuli erässä 8 torjuntapistettä, joista kaksi nappasi passari Iida Paananen.

Toisessa erässä vierailija LP Kangasala paransi peliään selkeästi johtaen erän puolivälissä 13-14. Libero Tiiamari Sievänen puolestaan piti vierasjoukkuetta hyvin pelissä mukana. Erän loppu Pölkyn vahvalla hyökkäyspelillä kotijoukkueelle 25-21.

Vierasjoukkue löysi vielä kolmanteen erään yhden vaihteen lisää. Kentälle tullut Nette Tuominen esitti hyviä suorituksia hyökkäyksessä ja syöttöruudussa. LP Kangasala vei erää muutaman pisteen etumatkalla vielä tilanteessa 13-17. Pölkky osoitti vahvuutensa kääntämällä erän lopun edukseen. Olena Prokopenkon kolmen pistesuorituksen perään Fatou Diouck takoi erävoiton 25-20 Pölkylle.

Pölkyn parhaana palkittiin Julia Vorona, joka teki joukkueensa parhaat pisteet 14/+7. Vorona kantoi isoa roolia myös syötön vastaanotossa (26/50%). LP Kangasalan parhaana palkittiin Salla Karhu pisteillä 14/+8.

Marko Kaakinen, päävalmentaja Pölkky Kuusamo:

- Kaksi ensimmäistä erää pelattiin etukäteissuunnitelman mukaan. Olimme katsoneet tarkkaan vastustajan hyökkäyssuunnat ja pidimme pelin hyvin hallinnassa. Vastustajan hakkurin ja passarin vaihto muutti pelin kulkua ja kesti vähän aikaa oppia uudestaan peliin kiinni. Syöttö oli meillä kohtalainen ja hyökkäyspeliimme olen tyytyväinen. Kolmas erä oli taisteluvoitto ja yleisö oli hyvin pelissä mukana.

Julia Vorona, Pölkky Kuusamo:

- Hyvä peli meiltä tänään ja olen tottakait onnellinen voitostamme. Valmentajan taktiikkaa pyrimme noudattamaan.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja LP Kangasala:

- Onnittelut Kuusamolle hienosta pelistä. Voittajasta ei ollut epäselvyyttä ja olimme perässä pelin kaikilla osa-alueilla. Hyvä tunnelma oli hallissa eikä tällaista yleisöä ole monessa paikassa.

Salla Karhu, LP Kangasala:

- Vastustajan syöttö oli hyvä ja he saivat sillä horjutettua vastaanottoamme.

Parhaat pistenaiset
Pölkky Voronova 14/+7, Diouck 12/+8, Prokopenko 12/+6
LP Kangasala Karhu 14/+8, Vilponen 7/+6, Deinega 6/0

LähiTapiolan pisteet
3p Vorona Pölkky
2p Russman Pölkky
1p Karhu LP Kangasala

Pelikuvia

Ottelutilasto

OrPo ja LiigaPloki väänsivät täydet viisi erää

Oriveden Ponnistus vieraili Pihtipudas-salissa hakien tiukan taistelun jälkeen voiton lukemin 2-3 (22-25, 20-25, 21-25, 25-20, 9-15).

Ottelun alku antoi viitteitä siitä, että pisteitä ei jaeta nopeimman kaavan kautta. OrPo teki ensimmäiseen erään paljon virheitä vahvimmilla osa-alueillaan syötössä ja hyökkäyksessä. Kotijoukkue pelasi puolestaan lähes virheettömästi ja kuittasi avauserän itselleen. Agnes Pallag näytti erän pistesaldollaan (11/+8), miksi hän on liigan kovimpia yleispelaajia.
Toisen erän alku lupaili LiigaPlokille hyvää, mutta puolivälissä OrPon kovuus käänsi erälukemat tasatilanteeseen.

Kolmas erä meni selvästi vierasjoukkueeella ja Plokin osaksi tarjottiin pisteetöntä iltaa. Neljänteen erään starttasi kuitenkin taistelutahtoinen kotijoukkue. Se veikin erää selkeästi alusta loppuun. Mercy Moim pelasi hänelle oudommalla hakkurin tontilla ja näytti hyökkäysvoimaansa. Kaksi ensimmäistä erää varjojen mailla vaeltanut Hillary Hurley paransi otteitaan pelin edetessä.

Viidennessä erässä OrPo määräsi tahdin, vaikka LiigaPloki nousi erän puolivälin paikkeilla vielä haastamaan.

Agnes Pallag takoi liigan tämän kauden piste-ennätyksen 33 (+23).

Teemu Oksanen, LiigaPloki:

Ottelu hävittiin, mutta meillä oli taistelua aina ottelun alusta pelin loppuun. OrPon Anges Pallag oli liian kova meille tänään (33/+22). Joukkueen pistetilastossa oli paljon onnistujia. Syöttö ja vastaanotto oli tänään ratkasevassa asemassa.

Lazlo Hollosy, OrPo:

- Pelimme oli liikaa Pallagin harteilla. Yleispelaajat eivät saaneet tänään yhtään torjuntaa aikaiseksi. Töitä pitää tehdä kovasti, jotta pystymme pärjäämään tulevaisuudessa.

Emilia Nyström, LiigaPloki:

- Tänään peli-ilme oli hyvä ja usko tekemiseen oli näkyvissä.

Anges Pallag, OrPo:

- Tärkeätä oli voittaa tämä peli, mutta emme pelanneet joukkueena hyvin.

Parhaat pistenaiset
LiigaPloki Moim 17/+12, Nyström 15/+8, Hurley 13/+8
OrPo Pallag 32/+22, Tokarenko 23/+6, Martinovic 18/+7

LähiTapiolan pisteet
3p Pallag OrPo
2p Moim Ploki
1p Tokarenko OrPo

Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

  Takaisin